|
Voedsel voor de geest: Zien er voor mij als hersenen uitdoor Leanne Ely, CNCLieve vrienden, Vandaag leer je een tip, een truc en krijg je een geweldig recept om het mee uit te proberen. Is dat niet geweldig? De focus van vandaag ligt op: BLOEMKOOL Bloemkool, ook bekend als Koolbloem, is een lid van de Brassica-familie van groenten, bekend om hun kankerbestrijdingscapaciteiten. Mon petit chou betekent (in het Frans wordt chou uitgesproken als "schoen") "mijn kleine bloemkool" en is een vertederende term! Wat vind je daarvan? Hier is de TRUC van vandaag: Haal de steel van je bloemkool en bewaar deze in een geopende plastic zak in de koelkast. Hij blijft dan ruim een week goed, misschien langer! En hier is een TIP: Om de geur van bloemkool koken te verminderen, voeg je een paar selderijzaden of wat selderijblaadjes toe aan je kookwater. Het zal de smaak van de selderij niet overnemen, maar het zal zeker de geur bedwingen! En je RECEPT: Bacon en Bloemkool Roerbak4 portiesIngrediƫnten:
Kook in een grote koekenpan spek op middelhoog vuur tot het donkerbruin en zeer knapperig is, ongeveer 15 minuten. Haal uit de koekenpan en laat uitlekken op een met papieren handdoek beklede plaat; zet opzij. Smelt de kokosolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg bloemkool, sjalot, zout en peper toe; kook gedurende 10 minuten of tot de bloemkool licht zacht is. Meng in een grote kom spek, bloemkoolmengsel en avocado's. Klop in een kleine kom honing, citroensap en olijfolie samen; giet het mengsel over spek/bloemkool roerbak. Serveer roerbak over een bedje van babyspinazie. Geniet! Liefs, Leanne, jouw Dinner Diva (vertaald van) FlyLady http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/ |