FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Engeleieren

door FlyLady

Lieve vrienden,

  1. Laat eieren op kamertemperatuur komen voordat u ze in de oven zet. Kook vervolgens precies 30 minuten op 160 graden celcius (325 Fahrenheit). Doe ze onmiddellijk in ijswater in je glimmende gootsteen.



  2. Sommige mensen weten dat hun eieren gaar zijn wanneer er éé barst.



  3. Koel de eieren in je glimmende gootsteen!



  4. Kijk eens hoe mooi! En ze smaken ook goed! Niet rubberachtig! Ik zal nooit meer een ei gewoon koken.



  5. Ze pelden sneller dan gekookte eieren!



  6. Ik waste mijn eierdozen (funtestic: dat kan natuurlijk alleen waneer je plastic of piepschuimen dozen hebt, als je van die kartonnen hebt, spray ze dan lichtjes in met een bleek/water oplossing of alcoholoplossing en laat even drogen, dek daarna af met een laagje folie (alu of huishoud) voordat je de eieren er in zet) en zet ze terug in de koelkast, zodat ik ze kan snijden als ze steviger zijn! Ongeveer 2 uur!



  7. Ik werd afgeleid door de telefoon en vergat deze in het water te doen! De twee kleine plekjes zijn van het ovenrek. Ik heb één ding geleerd. Doe geen gebarsten eieren in het water om af te koelen! De dooier zal soppig worden! Neem het gewoon voor de lunch! Ik vind het leuk om twee eieren per persoon te maken, tenzij Jack Sgroi komt! Ik maak een extra dozijn alleen voor hem. Hij houdt van mijn eieren! Ik vul de eieren nooit met het eierdooiermengsel tot ik ben waar we moeten zijn als ik ze meeneem of tot vlak voor het moment van uitserveren. Ik neem een Ziplock zak en knip er een hoekje vanaf en vul eieren alsof je glazuur over cupcakes doet! Op deze manier zien mijn eieren er mooi uit en hoef ik me geen zorgen te maken dat ze rondglijen!!!!



  8. De eieren als ze helemaal klaar zijn!!

FlyLady

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/