FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Bijgerechten

door Leanne Ely, CNC

Een snelle oplossing in de groente afdeling



Met de overvloed aan verse, beschikbare en kant-en-klare producten die wachten om in je boodschappenwagentje te springen, is het gemakkelijk om zonder recept te gaan en prachtige, voedingsrijke salades te maken die bij zowat ieders smaak passen. Pak gewoon een tas en volg deze geweldige tips voor snelle, koele maaltijden aan het einde van de zomer.
  • Maak een "slaw" (zoals 'koolslaw' / rauwkost). Je kunt traditioneel gaan en een zak met kant-en-klare slaw in je slakom legen, 125 ml magere mayonaise, een theelepel honing, een scheutje ciderazijn toevoegen en je bent klaar om te rollen.

  • Maak etnische slaw. Gebruik voor de lol een zak broccolirauwkost en voeg 125 ml magere mayonaise, een scheutje rijstwijnazijn, een scheutje sesamolie en garneer met een beetje gehakte koriander en met honing geroosterde pinda's en je bent goed om te gaan!.

  • Chips en dip. Die geweldige, grote wortelchips zijn een stuk beter voor je dan de aardappelsoort! Open een zak en serveer met je favoriete vetarme dip en je bespaart jezelf een hele zak calorieën!

  • Roer het door. Voor een snelle en gemakkelijke vegetarische roerbakmaaltijd, hak wat groene uien fijn en pers een beetje knoflook en doe dit in een wok, al verwarmd met een beetje olie. Voeg je zak roerbakgerecht, een scheutje sojasaus, wat gember en taugé toe en je hebt een goede maaltijd. Doe er bruine rijst in en je hebt een geweldige maaltijd!

  • Tofu tag-along. Er is tofu op de koel/versafdeling! Misschien wil je een paar stukjes tofu in je roerbakgerecht? Ga je gang - wees niet verlegen. Tofu kan leuk zijn.

  • Wortelsla. Veel beter dan het soort dat uw cafetaria serveerde. Meng een zak geraspte wortelen met 125 ml magere mayo, een handvol rozijnen en een flinke snuf gehakte walnoten. Heerlijk!

  • Mijn favoriete salade. Gooi in een grote kom uit verschillende zakken, alles wat je bij de hand hebt: veldgroenten, babyspinazie, geraspte broccoli, geraspte kool, enz. tomaten-fetakaas brokkelt af en meng samen met een eenvoudige dressing van een geperst teentje knoflook, 2 delen rijstwijnazijn en een deel olijfolie. Gooi goed en laat het een minuut staan ​​om de smaken te laten versmelten. Geweldig!

Geweldige hartige koekjes

Deze koekjes lijken erg op de koekjes die je bij Red Lobster-restaurants krijgt. Ze zijn licht, luchtig en geweldig!

Ingrediënten:
  • 240 gram geraspte scherpe Cheddar kaas
  • 60 gram boter
  • 125 ml water
  • 500 gram Bisquick (funTESTic; dit is een kant-en-klare pannenkoekenmix)
  • 1 eetlepel peterselievlokken
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
Receptbeschrijving:

Verwarm de oven voor op 230 graden celcius
Meng Bisquick, water en kaas in een grote kom tot alles goed gemengd is
Schep het mengsel op een bakplaat met een tussenruimte van minimaal 2,5 cm
Smelt boter, peterselievlokken en knoflookpoeder samen
Giet of borstel een boterachtig mengsel over de koekjes
Bak 8-10 minuten of tot de bovenkant goudbruin is


Dit recept is van Jessica - een van onze zeer speciale e-mailbeantwoorders!

Zwarte bonen en maïssalade

  • 80 ml extra vierge olijfolie
  • 60 ml witte balsamicoazijn
  • 1 1/2 eetlepel vers limoensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 blikjes van 400 gram zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 500 gram ingevroren hele maïskorrels, ontdooid en uitgelekt (twee blikjes van ong. 200 gram kan ook)
  • 1 grote oranje of rode paprika, gehakt
  • 60 ml vers gehakte peterselie
  • 3/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
Klop de olijfolie, witte balsamicoazijn, limoensap en paprikapoeder door elkaar. Combineer de zwarte bonen, mais, paprika en peterselie in een kom en roer de dressing erdoor. Voeg zout en peper toe en meng goed om te coaten. Dek af en laat een uur staan. Roer opnieuw voor het serveren. Dit kan van tevoren worden voorbereid en gekoeld. Het is goed voor meerdere dagen.

