FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Omdat je het kunt

door FlyLady

Lieve Vrienden,

In ons perfectionisme proberen we dingen voor iedereen op te lossen. Ik ben mijn hele leven een oplosser geweest. De meesten van ons zijn zo. Het is wie we zijn, maar we moeten ons realiseren dat deze eigenschap niet goed voor ons is.

Dit is wat er gebeurt. We pakken de problemen van de wereld aan. Het kunnen zulke kleine problemen zijn, maar als je ze allemaal aangaat, belasten ze je en weerhoud je ervan om te FLY-en. Het enige dat we echt kunnen doen, is verandering in onszelf bewerkstelligen. Hoe eerder we uit deze virtuele realiteit stappen, hoe sneller we gaan vliegen!

Is het je ooit opgevallen dat wanneer je de lasten van iedereen om je heen draagt, je verkouden wordt? Ik begrijp het niet helemaal, maar dit is wat ik denk dat er gebeurt. Zorgen nemen veel van ons af. Mijn oma maakte zich zorgen. Je denkt misschien dat het geen energie kost om je zorgen te maken, maar dat doet het wel; het berooft je lichaam van brandstof. Als u zich voortdurend zorgen maakt of zelfs in een staat van continue alles aan het uitdenken bent, gebruik je veel adrenaline.

Deze adrenaline die door je aderen stroomt, houdt je gehyped. Dit is dezelfde krachtige brandstof waarmee een kleine vrouw een auto kan oppakken om een ​​kind te bevrijden. Wanneer we het elke dag gebruiken, heeft het een manier om ons lichaam aan te zetten. Het zorgt ervoor dat ons immuunsysteem kapot gaat en we ziek worden.

In onze perfectionistische virtual reality denken we dat we alles kunnen repareren. De waarheid is dat we dat waarschijnlijk wel kunnen, maar helpen we echt als we dit doen. Het veroorzaakt niet alleen schade aan ons lichaam, maar het houdt de andere persoon die je probeert te repareren vast in zijn eigen virtuele realiteit. Denk hier even over na. Als je een man een vis geeft; hij zal een dag eten. Maar als je hem kunt leren voor zichzelf te vissen, zal hij een leven lang eten. Dit heeft alles te maken met het leren van een nieuwe vaardigheid.

We moeten de nieuwe vaardigheid leren om dingen los te laten waar we geen controle over hebben. De enige controle die we hebben is over onze eigen gedachten en acties. Alleen omdat we iets kunnen repareren, betekent niet dat we het moeten repareren.

Ons perfectionisme verstoort het leven van uw kinderen. Laat me je een voorbeeld geven van een jonge vrouw. Haar ouders scheidden toen ze nog een baby was. Ze werd opgevoed door haar vader en haar stiefmoeder. Haar stiefmoeder was van nature georganiseerd en had geen geduld om haar iets te leren. Deze Flybaby had ook dezelfde problemen die we hebben met ADD. Het was gewoon makkelijker voor deze stiefmoeder om het zelf te doen.

Als gevolg hiervan miste deze FlyBaby zelfs de eenvoudigste vaardigheden als het gaat om het schoonmaken van het huis. Toen ze oud genoeg was om haar eerste baan te krijgen; het was in een restaurant als gastvrouw. Ze kreeg te horen dat het een deel van haar taken was om de foyer geveegd te houden. Ze gaven haar een bezem en ze wist niet wat ze ermee aan moest. Ze werd uitgelachen en uitgelachen omdat ze geen vaardigheden had als het op vegen aankwam. Ze kwam thuis huilend tegen haar echte moeder dat het een slechte dienst was voor kinderen om deze dingen niet te leren.

Haar echte moeder maakt gewoon schoon in routines en dingen worden gedaan. Als deze FlyBaby op bezoek kwam was alles altijd netjes en opgeruimd en speelden ze de hele tijd. Toen ze op 16-jarige leeftijd eindelijk bij haar moeder kwam wonen; haar belangrijkste focus was het helpen van haar dochter om studievaardigheden te leren om te helpen met haar leerstoornis. Ze werkten zo hard om haar cijfers omhoog te krijgen dat er nooit een kans was voor een lesmoment als het ging om het schoonmaken van het huis.

Onze kinderen zijn als die vlinder die worstelt om uit de cocon te komen. Als we ze niet toestaan ​​te worstelen en hun levensbloed in hun vleugels te pompen, zullen ze nooit VLIEGEN. Ze zullen hun passies niet kunnen verwezenlijken. Als je je dromen niet leeft, sterf je. Dit kunnen we ze niet langer aandoen. We moeten ze vaardigheden geven.

Laat je perfectionistische virtual reality los van de oplosser-persoon. Je hoeft niet alles te doen. Je kunt een mentor en een leraar zijn, maar je kunt niet de redder zijn. Dit is ook een harde les voor mij.

Ben je klaar om boven je perfectionisme uit te FLY-en?

FlyLady

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/flylady/