FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Te veel projecten

door FlyLady

Beste vrienden,

De feestdagen komen er snel aan. We hebben veel te doen om ons voor te bereiden! Ik denk dat de belangrijkste taak die we op dit moment kunnen doen, is om de rommel op te ruimen om ruimte te maken voor de nieuwe items die je huis binnenkomen.

De keuken is het hart van ons huis en als de keuken schoon is, voelt het hele huis beter aan. Voor we het weten is het kerst. Sta jezelf niet toe om in paniek te raken. We kunnen je ook helpen om de rest van het huis klaar te maken, maar je moet beloven dat je niet te veel tegelijk probeert te doen. We zijn er trots op dat we kunnen multitasken. We krijgen zoveel projecten op gang en we maken ze nooit af. Heb je in de projecten gewoond? Je hoeft jezelf hier niet mee bezig te houden.

Om ons daarbij te helpen hebben we crisisopruiming bedacht. Dit is een eenvoudige manier om gefocust te blijven en niet op te branden terwijl u uw belangrijkste delen van uw huis klaarmaakt voor uw gasten. Het meest essentiële onderdeel van het Crisis Schoonmaak Systeem zijn de 15 minuten die elk uur nodig zijn om te ZITTEN EN RUST! drink je water en plan! Het moeilijkste van crisisschoonmaak is om het in goede staat te houden totdat uw gast arriveert. LUISTER NU HEEL NAUWKEURIG! Ik wil niet dat u wacht tot de dag voordat uw gasten bij de crisisschoonmaak arriveren. Het geheim van een goede gastvrouw zijn, is jezelf tempo maken en goed uitgerust zijn. HOOR JE ME ???

Ik zal je in op mijn gloeilamp moment. Het gebeurde in 1999! Ik had van januari tot november besteed aan het opzetten van mijn babystaproutines. Ons huis bleef mooi, maar ik had nog steeds hotspots en wat rommel. Op 1 november besloot ik dat we een Thanksgiving-diner zouden organiseren voor Robert's Family. Hij had het nooit voor zijn gezin gedaan. Mijn familie zou de stad uit zijn. Omdat ik routines had, besloot ik dat ik dit kon doen. Ik begon te plannen en te plannen. Ik interviewde mijn geboren georganiseerde klerk over hoe ze haar huis schoon hield. Ze vertelde me: 'Marla, het is heel eenvoudig! Je ruimt gewoon achter jezelf op!”

WAUW! Wat een openbaring! Als ik iets uit heb, moet ik het wegleggen als ik klaar ben. Dit was geen raketwetenschap. Het was eenvoudig! Ik moest het gewoon oefenen. Dus de eerste week van november heb ik mijn huis goed schoongemaakt, alle rommel opgeruimd en begonnen aan een plan voor de vakantie. Nadat het huis in goede staat was, was het natuurlijk niet meer zoals vroeger met de rommel die tot aan het plafond was opgestapeld. Laten we zeggen dat ik in de herfst de lente heb schoongemaakt! LOL Nu hoef ik dit niet te doen, vanwege mijn zones. Dus na die eerste week van focus op mijn huis en het oplossen van dat probleem, kon ik ontspannen en het feest plannen. Met het advies van mijn van nature georganiseerde-vriend kon ik oefenen met oppakken en dingen opbergen. Ook kon ik oefenen om één ding tegelijk te doen. Ja! Je hebt me goed gehoord.

Vaak laten we dingen half af en opgestapeld door het hele huis vanwege onze afgeleide aard. We beginnen met het ene en worden weggesleept om iets anders te beginnen. Onze projecten overal achterlaten. Je zou onze dag kunnen volgen, gewoon door van het ene project naar het andere te gaan. Gedurende de volgende 3 weken kon ik mezelf erop betrappen dat ik dit deed en halverwege op een zijspoor stopte en zei! Marla! Het enige dat u hoeft te doen, is dit opbergen voordat u aan dit andere project begint. Tot mijn verbazing: HET WERKT!!! Ons huis bleef schoon en vrij van rommel, omdat ik eigenlijk dingen aan het opruimen was en afmaakte waar ik aan werkte. Zelfs als ik niet klaar was, kwam ik op een stoppunt en borg ik het netjes op. Dit vergde een bewuste inspanning van mijn kant, maar toen ik eenmaal merkte wat ik aan het doen was, klikte er gewoon iets met mij. Bij jou kan het ook!

Dus ik heb een huiswerkopdracht voor je! Dit is een van mijn 11 geboden.

# 6. Probeer niet twee projecten tegelijk te doen. ÉÉN TAAK PER KEER. Pak niet meer dan ge in 1 uur kunt terugzetten.

We zijn zo slecht dat we dit onszelf aandoen. Zelf-sabotage is onze grootste vijand. ZIJ hebben de neiging om te denken dat we kunnen multitasken! Dit is de reden waarom we merken dat we in cirkels ronddraaien, niet wetend wat we nu moeten doen of waar we heen moeten! Dit moet stoppen. Wij kunnen je helpen! Zeg me niet dat je beter werkt onder druk! Dit is een leugen die we onszelf jarenlang hebben voorgehouden, vanwege ons uitstelgedrag. We werken beter als we goed uitgerust zijn en onze geest en functioneren zonder 90 mijl per uur te rennen. Ik wil dat je voor jezelf zorgt.

Ben jij klaar om de feestdagen door te vliegen? Ik hou zoveel van jullie dat ik zelfs een Crisis Schoonmaak podcast voor jullie heb gemaakt! Stop dit in je iPod of speel het af op je computer terwijl je werkt. Je zult merken dat ik daar ook pauzes in heb gezet. Als je jezelf voortdurend oppakt maar nog steeds een beetje hulp nodig hebt voor Thanksgiving of Kerstmis, dan is dit het ding!

Crisisreiniging PodcastFlyLady

FlyLady

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/flylady/