Witte balsamicoazijn is milder dan de traditionele donkere balsamicoazijn.
Het merk waar ik de voorkeur aan geef, is Alessi, dat ik in mijn supermarkt kan vinden. Er staat wel witte balsamicoazijn op het etiket.

Dit kan als bijgerecht worden geserveerd of op een bed als sla en als een maaltijd voor één gerecht.
De zwarte bonen zijn een geweldige bron van vetarme eiwitten.

Dit is een recept van een van onze zeer speciale e-mailbeantwoorders, Katie.

Blue Cheese Frittata

  • 8 eieren
  • 250 ml melk
  • 8 kerstomaatjes, gehalveerd
  • Tips voor verse asperges
  • 1 lente-ui, in dunne plakjes gesneden
  • 60 gram blauwe kaas, verkruimeld (bv roquefort)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen peper
  1. Verwarm de oven tot 180 graden.
  2. Spray een bakblik/bakslede in van 20/30 cm met boterspray/vetspray
  3. Klop de eieren en de melk in een grote kom.
  4. Tomaten, aspergetips, lente-uitjes, blauwe kaas, zout en peper erdoor roeren en goed mengen.
  5. Giet in ovenschaal.
  6. Bak ongeveer 40 minuten tot Frittata is "opgeblazen", het midden is stevig en het is goudbruin.
Ik heb dit geserveerd voor een brunch met ham, vers fruit en muffins. Het is ook lekker met een groene salade en brood voor een licht diner.

Dit recept is van een van onze speciale e-mailbeantwoorders, Katie.

Kaasachtige aardappelen

Deze serveren 8-12 afhankelijk van de eetlust !! Ze zijn ongelooflijk rijk en smaken oh zo lekker !!

Ingrediënten:
  • 2 1 kg zakken met Bevroren Hash Browns (funtestic: wij kennen dat als 'rosti')
  • 2 450 ml bakjes met zure room
  • 375 gram boter
  • 750 ml volume geraspte Cheddar-kaas (is - schat ik- ongeveer 500 gram)
Receptbeschrijving:

Verwarm de oven voor op 180 graden
Ontdooi Hash Browns totdat ze werkbaar zijn. Als ze in pasteitjes of koeken zitten, maak ze dan uit elkaar tot ze als geraspte hash browns zijn
Maak boter zacht of smelt deze om het mengen gemakkelijker te maken
Meng alle ingrediënten in een grote kom
Schep het mengsel in een ong. 20/30 cm bak- of braadpan
Bak 40-45 minuten in een oven van 180 graden
Zodra dit is gebeurd, zet u de grill aan en bruin de bovenkant goudbruin

Dit recept is van Lee - FlyLady's WebDude!

FlyLady's gebakken bonen

Nu zijn deze gebakken bonen niet de meest vetvrije bonen die je ooit zult eten. Ze zijn bijna als het eten van snoep, ze smaken zo goed. Hier is hoe je het doet. Ik heb echt geen recept; Ik gooi ze een beetje bij elkaar.

Twee pond spek; Neem het hele pakket en snijd het rauw door het in plakjes te snijden en in een grote gietijzeren braadpan of grote pan te doen. Kook tot ze bruin zijn. Op middelhoog tot hoog vuur.

Snijd twee grote uien in blokjes. Leg ze in het spekvet en kook ze tot ze half helder zijn.

Giet het meeste spekvet af. Voeg ook 160 gram bruine suiker toe aan het vet dat nog in de pan zit. Laat sudderen tot de suiker is opgelost.

Spuit er ongeveer 700-750 ml ketchup en ongeveer 2 eetlepels gele mosterd en een scheutje worchestersaus doorheen.

Dit is de saus voor je gebakken bonen. Voeg nu het varkensvlees en de bonen toe. Ik gebruik een groot blik (1,5 kg) of 5 of 6 gewone blikjes "vlees-en-bonen' (varkensvlees en bonen). (giet het soepachtige deel in het blik)

Voor een ander soort gebakken bonen kun je verschillende blikken van verschillende soorten bonen toevoegen (witte bonen, bruine bonen, rode bonen, limabonen: ik gebruik wat ik ooit heb) of maak bereid gedroogde bonen voor... die moeten vaak een nachtje weken en minstens een uur koken, dus houdt hier rekening mee!

Nu om ze te koken. Ik heb ze 8 uur in een crockpot op laag gezet, ik heb ze een uur of zo op het fornuis op laag laten koken (vaak roerend om te voorkomen dat ze blijven plakken). Dan roer je alle ingrediënten in de braadpan zonder voorkoken en zet je de gietijzeren braadpan (met het deksel erop) in de oven op 90 graden celcius gedurende de nacht.

