FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Voedsel voor de geest: 7 'shortcuts' die je tijd opleveren

door Leanne Ely, CNC

Lieve vrienden,

Ongeacht hoe je over koken denkt, niemand wil een slaaf van de keuken zijn. We hebben het tegenwoordig allemaal zo druk dat we zoveel mogelijk shortcuts nodig hebben om een goede huisgemaakte maaltijd op tafel te krijgen met de minimale hoeveelheid stress!

Het is niet goed om jezelf aan het einde van een gekke dag voor de koelkast te zien staan biddend om inspiratie te krijgen terwijl je probeert uit te zoeken wat je de hongerige mensen in je huis moet voeden. Dat is de gevarenzone waar je waarschijnlijk de telefoon pakt en belt voor pizza, doe het niet!

Hier zijn 7 shorcuts om je te helpen uw avondmaaltijd onder controle te krijgen!
  1. Crock en roll. Stof de crockpot af en zet hem aan het werk. Dit ultieme shortcut-apparaat kan je veel tijd besparen tijdens het bereiden van het diner. Maak al je crock ingrediënten de avond ervoor klaar in de crockschaal en koel 's nachts in de koelkast. Dan hoef je hem alleen maar 's ochtends in de houder te zetten en aan te doen!
  2. Marineer vlees voor het invriezen. Hoe vaak ben je al een recept gaan maken en realiseerde je je dat je het vlees eerst een paar uur moet marineren? Wanneer u uw kip, rundvlees of varkensvlees invriest, vriest u deze samen met een marinade in. Op die manier wordt het goed en smakelijk terwijl het ontdooit, en heb je een stap bespaard. En die dooi? De nieuwe manier om te ontdooien is in een gootsteen vol heet water. Jawel, dit is veilig! (funtestic: beter is om gewoon koel/ koel-lauw water te gebruiken ipv heet)
  3. Kook meer dan je nodig hebt. Als je een maaltijd voor twee kookt, kun je net zo goed voor vier koken. Kook je voor vier? Waarom kook je niet voor acht? Op die manier heb je een dubbel diner!
  4. Bakpapier. Als je nog geen bakpapier gebruikt om je bakblikken te bekleden voordat je iets in de oven bakt of roostert, werk je te hard aan opruimen! Dit ovenveilige papier halveert je schrobben-tijd! BOEM!!- dat heb je nodig!
  5. Hak de groenten van tevoren fijn. Was en snijd die broccoli en bloemkool zodra je hem thuis hebt. Hetzelfde geldt voor het maken van peperreepjes, het snijden van champignons en het schillen van spruitjes. Doe dat werk in één keer (of nog beter, zet de kinderen aan het werk!). Doe al die groenten in ziplockzakken en je hebt grab and go-groenten die je rauw kunt snacken of snel kunt stomen voor een bijgerecht. Bewaar wortelstokjes en selderijstokjes in een kom water in de koelkast (houdt ze vers!), en laat de kinderen zichzelf helpen wanneer ze een snack nodig hebben.
  6. Ga voor salade. Het maken van een grote salade is veel sneller dan elk ander bijgerecht dat je maar kunt bedenken! En als je wat overgebleven eiwitten (vlees, vega, garnalen...) hebt, voila, is er een snel diner!
  7. Plan vooruit. Dit zou misschien wel de belangrijkste shortcut zijn als het gaat om het onder controle krijgen van het diner. Het plannen van uw maaltijden voor de week geeft u de volledige controle over de eettafel. We creëerden de originele maaltijdplanningsservice op internet met onze Menu-Mailer. Wij bieden u een menu voor de week, samen met recepten en boodschappenlijstjes! Duizenden mensen zijn momenteel verslaafd aan deze service.

Liefs,

Leanne, jouw Dinner Diva

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/