FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Voedsel voor de geest: Kelp noodles

door Leanne Ely, CNC

Lieve vrienden,

Zeewier bevat meer mineralen en vitamines (ounce voor ounce) dan welke andere plant dan ook. Alle 56 mineralen en vitamines die je nodig hebt om te overleven, kun je uit zeewier halen. Kelp is een van de meer populaire soorten zeegroente en net als andere oceaanplanten bevat het vezels en kankerbestrijdende eigenschappen.

Ik heb onlangs een nieuwe manier gevonden om van kelp te genieten en het toeval wil dat ik daardoor ook kan genieten van noedelgerechten terwijl ik trouw blijf aan mijn Paleo-levensstijl.

Kelp noedels!

Kelpnoedels zien eruit als noedels, voelen aan als noedels en smaken als noedels (vooral als je bedenkt dat noedels helemaal nergens naar smaken), maar ze zijn glutenvrij.

Zacht en zacht, kelpnoedels zijn gemaakt van kelp, water en natriumalginaat. Natriumalginaat is een soort zout dat wordt gewonnen uit zeewier. Omdat ze op zeewier zijn gebaseerd, bevatten kelpnoedels een zeer hoog jodiumgehalte - belangrijk voor de hersen- en schildklierfunctie.

Bekijk enkele van de geweldige dingen over kelp-noedels:

Laag cal. Kelp-noedels bevatten extreem weinig koolhydraten en zijn praktisch calorievrij. Een portie kelpnoedels heeft slechts 6 calorieën!

Glutenvrij. Ovenschotels, soepen en roerbakgerechten zijn allemaal heerlijk met kelpnoedels en in tegenstelling tot tarwenoedels worden kelpnoedels niet gomachtig en zetmeelrijk. Eindelijk! Een manier om van noedels te genieten zonder de tarwe!

Handig. Bij deze jongens hoef je niet te koken, want kelpnoedels kunnen rauw worden gegeten.

Hoe kelpnoedels te bereiden?

Sea Tangle is waarschijnlijk het meest voorkomende merk van kelp-noedels op dit moment (ga je gang en laat een reactie achter als je een merk hebt gevonden dat je beter vindt!) Als je klaar bent om je kelp-noedels te eten, haal ze dan uit hun verpakking en spoel ze goed af onder warm water. Week ze daarna ongeveer een half uur in warm water om ze lekker zacht te krijgen.

Door je kelpnoedels een paar uur in de koelkast te marineren in welke saus je ze ook wilt serveren, zullen ze smaken en meer aanvoelen als de gekookte noedels die je gewend bent.

Liefs,

Leanne, jouw Dinner Diva

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/