Ik heb alle variaties van deze bonen als laatste redmiddel geprobeerd; allemaal vanwege mijn SHEness. Ook als ik bijvoorbeeld "geen varkensvlees en bonen" had. Ze zijn altijd goed uitgekomen en waren de hit van elke 4 juli-feestviering waar ik ze ooit naartoe heb gebracht.

Gegrilde Zoete Aardappelen

Gebruik voor uw avondeten zoveel zoete aardappelen als nodig is

Verwarm de grill voor op ongeveer 180 graden (ongeveer medium op een gasgrill)
Dit is ongeveer wanneer de kolen wit zijn op een houtskoolgrill.

Leg de zoete aardappelen op het hoogste rooster.
Draai elke 10 minuten een kwartslag.
Controleer na 40 minuten op zachtheid. Als er nog steeds moeilijke plekken zijn, blijf dan elke 5 minuten draaien tot het gaar is.
Serveer met boter en een beetje paprikapoeder

(Opmerking van FlyLady's WebDude: ik hield niet van zoete aardappelen, maar toen ik ze eenmaal op deze manier had gedaan, vond ik ze geweldig. Probeer ze eens, je zult niet teleurgesteld zijn)

Dit is van onze eigen Tom in de FlyShop !!

Macaroni salade

Dit recept is meer dan 10 jaar geleden ontstaan ​​uit de achterkant van een mayonaisepot. Ik was op zoek naar een recept voor Macaronisalade en Aardappelsalade waar geen zoete augurken in zaten. Ik kwam deze tegen en heb hem aangepast aan ons gezin. We vinden dit geweldig en hopen dat je er ook van geniet! (Ik maak dit nu met Mayo met verlaagd vetgehalte en het smaakt net zo goed, heb het niet naar het vetvrije niveau kunnen brengen!)
  • 250 ml mayonaise
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 240 gram gekookte elleboog macaroni ****
  • 250 ml gesneden bleekselderij
  • 250 ml gehakte paprika's (ik gebruik graag rode en groene paprika's voor kleur)
  • 60 ml kopje gesneden ui (ik heb liever Vidalia - een zoete ui)
Combineer de eerste 6 ingrediënten, meng goed. Voeg macaroni toe en roer, voeg dan groenten toe en meng goed om te coaten. Koel en serveer. Genieten!

**** Toen ik dit voor het eerst maakte, gebruikte ik een doos Macaroni en kon ik niet begrijpen waarom de dressing die ik had gemaakt de macaroni niet goed leek te bedekken, het was alsof er niet genoeg was. LOL! Ik ontdekte waarom, de meeste dozen Macaroni worden verkocht in dozen van 500 gram en niet in dozen van 230 gram. Ik had 500 gram gemaakt en geen 8 ounce (230 gram)! Dus wanneer ik dit maak, gebruik ik ofwel de helft van een doos van een pond of ik gebruik gewoon de hele doos en verdubbel de rest van de ingrediënten. Onthoud gewoon dat een pond elleboogmacaroni veel is als het gekookt is! Ik gebruik de 8 ounce-versie (230 gram) als ik hem gewoon voor de directe familie thuis maak. Als ik een bijeenkomst heb of dit naar een "pot luck" breng, gebruik ik de volle doos en verdubbel ik de ingrediënten.

Opmerking: Ja, ik weet het, dit recept is eigenlijk voor de zomer, maar het is zo lekker dat je je gezin midden in de winter wilt verrassen met een zomerse traktatie. En als je in Australië of Nieuw-Zeeland woont, is dit recept natuurlijk precies goed voor deze tijd van het jaar!

Oven Gebakken Frietjes

Dit is een recept dat afkomstig is uit een krantenrubriek voor mannen. Dit zijn een geweldige vervanger voor gefrituurde aardappelen.
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 4 Grote Bakaardappelen
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. combineer olie, paprika, komijn, zout en peper in een grote kom. Goed roeren. Snijd de aardappelen in vieren, snijd ze opnieuw in vieren, snijd ze kruiselings doormidden om partjes te vormen. Leg de partjes in een kom met kruiden. Smeer de aardappelen gelijkmatig in. Leg de aardappelen op een niet ingevette grote bakplaat zonder ze te verdringen. Bak tot ze goed bruin en gaar zijn - ongeveer 40 minuten. Serveer onmiddellijk.

Dit recept is van onze eigen Tom die de Fly Shop runt !!

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/