|
Voedsel voor de geest: 6 tips om vriesbrand te voorkomendoor Leanne Ely, CNCLieve vrienden, ![]() Het invriezen van voedsel is een geweldige manier om de levensduur van onze bederfelijke artikelen te verlengen, maar wanneer u voedsel invriest, bestaat de kans dat uw voedsel in de vriezer wordt verbrand. Vriesbrand doet zich voor als verkleuring op het oppervlak van diepvriesproducten zoals brood en vlees. IJskristallen zijn een ander teken van vriesbrand, dat we kunnen vinden in bevroren producten en ijs. Om vriesbrand een beetje beter te begrijpen, helpt het om meer te weten over hoe het vriesproces werkt. Wanneer voedsel wordt ingevroren, wordt het grootste deel van het watergehalte van dat voedsel omgezet in ijs. Een deel van het water wordt echter direct omgezet in waterdamp en komt samen uit het voedsel. Dit proces wordt sublimatie genoemd. Dit waterverlies zorgt ervoor dat voedsel na verloop van tijd uitdroogt, zoals ijsblokjes die uiteindelijk krimpen als ze in de vriezer worden bewaard. Dus in wezen droogt dit proces delen van voedsel door vriesdrogen, wat resulteert in vriesbrand. In luchtdichte containers (zoals ijs) vormt die waterdamp rijp aan de binnenkant van de container en/of op het oppervlak van het voedsel. In open containers of containers die niet perfect zijn afgesloten, leidt de damp die ontsnapt tot ijsvorming aan de binnenkant van niet-vorstvrije vriezers. En wat we overhouden is voedsel met vreemde smaken die moeilijk te kauwen zijn. Als u in de vriezer verbrand voedsel op uw handen heeft, moet u uw best doen om de getroffen gebieden weg te gooien. Maar je weet dat ik gewoon een hekel heb aan voedselverspilling, dus laten we het hebben over hoe je vriesbrand kunt voorkomen. Tips om vriesbrand te voorkomen
Liefs, Leanne, jouw Dinner Diva (vertaald van) FlyLady http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/ |