FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ
FLY is de afkorting van 'Finally Loving Yourself', in het Nederlands vertaald: "Eindelijk van jezelf houden". De invulling van deze afkorting is bedacht door één van de leden van de Amerikaanse site; de afkorting bestond dus al voordat de betekenis ervan bekend was.

De bedenkster van de methode: Marla Cilley, heeft de naam 'the FlyLady', niet vanwege deze methode, maar omdat ze mensen graag leert vliegvissen. Toen ze zich wilde registreren voor een site van "She's in Touch", bedacht ze de naam FlyLady.

Pas toen iemand haar hulp inriep begon de mentoring groep en vanuit deze groep kwam dus een lid die de 'Finally Loving Yourself' er bij verzon: dit is immers ook wat Marla je wil laten bereiken. FLY-en is het werkwoord dat wordt gebruikt als je de methode gaat toepassen en daadwerkelijk weet uit te voeren.

Ze heeft drie basisregels waar ze bij leeft:
  1. Maak je niet druk over de kleine dingen, wat er niet niet doet, doet er niet toe.
  2. Lach iedere dag; ook al is het in jezelf.
  3. Heb lief alsof er geen morgen is.

De Magische Pil

**vrije vertaling van: http://www.flylady.net/d/getting-started/why-fly/magic-pill/**

Velen zoeken naar een 'magische pil' die ons leven en ons thuis zullen veranderen. We zijn moe om te leven in rommel en dat we leven in een huis waar CHAOS heerst (FlyLady noemt dit 'CHAOS' wat een afkorting is van "Can't have anyone over syndrome", wat vertaald betekent: "Ik kan niemand op bezoek hebben syndroom"). Het probleem met een magische pil is dat deze pas werkt als je hem ook inneemt...

Er zijn vele van deze magische pillen die stof liggen te verzamelen in een boekenkast. Je intenties waren zo goed, maar het proces was te overweldigend en je gaf gewoon op. Nu je FlyLady hebt gevonden zul je echt niet lekker achterover kunnen leunen en veranderingen kunnen verwachten tenzij je ook daadwerkelijk bereid bent de pil te slikken!

Deze site is niet de pil! De pagina's zijn een informatiebron voor jou en dat is het enige waarvoor het is bedoeld en bedoeld zal blijven. Het systeem wordt in lijnen weergegeven op de website, maar het echte medicijn zijn de berichten in je mailbox (red: ik ga je geen mails sturen!, maar op de FlyLady.net site kun je je inschrijven voor mailings (ong. een twaalf per dag) die je continue herinneren aan FLY-en, deze zijn in het Engels - je kunt ze evt. knippen/plakken in translate.google.nl, geen perfect Nederlands levert dit op, maar wel een redelijke leesbaar verhaal). FlyLady stuurt elke dag gedragsveranderende schrijfsels. Die kosten je wat minuten om te lezen, maar wat heb je te verliezen? Ik weet dat je honderden, misschien wel duizenden euro's hebt uitgegeven om een schoner thuis te krijgen. Hier is het medicijn voor niets. Ga nu niet doen als een eigenwijs kind met de kaken op elkaar die weigert om het medicijn te nemen dat hem beter maakt. Waar ben je bang voor? Een paar e-mails in je box of de verandering? Er zijn ongeveer 10 mails per dag die je krijgt.

Onze dagelijkse missies worden gepost op de website (red: ik weet niet of ik dit ook ga doen hoor!) samen met aankondigingen en andere leuke zaken van onze leden, maar je gaat de berichten van FlyLady niet krijgen op de website. Ook ga je geen on-line toegang krijgen tot een archief om de berichten op de website te lezen. Dit systeem heeft tienduizenden mensen geholpen. Veel leden noemen het liefdevol 'Fly Washing' (red: naar 'brainwashing'). Het zijn de berichten die uiteindelijk er toe zullen bijdragen dat het de verandering blijvend is en in hart, hoofd en huis samenkomt.

Sommigen van jullie hebben al gereedschap gekocht in de FlyShop in de hoop dat dit de oplossing is. FlyLady wil je niet teleurstellen, maar als je de berichten niet ontvangt waar het gebruik er van wordt uitgelegd, dan zullen ze al heel snel stof verzamelen in een kast, naast die boeken die daar ook al liggen.

FlyLady wil graag dat we allemaal 'FLY-en' en het gaat een stuk langer duren wanneer je gewoon achterover gaat zitten en weigert die pil te slikken.

Getuigenis: Een Goddelijk Briesje (ook wel 'Ingeving')

Lieve FlyLady,

Ik kan pagina's en pagina's schrijven, maar ik zal proberen het kort en bondig te houden, want je zult ongetwijfeld ziljoenen mails ontvangen.

