FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Mail 4: Recepten afronden

door FlyLady

Lieve vrienden,

Loopt het water je al in de mond? Hier zijn de rest van de recepten.

Liefs, Leanne

Geroosterde Zoete Aardappelen en Uien

12 porties

  • 8 middelgrote geschilde zoete aardappelen — in stukjes van 3 tot 5 cm gesneden
  • 4 middelgrote rode uien, in stukjes van 2-3 cm gesneden
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels citroenpeper
  • 1 theelepel zout

    Verwarm de oven voor op 220 graden.

    Combineer alle ingrediënten in 2, 33 x 23 cm bakblikken en verdeel de ingrediënten gelijkmatig. Schud om, om helemaal te bedekken met de olie en specerijen en bak gedurende ongeveer 35 minuten, totdat ze zacht en mooi bruin zijn.

    Gebakken sperziebonen met nootmuskaat

    12 porties

  • 12 handvol sperziebonen
  • 2 eetlepels boter (ik gebruik ongezouten)
  • 1 scheutje olijfolie
  • royaal snufje nootmuskaat (of deze vers raspen - ik heb een rasp en het is geweldig!)
  • zout en peper naar smaak

    Als je naar de supermarkt gaat, tel dan met het je handen hoeveel bonen je nodig hebt. Geef elke volwassene een handvol en tel een handvol per twee kleine kinderen. Ja, gebruik je handen, pak een handvol bonen, doe deze in een zak en beschouw het als een portie.

    Ik weet dat je daar geen ponden of kilo's van krijgt. Het is de beste manier die ik ken om je een goed idee te geven van wat je moet kopen. Wat maakt het uit als er geen gewicht is? (het is waarschijnlijk toch bijna 2,5 pond, als je voor 12 kookt).

    Dit doe je met die bonen:

    Was bonen en ontdoe ze van de steeltjes. Breek ze dan doormidden (of snijd ze doormidden of laat ze heel als ze dun en klein zijn). Stoom ze in een stoommandje voor groenten of kook ze in een pan half vol water. Als ze felgroen worden, zijn ze klaar. (ze zullen nog steeds net niet gaar zijn). Giet ze af en zet ze opzij.

    Verhit in een koekenpan de boter en olie op een middelhoog vuur en voeg de goed uitgelekte bonen toe. Voeg het zout en de peper naar smaak toe en bak ze ongeveer 2 tot 3 minuten. Voeg een vleugje nootmuskaat toe en bak nog een minuut of zo. Bonen moeten zacht zijn, maar niet papperig.

    Broodjes en Boter

    KOOP de broodjes! Koop de broodjes bij een goede bakkerij of gebruik diepvriesdeeg van een goede kwaliteit. Nogmaals: Zorg ervoor dat ze van goede kwaliteit zijn. En BOTER, dus geen MARGARINE

    Pompoen Cheesecake

    12 porties

  • gember koekjeskruimels (plet ongeveer 20 koekjes in een plastic zak met een deegroller)
  • 80 gram ongezouten boter — gesmolten
  • 3 verpakkingen roomkaas (van 240 gram) — verzacht
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 blik van 400 gram pompoenpuree (GEEN pompoentaart vulling)
  • 4 eieren
  • 180 ml gekoelde slagroom (deze moet je opkloppen met 2 theelepels suiker en een theelepel vanille)

    Verwarm de oven voor op 175 graden.

    Meng in een grote mengkom de koekjeskruimels en boter. Druk gelijkmatig op de onderkant van een springvorm van 23 cm. Bak 10 minuten en laat afkoelen.

    Verlaag de oventemperatuur tot 150 graden.

    Klop in een andere grote kom de roomkaas, suiker, de kaneel en gember op middelhoge snelheid tot een gladde massa. Voeg pompoenpuree toe. Voeg nu de eieren toe, één voor één op lage snelheid. Giet in de springvorm waar de koekjeskruimelbodem al in zit.

    Bak je cheesecake tot het midden stevig is, ongeveer 1 1/4 uur. Koel af tot kamertemperatuur. Dek af en koel minstens 3 uur. (maar in jouw geval deed je het minstens twee dagen van tevoren natuurlijk &128521; )

    Om cheesecake los te maken van de zijkanten van de springvorm, snijdt je de zijkant los en verwijder je deze voorzichtig. Serveer een toefje slagroom op de cheesecake.

    Dit recept is om voor te sterven!

    (vertaald van) FlyLady
    http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/