FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Ben je altijd brandjes aan het blussen?

door FlyLady

Lieve Vrienden,

Ren je rond als een kip zonder kop en ben je overal brandjes aan het blussen?. Laat je jouw huis jouw besturen, in plaats van dat je de controle overneemt en het huis runt volgens je tijdschema?

Dit moet stoppen. Je stress door gewoon te doen wat dringend is, zal je ziek maken, hoofdpijn bezorgen en je in een constante staat van vermoeidheid houden.

Ik hoor je denken: "Hoe stop ik?, Deze dingen moeten worden gedaan". Hier is hoe. Eenvoudige planning, met een beetje nadenken over de toekomst, niet alleen de komende 10 minuten.

Bijvoorbeeld, bijna geen melk meer. Je moet stoppen met wat je doet en 30 minuten de tijd nemen om naar de kruidenier voor melk te rennen. Is het je opgevallen dat de vervaldatum langer is geworden, waarom koop je niet meerdere liters per keer? *

Als je andere branden hebt die je regelmatig moet blussen, kijk dan wat je NU kunt DOEN om te voorkomen dat ze überhaupt gebeuren. Wat dacht je van bijpassende sokken, of bepaalde kleding die nodig is voor school.

Wat zijn enkele van deze branden? Wat is er zo urgent dat je je hele routine uit het raam gooit om met deze prioriteit om te gaan ??

Tenzij het een echte noodsituatie is, een ziek familielid of een ongeluk. Bijna al het andere kan worden gepland. Als er zich een echte noodsituatie voordoet, dan sta je vrij jouw routine uiteraard 'het raam uit te gooien'. De sleutel hier is om overal op voorbereid te zijn. Kun je binnen 3 minuten de deur uitlopen om je man te ontmoeten als hij belde en zei: ik heb je nodig. Dit soort telefoontjes kunnen beantwoorden, evenals het stemmetje dat zegt: mamma wil je met me spelen of een verhaaltje voorlezen. Je kunt dit doen als je die dringende brandjes niet hoeft te blussen. En raad eens!!! Er is ook geen sprake van schuldgevoel.

Je huiswerkopdracht is om een ​​lijst te maken van de brandjes die je hebt geblusd. Je hoeft zich nog geen zorgen te maken over hoe je ze kunt oplossen. Het enige wat ik wil dat je doet, is ze opsommen. Als je het niet weet, houd dan deze week een dagboek bij als je haast hebt om iets gedaan te krijgen. Naar de winkel rennen om iets te halen waar je uit bent. Een rekening betalen die je bent vergeten. Hoe zit het met te laat komen voor een afspraak? Geen benzine meer!

Als we het Doe-het-Nu-principe in ons leven zouden toepassen, zouden we veel beter af zijn. Wanneer we dit doen, is uitstel niet langer een woord in ons vocabulaire. Als je je lijst goed bekijkt, zul je zien dat het vuur uit de hand is gelopen omdat je dat zei. Ik kan dat later doen.

Stop met nadenken over wat je allemaal later moet doen en los een aantal van deze problemen NU op. De toekomst zal het heden zijn voordat je het weet. Waarom maak je er geen prettige toekomst van? Je houdt de sleutel in je hete kleine hand. Waarom zou je wat je vandaag kunt doen uitstellen tot morgen en jezelf wat kostbare tijd besparen? Evenals uw gezondheid !!!

Ben je klaar om met mij te VLIEGEN?

FlyLady

Soms stellen we het uitstel uit omdat we denken dat een klusje langer zal duren dan in werkelijkheid het geval zal zijn. Neem de tijd eens op voor jezelf. Je zult het zien. Denk aan dinsdag als een planningsdag voor volgende week. Dit is geen raketwetenschap. Je hoeft ook niet de hele dag met plannen door te brengen. Begin met 15 minuten. Neem babystapjes. Een beetje planning nu, kan volgende week veel stappen, tijd en gemoedsrust besparen. Je zult versteld staan ​​hoe vrij deze paar minuten kunnen zijn. Dit is een begin om de rust te vinden die je wilt.

*FunTESTic hier: ik heb het liefste verse melk en hoewel qua houdbaarheidsdatum we redelijk wat dagen vooruit kunnen, heb niet zo'n grote koelkast dat ik er 6 pakken melk in kwijt kan. Ik koop dus 3 pakken vers en 3 pakken UHT melk. 3 die UHT staan in mijn 'voortdurende voorraadkast' (eigenlijk zijn het er vier, want ik heb &ecute;én reserve, maar er staan er altijd zoveel op mijn boodschappenlijstje dat er aan na het boodschappenlijstje weer totaal 7 pakken in huis zijn. Jus d'orange, chocolademelk en UHT melk koop ik overigens ook regelmatig in 'bulk'; o.a. EkoPlaza geeft een korting als je een hele (om)doos koopt en dat scheelt toch weer.

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/flylady/