|
Voedsel voor de geest: Stoof van Butternut Pompoendoor Leanne Ely, CNCLieve vrienden, ![]() Butternut is een van mijn favoriete winterpompoenen. Het heeft een prachtige oranje kleur die ons vertelt dat het vol zit met carotenoïden die ons beschermen tegen hartziekten, borstkanker en degeneratie van de gele vlek (macula degeneratie). Naast carotenoïden zit butternut vol vezels, kalium, vitamine B6, vitamine C en foliumzuur. Er zit genoeg vitamine C in een kopje butternut om je de helft van je aanbevolen dagelijkse dosis van deze krachtige voedingsstof te geven! Butternut pompoen is niet alleen voedzaam, maar het is ook erg lekker. Het kan worden geroosterd en geserveerd als bijgerecht of in een salade, het kan worden gestoomd en gepureerd tot een soep, of het kan worden geserveerd in plaats van zetmeelrijke (saaie) witte aardappelen. Nu, de grote truc! Je butternut maximaal drie maanden bewaren op een koele, droge plaats zolang hij heel is. Maar als je er eenmaal in hebt gesneden, wil je hem maar een week in de koelkast houden, max. Nog een tip: Het schillen van butternut kan een lastig zijn. Om het werk voor jezelf gemakkelijker te maken, snijd je de pompoen in de lengte en verwijder je de zaden (bewaar deze voor het roosteren later!). Leg elke helft van de pompoen met de gesneden kant naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik en laat het een uur roosteren op 190 graden. Je kunt hem nu zo uit z'n vel scheppen. En uw recept: Stoof van Rundvlees & Butternut 4 porties
Liefs, Leanne, jouw Dinner Diva (vertaald van) FlyLady http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/ |