|
Voedsel voor de geest: 10 Keuken trucs
door Leanne Ely, CNC
Lieve vrienden,
Lieve vrienden,
Wie wil er nu niet wat tijd besparen in de keuken of wat geld op de boodschappenrekening?
De volgende tien keukentrucs zullen je leven een beetje makkelijker maken. En ze zijn zo eenvoudig dat je je afvraagt waarom je er niet zelf aan had gedacht!
- Niet huilen. Snijd uien zonder te huilen door een kaars naast je aan te steken terwijl je aan het hakken bent.
Je zou ook kunnen merken dat het vasthouden van een tandenstoker tussen je voortanden helpt om die uientranen te stoppen.
- Verdeel het stel. Je kunt twee keer zoveel leven uit je bananen halen door de bananen van de tros te scheiden
als je ze thuis krijgt!
- Voorkom het hard worden van kaas. Als je wilt voorkomen dat je blokkaas hard wordt aan de randen, wrijf dan wat
boter op de snijrand en wikkel het blok in keukenpapier voordat je het in plastic wikkelt of opbergt in een herbruikbare
container.
- Verleng de levensduur van sla. Bewaar een stuk keukenpapier in je slacontainer. Het zal het vocht opnemen dat
ervoor zorgt dat sla verwelkt.
- Snijd een aardappel in een mum van tijd. Gebruik die appelsnijder in je la om vlot een aardappel in partjes te snijden!
- Schil met een lepel. Gember is erg korrelig en moeilijk te pellen. Gebruik een lepel om voorzichtig de schil
van verse gember te verwijderen. (schrapen)
- Proef je vlees. Als je een saus maakt, kun je proeven van kruiden terwijl je gaat, maar niet zozeer met gehaktbrood
of gehaktballen. Als je een nieuw recept probeert met je gehakt, bak dan een klein beetje bovenop het fornuis zodat je
kunt zien of het bij je smaak past. Pas eventueel kruiden aan!
- Bewaar je korst. Gooi de korst van Parmezaanse kaas niet weg. Bewaar ze in een zak in de vriezer en voeg ze
toe aan soepen en stoofschotels voor een geweldige kaassmaak. Voeg eenvoudig de korst toe 20-30 minuten voordat je gerecht
klaar is.
- Roep de hulp in van je schalen. Als je een beetje eierschaal bij je eidooiers en eiwitten krijgt, in plaats van
het met een lepel rond de kom te jagen, gebruik dan een ander stuk eierschaal om het eruit te scheppen. Het stukje weggesprongen
schaal zal aangetrokken worden door de schaal waarmee je aan het scheppen bent.
- Vries je vlees alvast in. Maak het jezelf gemakkelijk als je kip, varkensvlees of rundvlees snijdt voor je
wokgerechten. Vries het vlees gewoon een half uur of zo in voordat je het aansnijdt. Je mes gaat makkelijker door het
vlees als het licht bevroren is.
Als bonustip: als je bananen overrijp zijn geworden, schil ze dan, doe ze in een diepvrieszak en vries ze in.
Gebruik je bevroren bananen om je smoothies dikker en zoeter te maken!
Liefs,
Leanne, jouw Dinner Diva
(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/
|