|
Voedsel voor de geest: Vind een lokale slagerdoor Leanne Ely, CNCLieve vrienden, Er zijn veel redenen waarom je een vertrouwde lokale slager zou moeten zoeken in plaats van jouw vlees te kopen bij de plaatselijke grote winkel. Dit geldt vooral als de meest populaire lokale bron voor boodschappen een discount supermarkt is. (Ik raad niet aan om je vlees bij zo'n supermarkt te kopen, omdat het vrijwel zeker afkomstig is van een fabrieksboerderij.)*** Als je geen Whole Foods in de buurt hebt, zou ik absoluut op zoek gaan naar een goede ouderwetse lokale slager. Denk je dat het goed is om je vlees bij een plaatselijke vleeswinkel te kopen? Wees niet zo zeker! Het vlees dat ze verkopen, kan worden verondersteld lokaal te zijn, maar het kan worden verscheept vanuit de bio-industrie. Dus waarom op zoek naar een goede ouderwetse slager? Winkelen bij jouw vertrouwde lokale slager is om vele redenen voordelig, waaronder de volgende:
Maar hoe vind je een goede slager? Een ouderwetse slager in jouw buurt maakt mogelijk geen gebruik van internet en sociale media om reclame te maken voor diensten, dus je moet misschien ouderwetse methoden gebruiken om een slagerij te vinden. De volgende keer dat je op de boerenmarkt bent, vraag de verkopers welke slagers ze zouden aanbevelen. Bel het dichtstbijzijnde gastronomische restaurant en vraag of je kunt achterhalen waar ze hun vlees vandaan halen (de meeste goede restaurants gebruiken lokale leveranciers). Vraag een gerenommeerde cateraar of persoonlijke chef-koks waar ze hun beste stukken vlees halen. Je Gouden Gids kan je ook wijzen op aanwijzingen over waar je een plaatselijke slager kunt vinden. Dat geldt ook voor een boer in jouw gemeenschap vragen waar zijn of haar dieren worden voorbereid. Zelfs de oudere dames in jouw kerk hebben waarschijnlijk een goede voorsprong op een plaatselijke slager, want zij zijn de slimmen die de afgelopen veertig jaar elke week een soepbot hebben gekregen! Als je een slager vindt, zijn er enkele vragen die je hem of haar wilt stellen.
Als je een goede relatie hebt met je slager, kun je waarschijnlijk ook je mergpijpen krijgen voor al die heerlijke bottenbouillon waarmee je je crockpot bezig probeert te houden Liefs, Leanne, jouw Dinner Diva ***FunTESTIC: wij kennen het sterrensysteem, het zogenaamde 'beter leven' keurmerk. Geen sterren is absoluut bio-industrie, vlees dat opgefokt is, waar dieren het buitenlicht niet zien en volgestopt worden met hormonen en medicijnen om maar zoveel mogelijk opbrengst te leveren. Het Beter Leven Keurmerk voor vlees zegt iets over het welzijn van de runderen, kalfjes, kippen, konijnen, varkens en kalkoenen. Wat een ster precies betekent, hangt af van de diersoort, maar algemeen geldt: 1 ster staat op vleesproducten met een kleine verbetering van dierenwelzijn ten opzichte van gangbare vleesproducten. 2 sterren staan op producten die wat verder gaan op het gebied van dierenwelzijn, maar nog niet zo goed zijn als biologische producten. 3 sterren staan op biologische producten of producten met een vergelijkbaar dierenwelzijn. (vertaald van) FlyLady http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/ |