Ik moet je echter vertellen wat een Godsgeschenk je bent in mijn leven. Ik heb verschillende boeken over het organiseren van je huis en ook alle SHE-boeken (red: SHE staat voor 'Sidetracked Home Executives', vertaalt: Afgeleide Huis Directieleden, het is een afkorting die is bedacht door een dame genaamd 'Pam Young' en ze is een goeroe op het gebied van het organiseren van huizen. Haar slogan is 'Make it Fun and it will get Done' , vertaalt: Maak het leuk en je krijgt het gedaan. Ik zelf bedacht 'Geef er plezier aan en je krijgt het gedaan' (allitereert beter in het Nederlands). Haar site (Engels) is makeitfunanditwillgetdone.com.) Ik heb ook het flipper en het index kaarten systeem opgezet, maar beiden werken voor mij. Ik voelde me altijd zo overweldigd en liep vast bij het bedenken wat ik eerst zou aanpakken, terwijl ik de hele dag had om schoon te maken (want iedereen weet natuurlijk dat je de hele dag nodig hebt om schoon te maken) en ik verviel dan uiteindelijk in tv kijken of gaan winkelen om de berg met spullen die ik thuis had, te ontlopen. Hoe dan ook, je kent het verhaal, je hebt me exact geraakt met het verhaal over uitstel gedrag en het zijn van een perfectionist; alles wat je beschrijft ben ik!

Ik bleef maar denken: "ALS ER MAAR IEMAND WAS DIE ME EXACT ZOU VERTELLEN WAT IK MOEST DOEN VANDAAG EN WELKE KAMERS HET MEEST BELANGRIJK ZIJN OM SCHOON TE MAKEN, DAN KAN IK HET VAST WEL". Ik vroeg mijn DH (red: dit is de afkorting van 'Dear Husband', vertaalt: Lieve Echtgenoot) en dan zei hij: "Oh, huh, ik zou het niet weten".

Ik vond je website op 14 oktober 2001 en ik heb alleen baby, babystapjes gemaakt. Ik HOU HOU HOU van je dagelijkse herinneringen; het houdt met scherp en meer gefocust dan dat ik ooit in mijn 56 jarige leven was, denkend aanroutines en de zones. De mensen die er mee ophouden omdat ze te veel e-mails krijgen, zijn waarschijnlijk in een niet te grote rommel of hebben eigenlijk geen wens om hun huis te verbeteren. Feitelijk ben ik teleurgesteld als ik geen herinneringen van de FlyLady in mijn mailbox heb!!!. Ik krijg mijn herinneringen op mijn werk.

Ik ben een loonstrook-SHE (red: dit is een benaming voor een SHE die werkt buitenshuis) die lange uren werkt en ik heb wat vooruitgang geboekt (net zoals je vertelde, het begon met het Glimmen van mijn Gootsteen). De zin "We hebben onszelf te lang gestraft voor het feit dat we niks konden doen" was de sleutel om te gaan proberen te FLY-en. Toen ik las dat FLY stond voor 'Eindelijk van jezelf houden', huilde ik, omdat dat is wat dit allemaal betekent; een grote verandering om van mijn Franny (red: achterste) af te komen! En dat, ook, is zo fantastisch van jou: je bemoedigt ons om 15 minuten per dag te bewegen.

Je addresseert zo veel dingen die belangrijk zijn in ons leven, hoe dan ook, ik bleef me afvragen waarom je niet de financien meer aandacht gaf. Omdat ik zo'n grote uitsteller ben (en ik weet dat veel SHE's in hetzelfde schuitje zitten), zit ik vaak in financiëele ellende - geen rekeningen betalen, geld verkwisten aan domme dingen zodat ik mezelf beter ging voelen, en gewoon geen aandacht geven aan mijn geld. Je bericht 'Zijn je eenden op een rijtje' gisteren, beantwoordde al mijn vragen over financien en je hebt gelijk op ieder punt (en ik heb zelfs enkele van Suze Orman's boeken (red: dit is een goeroe op het gebied van financiële huishouding)).

Ik denk gewoon dat je een GENIE bent om dit allemaal voor ons 'SHE's' te ontwikkelen en om zoveel tijd aan ons te geven en dat GRATIS!!! Ik kan je niet genoeg bedanken. Ik ben ZOOOO blij dat er iemand is die me begrijpt en begrijpt hoe ik functioneer (of eigenlijk disfunctioneer) bij IEDER KLEIN en GROOT DING in mijn leven (Godzijdank voor het geven van dit inzicht!) Ik ben zo blij dat ik eindelijk een richting heb gekregen!!!

God zegene je, FlyLady!!! IK HOU, HOU, HOU, HOU VAN JOU EN JE GROTE HART!!!! Je bent een antwoord op mijn gebeden.