FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

5 tips voor Slow-cooker soepen

door Leanne Ely, CNC

Lieve vrienden,

Ik heb zoveel plezier gehad tijdens mijn boekentour en het promoten van mijn nieuwe boek, "Part-Time Paleo: How To Go Paleo Without Going Crazy", maar ik heb het waanzinnig druk gehad!

Onderweg zijn is moeilijk, vooral als je je partner achterlaat die gewend is om te koken en voor het avondeten te zorgen. Maar ik heb een geheim wapen dat gemakkelijk te gebruiken is en geen vaardigheden voor vereist zijn!

Je raadt het al, het is mijn crock-cooker! (zo noemen we ze hier bij Saving Dinner - het is samenvoeging van een crockpot en slowcooker, LOL)

En als het weer kouder begint te worden is een van mijn favoriete dingen om thuis te komen bij een pot sudderende soep. Daarnaast is soep is een geweldige maaltijd die ik gemakkelijk groter of kleiner kan maken, afhankelijk van hoeveel of hoe weinig ik over wil hebben.

Nu weten veel mensen dat ze hun slowcookers kunnen gebruiken voor soepen, maar als je nieuw bent in slowcooking, vraag je je misschien af hoe je je favoriete recepten voor de slowcooker kunt aanpassen.

Ik heb een paar tips voor je die je zullen helpen om soep te maken in je slowcooker.

5 tips voor het maken van slow cooker soep

Braadt het vlees aan. Een van de meest over het hoofd geziene stappen bij het maken van sensationele slowcookersoepen is het aanbraden en/of fruiten van je ingrediënten. Ja, de slowcooker kookt je soep prima zonder dat je deze stap zet, maar als je de tijd neemt om je vlees te schroeien voordat je het in de slowcooker doet, zul je blij zijn met de rijke, intens gearomatiseerde resultaten.

Snijd ingrediënten gelijkmatig. Zorg ervoor dat je je groenten in vergelijkbare maten snijdt, zodat ze gelijkmatig koken. Je wilt niet dat de helft van je groenten in pap verandert terwijl sommige hapjes nog steeds hard zijn!

Maak goede laagjes en plaats deze correct. Plaats de ingrediënten die het langst duren het eerst in de slowcooker. (Tip: Wortelgroenten doen er langer over om te koken dan vlees, dus ze moeten op de bodem worden geplaatst, waar ze directer contact hebben met het verwarmingselement van de slowcooker.) Vlees, specerijen en uien kunnen ook op de bodem worden geplaatst. Groenten zoals bloemkool en broccoli kunnen hierna naar binnen. Plaats ten slotte de vloeistof op alle groenten voordat je de deksel op de slowcooker doet en inschakelt.

Let op je vloeistoffen. Je hebt niet zoveel vloeistof nodig als je traditionele soeprecept nodig zou hebben, maar voeg gewoon genoeg toe om de groenten met ongeveer een halve centimeter te bedekken. (Als je aan het einde van je kooktijd te veel vloeistof hebt, verwijder dan gewoon het deksel van je crockpot 30 minuten voordat je van plan bent het avondeten te serveren en het zal verdampen.)

Voeg ingrediënten in fasen toe. Sommige ingrediënten hebben niet veel tijd nodig om te koken, dus je wilt ze toevoegen tijdens het laatste uur van de kooktijd. Zaken als pasta, zuivel, erwten, paprika en spinazie vallen in deze categorie.

Liefs,

Leanne, jouw Dinner Diva

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/