FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Voedsel voor de geest: Eeuwige Salade

door Leanne Ely, CNC

Lieve vrienden,

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik vind het heel moeilijk om producten te kopen die ik gemakkelijk zelf kan verbouwen. Bij mij thuis eten we veel salade. Zoals velen van jullie weten, serveer ik een grote groene salade bij bijna elke maaltijd die op tafel komt. Al die kroppen sla kunnen aardig in de centen lopen!

Dus ben ik onlangs begonnen met het onderzoeken van manieren om mijn eigen sla binnenshuis te kweken en ik dacht dat ik wat ik leer met jullie zou delen.

Alles wat je nodig hebt is:
  • Een grote ronde pot, ongeveer 15 cm diep (of een soort bak met ongeveer dezelfde diepte)
  • Biologische potgrond (zoek de soort met perliet erin - dat zijn die kleine ronde witte bolletjes)
  • Mesclun mix zaden (of welke sla je het lekkerst vindt)
  • Water
  • Een zonnig raam
    Je hebt een raam nodig dat minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt. Als je sla niet genoeg zon krijgt, wordt hij lang en spichtig en dat is niet wat je wilt.
Om je sla te laten groeien:
  1. Vul uw bak tot halverwege met aarde. Je kunt er wat kunstmest overheen strooien als je dat wilt. Bevochtig de aarde en strooi er een paar snufjes zaadjes overheen. Strooi wat meer aarde over de zaden en besproei het oppervlak met meer water.

  2. Geef dagelijks water en bewaar de pot in de zon of onder een kweeklamp. De zaden zouden binnen ongeveer zeven dagen moeten ontkiemen en je eerste oogst zou binnen ongeveer een maand klaar moeten zijn.
Om je sla te oogsten:

Nadat je je sla de eerste keer hebt gesneden (laat de kronen met rust!), hoef je nog maar twee weken te wachten op weer een verse oogst.

Zo simpel is het eigenlijk!

Verse slagroenten zijn gewoon de beste, nietwaar?

Liefs,

Leanne, jouw Dinner Diva

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/