FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Voedsel voor de geest: Tips voor het aanbraden van vlees

door Leanne Ely, CNC

Lieve vrienden,

Goed vlees koken is iets dat oefening vereist. Er is een talent om die perfecte gouden kleur op een kipfilet te krijgen en om die donkere grillstrepen op een biefstuk te laten verschijnen. Hoewel een mooie kleur op een stuk vlees er mooi uitziet, is die kleur nog belangrijker, en vertaalt zich in feite in smaak.

Een goede schroei is nodig om die mooie korst op een braadstuk te vormen, en aanbraden zou de eerste stap moeten zijn bij het bereiden van vlees voor een eenpansmaaltijd, inclusief een gestoofd gerecht.

Als je een stuk vlees dichtschroeit, worden de suikers in het vlees gekarameliseerd. Het resultaat is heerlijk en dat aanbraden op het vlees helpt ook om het vocht binnen te houden.

Het goede nieuws is dat het aanbraden van vlees een fluitje van een cent is en dat er een paar universele stappen nodig zijn die je op het punt staat te ontdekken.

Hoe krijg je een perfecte schroei op varkensvlees of rood vlees?
  • Haal het vlees uit de koelkast en breng het op kamertemperatuur voordat u het gaat bakken. Laat het niet langer dan een uur buiten staan.
  • Dep het vlees met keukenpapier droog om eventueel vocht van het oppervlak te verwijderen. Dat vocht kan het aanbraden proces verstoren.
  • Besprenkel het oppervlak van het vlees met een kleine hoeveelheid gewone olijfolie (gebruik geen extra vierge om te koken) of gesmolten kokosolie en breng op smaak met peper en zeezout. Geef het vlees een fijne kleine massage zodat het oppervlak gelijkmatig bedekt is.
  • Verwarm je boter, ghee of kokosolie tot middelhoog in een Dutch Oven of ovenvaste pan. Wanneer een druppel water sist wanneer het het oppervlak van de pan raakt, ben je klaar om je vlees toe te voegen.
  • Leg je vlees in de pan, met de vetste kant naar beneden.
  • Maak niet de fout om uw vlees te snel om te draaien. Daardoor blijft het aan de pan plakken. Laat het oppervlak van het vlees op de hete pan liggen tot het vlees mooi diep gekleurd is en niet plakt als je het verplaatst. Schroei alle kanten van het vlees dicht, inclusief de uiteinden en zijkanten als je te maken hebt met een braadstuk.
  • Voor een gebraad van rundvlees of varkensvlees: wanneer de korst zich heeft gevormd, ga je gang en voeg je je vloeistof of andere ingrediënten toe die je aan je recept toevoegt.
  • Voor een biefstuk: als u een biefstuk op de juiste manier dichtschroeit, kan het voldoende zijn voor uw voorkeur als u van een zeldzame biefstuk houdt. Laat hem wat langer in de pan als je hem liever gaar hebt, of maak hem af in de oven op 200 graden celcius.
  • Voor karbonades: door aanbraden alleen wordt het vlees waarschijnlijk niet goed gaar. Eindig in de oven op 200 graden celcius of bewaar het in de pan tot het klaar is.
Hoe krijg je een perfecte schroei op een kipfilet?
  • Was uw kipfilet en dep hem droog. Sprenkel een beetje gesmolten kokosolie of gewone olijfolie over de kip en breng op smaak met peper en zeezout.
  • Volg dezelfde aanwijzingen als hierboven met betrekking tot het verhitten van de olie in de pan.
  • Als de pan heet is, doe je de borst erin en houd je het oppervlak van de kip in contact met de pan tot hij mooi bruin is. Draai het niet om voordat het klaar is! Als er een korstje is ontstaan ​​en het vlees niet meer plakt, draai je het om.
  • Door het aanbraden is de kip niet noodzakelijkerwijs gaar, dus als u hem meer tijd in de pan wilt geven, zet u de pan op laag en voegt u een beetje vloeistof toe voordat u de pan afdekt. Die warmte zal het vlees blijven garen zonder het te verbranden of uit te drogen. Je kunt het ook in de oven op 200 graden celcius afmaken.
Oefening baart kunst!

Voordat je gaat koken, laten we het hebben over de pan die je gebruikt. Pannen met antiaanbaklaag en teflon zijn giftig. Gebruik ze niet. Als je ze te hoog verwarmt, kunnen de dampen zelfs een kleine vogel in je keuken doden. Gebruik een roestvrijstalen koekenpan, bij voorkeur een met een koperen bodem voor de beste geleiding van de kop. Gietijzer zal ook werken.

Liefs,

Leanne, jouw Dinner Diva



(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/