FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Voedsel voor de geest: Vind een lokale slager

door Leanne Ely, CNC

Lieve vrienden,

Er zijn veel redenen waarom je een vertrouwde lokale slager zou moeten zoeken in plaats van jouw vlees te kopen bij de plaatselijke grote winkel. Dit geldt vooral als de meest populaire lokale bron voor boodschappen een discount supermarkt is. (Ik raad niet aan om je vlees bij zo'n supermarkt te kopen, omdat het vrijwel zeker afkomstig is van een fabrieksboerderij.)***

Als je geen Whole Foods in de buurt hebt, zou ik absoluut op zoek gaan naar een goede ouderwetse lokale slager. Denk je dat het goed is om je vlees bij een plaatselijke vleeswinkel te kopen? Wees niet zo zeker! Het vlees dat ze verkopen, kan worden verondersteld lokaal te zijn, maar het kan worden verscheept vanuit de bio-industrie.

Dus waarom op zoek naar een goede ouderwetse slager?

Winkelen bij jouw vertrouwde lokale slager is om vele redenen voordelig, waaronder de volgende:
  • In de meeste gevallen wordt vlees van een plaatselijke slager lokaal ingekocht bij boeren in jouw gemeenschap in plaats van bij fabrieksboerderijen.
  • In lokaal geproduceerd vlees worden over het algemeen minder chemicaliën gebruikt.
  • Dieren op kleine boerderijen worden over het algemeen humaner behandeld dan dieren op grotere bedrijven.
  • Hier winkelen ondersteunt jouw lokale economie.
Wanneer je een vertrouwde slager vindt, zullen jouw maaltijden beter smaken dan ooit tevoren. Dit komt niet alleen omdat de kwaliteit van het vlees beter zal zijn dan je gewend bent bij een supermarktketen, maar ook omdat je slager weet welke stukken het beste werken voor welke kookmethode, zodat je bij elke maaltijd geweldige resultaten krijgt.

Maar hoe vind je een goede slager?

Een ouderwetse slager in jouw buurt maakt mogelijk geen gebruik van internet en sociale media om reclame te maken voor diensten, dus je moet misschien ouderwetse methoden gebruiken om een ​​slagerij te vinden.

De volgende keer dat je op de boerenmarkt bent, vraag de verkopers welke slagers ze zouden aanbevelen. Bel het dichtstbijzijnde gastronomische restaurant en vraag of je kunt achterhalen waar ze hun vlees vandaan halen (de meeste goede restaurants gebruiken lokale leveranciers). Vraag een gerenommeerde cateraar of persoonlijke chef-koks waar ze hun beste stukken vlees halen. Je Gouden Gids kan je ook wijzen op aanwijzingen over waar je een plaatselijke slager kunt vinden. Dat geldt ook voor een boer in jouw gemeenschap vragen waar zijn of haar dieren worden voorbereid. Zelfs de oudere dames in jouw kerk hebben waarschijnlijk een goede voorsprong op een plaatselijke slager, want zij zijn de slimmen die de afgelopen veertig jaar elke week een soepbot hebben gekregen!

Als je een slager vindt, zijn er enkele vragen die je hem of haar wilt stellen.
  • Waar komen jouw dieren vandaan? Als de slager een aantal lokale boerderijen niet noemt, blijf dan graven totdat je weet of het vlees in de fabriek is gekweekt. Want als dat zo is, krijg je niet meer voordeel dan wanneer je vlees zou kopen bij de supermarkt.
  • Zijn de dieren grasgevoerd en biologisch? Zoek uit of de dieren maïs krijgen. Vraag of ze in de wei staan ​​en biologisch zijn. De beste kwaliteit vlees die je kunt vinden is biologisch, grasgevoerd en lokaal.
  • Doet je het slachten zelf? Vraag de slager of al het slachten ter plaatse wordt gedaan. Zo niet, vraag dan hoe het vlees is afgeslacht tegen de tijd dat het hem of haar bereikt. Idealiter zal de slager zeggen dat al het vlees ter plaatse wordt geslacht of dat het vlees in bijgerechten of oerstukken komt.
Als al deze vragen naar jouw tevredenheid zijn beantwoord, plaatst je jouw bestelling en bent je in zaken!

Als je een goede relatie hebt met je slager, kun je waarschijnlijk ook je mergpijpen krijgen voor al die heerlijke bottenbouillon waarmee je je crockpot bezig probeert te houden

Liefs,

Leanne, jouw Dinner Diva

***FunTESTIC: wij kennen het sterrensysteem, het zogenaamde 'beter leven' keurmerk. Geen sterren is absoluut bio-industrie, vlees dat opgefokt is, waar dieren het buitenlicht niet zien en volgestopt worden met hormonen en medicijnen om maar zoveel mogelijk opbrengst te leveren. Het Beter Leven Keurmerk voor vlees zegt iets over het welzijn van de runderen, kalfjes, kippen, konijnen, varkens en kalkoenen. Wat een ster precies betekent, hangt af van de diersoort, maar algemeen geldt:

1 ster staat op vleesproducten met een kleine verbetering van dierenwelzijn ten opzichte van gangbare vleesproducten.
2 sterren staan op producten die wat verder gaan op het gebied van dierenwelzijn, maar nog niet zo goed zijn als biologische producten.
3 sterren staan op biologische producten of producten met een vergelijkbaar dierenwelzijn.

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/