FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Hoe grill je?

door VraagFlyLady

Lieve FlyLady

Ik heb hulp nodig bij het leren gebruiken van mijn grill. Geef mij alsjeblieft enkele tips.

Bang voor de grill in TN



Lieve Bang,

Leanne (=DinnerDiva) heeft een geweldig essay over grillen! KLAAR VOOR DE START: GRILL!

Lieve vrienden,

Een van mijn favoriete onderdelen van warmer weer is het onophoudelijke gebruik van de barbecue of grill zoals we die in het zuiden noemen.

Grillen is koken. Alleen buiten. Het is hetzelfde. Alleen anders. Logisch toch? Met andere woorden, niet alleen mannen grillen, vrouwen ook en als je een grillmeisje wilt zijn, moet je weten hoe je het goed doet.

De sleutel tot succesvol grillen is het begrijpen van de grill, zodat uw eten altijd tot in de perfectie wordt bereid. Om dat te doen, zijn hier vier eenvoudige manieren om uw grillen te verbeteren–
  1. Sommigen houden van heet. Bij het gebruik van een barbecue, of het nu gaat om gas of houtskool, is het absoluut noodzakelijk om de grill voor te verwarmen. Je kunt het voedsel niet op een koude grill zetten en op die manier beginnen om dezelfde redenen dat je geen voedsel in een oven stopt die niet is voorverwarmd, het verpest de kooktijd en de manier waarop het zou moeten koken. Doe het niet!

  2. Coole hulpmiddelen. Misschien wil je eens een kijkje nemen in je favoriete ijzerhandel, zodat je wat nieuwe leuke barbecuegereedschap kunt uitproberen. Er zijn een aantal prachtige grillaccessoires waar je gewoon niet zonder kunt. Een daarvan is een gaten-wok. Dat klopt, grote gaten in een wok met platte bodem. Ik heb de meest ongelooflijke roergebakken pompoen in een van die dingen gegrild. Het was gemakkelijk; gesneden courgette, zomerpompoen en een beetje olie en knoflook die samen in de kom werden gegooid, werden in die wok gegooid en die groenten waren geweldig. Denk aan de mogelijkheden!

    Ik heb ook een plat, bakplaat-achtig ding met gaten gekocht. Zo kook ik mijn vis zonder hem door de grillroosters te verliezen.

  3. Meer coole tools. Vergeet niet dat wanneer je de barbecue aansteekt, je goed grillgereedschap nodig hebt. Ik gebruikte mijn keukenspatel tot de ene dag dat ik het haar van mijn arm verbrandde toen ik kip aan het draaien was en dat was genoeg om me te overtuigen. Gebruik echt grillgereedschap en geef een paar dollar uit aan een paar mooie. Belabberde tools geven je slechte resultaten (en kunnen zelfs gevaarlijk voor je zijn!!!).

  4. Borstelen. Vergeet niet om ook een goede staalborstel te halen om de grill schoon te maken. Door de grill onberispelijk te houden, verbeter je aanzienlijk wat je eet. Het oude voedsel "afbranden" werkt maar tot op zekere hoogte, je hebt de borstel nodig! (FlyLady hier; Zorg ervoor dat er geen metalen borstelharen achterblijven. Het kan erg gevaarlijk zijn als je er per ongeluk een doorslikt. Ik gebruik graag een stevige spatel!)

  5. Gebruik marinades. Marinades trekken zichzelf in voedsel en zorgen voor een heerlijke keuze voor gezond koken. Marinades maken ook mals en veranderen zelfs het meest alledaagse stuk vlees of gevogelte in iets exotisch en vol van smaak.
Onthoud dat je deze elementen nodig hebt om je eigen marinades te maken:

Olie: elk type zal het doen, maar ik geef de voorkeur aan een olie geschikt voor hogere temperaturen zoals zonnebloem- of pindaolie.

Zuur: Je kunt wijn, citrusvruchten of azijn gebruiken.

Kruiden: de wereld ligt aan je voeten of is 'de sky the limit'...Van je eigen speciale mix van kruiden en specerijen tot sojasaus en alles daartussenin.

Hier is een geweldig recept met marinade om te proberen uit mijn eerste boek, Saving Dinner:

Gemarineerde Steak

6 porties
  • 120 ml kopje honing
  • 120 ml sojasaus (natriumarm indien beschikbaar)
  • 120 ml rode wijn
  • 3 teentjes knoflook — geperst
  • 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn - verkruimeld
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 750 gram steak
Meng in een grote plastic zak met ziplocksluiting de honing, sojasaus en rode wijn, knoflook, rozemarijn, chilipoeder en peper. Voeg de zijsteak toe en marineer een nacht in de koelkast. Zorg ervoor dat je hem tijdens het marineren minstens één keer omdraait.

Steek de barbecue aan en laat de kolen medium heet worden. Grill de steak 7 minuten per kant voor medium rare, of tot de gewenste gaarheid. Laat 10 minuten staan ​​alvorens zeer dun tegen de draad in te snijden.

Per portie: 315 calorieën; 12 g vet (35,1% calorieën uit vet); 23g Eiwit; 26 g koolhydraten; spoor voedingsvezels; 58 mg cholesterol; 1465 mg natrium. Uitwisselingen: 0 Graan (zetmeel); 3 mager vlees; 1/2 Groente; 1/2 Vet; 1 1/2 andere koolhydraten.

SERVEERSUGGESTIES: Serveer met gestoomde broccoli, maïskolven en een grote groene salade.

VEGETARIERS: Je kunt altijd tempeh gebruiken in plaats van steak en ongeveer een uurtje marineren. Ik zou wat winterharde groenten toevoegen zoals courgette, gele pompoenui en cherrytomaatjes en marineer de hele bos, rijg ze op bamboe spiesjes en geniet ervan!

Liefs, Leanne