FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Vingertopje openbaring

door FlyLady

Lieve vrienden

Ik heb nagedacht over wat er met ons allemaal gebeurt als onze geest zwaarmoedig en leeggelopen is. We zijn zulke creatieve mensen en wanneer onze creativiteit wordt onderdrukt, beginnen we te vervagen. Dit gebrek aan vreugde in ons leven doordringt ons hele wezen en onze huizen.

Vanmorgen ontving ik twee e-mails van vrienden die aan dit soort ongemakken in hun leven leden. Een van hen voelt zich vast in zijn baan en de ander heeft ervoor gekozen om haar baan te beëindigen. Het heeft haar maanden gekost om tot dit besluit te komen. Het is nooit gemakkelijk om de handdoek in de ring te gooien. We zijn zo perfectionistisch en we geven niet graag toe dat iets niet goed voor ons is.

Ik heb ze gezegd dat het niet uitmaakt of de baan lucratief is. Als je er niet blij mee bent, dan is de prijs te hoog. We moeten onszelf gaan waarderen in deze vergelijking. Want als je iets vindt dat je graag doet, is het helemaal niet zoals werk.

Dus de grote vraag is hoe we vinden wat het is dat onze geest zal vernieuwen. Er is geen magische pil, maar er zijn kleine stapjes die we kunnen nemen om ons op het juiste pad te krijgen. Een van de eerste dingen die we moeten doen, is stoppen met zeuren.Geen zeurkaart

Ik heb ooit gehoord van een bedrijf dat een NIET ZEUREN-regel voor hun werknemers heeft ingevoerd. Het enige dat zeuren doet, is negativiteit verspreiden. Die negativiteit is besmettelijk voor alle medewerkers. Ik heb het gevoel dat zeuren zo'n zelfmedelijdende manier is om een ​​probleem niet aan te pakken. Het is verwant aan roddelen voor het verspreiden van ontevredenheid. Stop met zeuren en pak het probleem direct en met een glimlach op je gezicht aan.

Rita Davenport heeft me geleerd net te doen alsof tot het echt wordt. Onderdeel van deze formule is om een ​​glimlach op je gezicht te toveren en het gewoon laten gebeuren. Wow "het gewoon laten gebeuren" is niets meer dan oefenen. Dit oude gezegde heeft een nieuwe betekenis. Soms moet je gewoon iets opschrijven om het gevoel te krijgen. Ik hou ervan als er een openbaring in mijn vingertoppen gebeurt. Dit is wat we elke dag doen met onze routines.

We oefenen één gewoonte per maand. Het resultaat van deze ene gewoonte is het ontwikkelen van een dagelijkse routine om u te helpen op de automatische piloot te werken. Eén babystapje tegelijk is voldoende. Als we te snel proberen te veel te doen, zullen we die ene gewoonte die we in ons leven proberen op te nemen niet aanleren.

In ons perfectionisme denken we dat als één gewoonte het leven gemakkelijker maakt, een lange lijst me daar sneller zal brengen. Dit alles zorgt ervoor dat we ons overweldigd voelen en dit verplettert onze geest en we voelen ons verslagen voordat we ooit beginnen. Dit is waarom ik je voortdurend vertel dat je niet achterloopt en babystapjes te nemen.

Routines worden één gewoonte tegelijk opgebouwd. Dit is niet anders dan proberen een danspas, golfswing, bowlingbenadering of een lied op de piano te leren. Zodra we een deel leren en dat hebben; we kunnen nog een deel toevoegen.

Onze routines geven ons de kracht om onze dag onder ogen te zien. Het zijn geen dwangbuizen, maar een raamwerk waarop we onszelf kunnen bouwen. Geniet van het proces en laat je routines je geest voortdurend vernieuwen.

Ik wil met jullie de God Breeze delen die deze ochtend mijmeringen aanwakkerde.

Ben je klaar om te FLY-en met je routines die je bij elke stap zegenen?

FlyLady

Hey FlyLady & Crew,

Ik vond net een prachtige quote over routines die ik graag zou willen doorgeven! Ik weet niet of je het eerder hebt gehoord, maar ik zeker niet. Ik moet toegeven dat ik het toevallig vond (op mijn doos thee!) en niet door talloze uren onderzoek van literaire citaten over routines, maar op die manier is het leuker, nietwaar?

“Wat is dat met met mijn dagelijkse rituelen? Waarom zo'n plezier in herhaling? Nou, het komt bij me op dat ik misschien gewoon aan het oefenen ben... mezelf te zijn. Die gekoesterde kraakjes in de oude vloerplanken. De precieze hoek van de winterzon die mijn keuken toejuicht. Ingrediënten samenstellen voor een gerecht dat ik al honderden keren heb gemaakt. Een nieuwe positie die mijn katten hebben ingenomen, verloren in hun middagdromen. Elke nuance resoneert met een soort van tijdloze wijsheid, en ik realiseer me dat het deze nederige uitspattingen zijn - niets mooiers - die me eindelijk in staat hebben gesteld mezelf te leren kennen". —David Jacoby

Bedankt voor de rust die je hebt getoond die ik bij mij thuis en in mijn gezin kan brengen als ik routines oefen en daardoor mezelf elke dag beter leer kennen en van mezelf hou.

met vriendelijke groet,

FlyBaby in Terre Haute, IN

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/flylady/