FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Voedsel voor de geest: De 9 beste vleessoorten voor in de CrockPot

door Leanne Ely, CNC

Lieve vrienden,

Het is etenstijd. De geuren uit de keuken maken je al de hele dag watertanden. Je familie zit rond de tafel, de magen knorren.

Je haalt het deksel uit je slowcooker en je hart zakt weg. De vochtige en malse maaltijd die je van plan was te serveren, is veranderd in een dradige puinhoop.

De slowcooker heeft je maaltijd verpest! Maar is dat wel zo?

Geef het apparaat niet de schuld! De kans is groot dat je gewoon niet het juiste vlees hebt gekozen.

Sommige stukken vlees kunnen gewoon niet tegen de lange, constante hitte van een slowcooker.

Hoe weet je welk vlees het beste is voor je slowcooker?

Zoek naar de goedkopere, vettere soorten, want magere stukken vlees kunnen niet lang worden gekookt zonder taai te worden.

De minst dure soorten op de markt hebben genoeg vet in zich om het vlees sappig te houden, terwijl het langzame koken de (bind)weefsels afbreekt voor malse resultaten.

Als je rundvlees kookt, zoek dan naar doorregen vlees, schouders, stooflappen, sucade, schenkel, etc.

Als het varkensvlees is dat je kookt, ben je ook op zoek naar schouders en schenkel.

Weinig lamsvlees houden het vast tijdens langzaam koken, behalve de schenkels.

Bone-in kippendijen en borsten zijn beter voor de slowcooker dan files of botloze stukken. Verwijder de huid voordat je de kip in de slowcooker doet, want anders krijg je een rubberachtig vel en dat wil niemand.

Als laatste tip, vergeet niet om je vlees eerst aan te braden voordat je het toevoegt aan de slowcooker voor een sterk verbeterde smaak als gevolg. Behalve kip. Kip hoeft niet eerst bruin te worden. Als u dit doet, maak je het eigenlijk te gaar.

En nu weet je het!

Liefs,

Leanne, jouw Dinner Diva

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/