FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Voedsel voor de geest: Maak je eigen pizza voor het avondeten

door Leanne Ely, CNC

Lieve vrienden,

Als je een gezonde nieuwe levensstijl hebt aangenomen voor jou en je gezin, begin je misschien een aantal van je favoriete maaltijden te missen. Maaltijden zoals pizza bijvoorbeeld.

Aankondigen dat het Pizza Night is, is een gemakkelijke manier om het gezin rond de tafel te krijgen, maar veel van de pizzaketens van de keten serveren vette, goedkope rommel.

Gelukkig is zelfgemaakte pizza net zo handig als afhalen (als je weet hoe je zelfgemaakte pizza goed moet maken) en er is geen wedstrijd dat het gezonder voor je is.

Hoe maak je zelfgemaakte pizza handig?

Er zijn meerdere manieren!

Bereid je op tijd voor! Als je van plan bent om vrijdag pizza-avond te maken, houd daar dan de hele week rekening mee. Als je op woensdag groenten hakt om te roerbakken, houd dan wat extra achter voor je pizza's. Hetzelfde geldt voor vlees. Als je rundergehakt en spek voor een apart gerecht kookt, leg dan wat apart in een bak voor de pizza van vrijdag.

Rasp op vrijdagochtend voor het werk wat kaas terwijl je ontbijt maakt en zet het in de koelkast voor later.

Als je thuiskomt van je werk, maak je je favoriete korst, zet je de saus op gang en doe je gewoon je toppings erop en bakken! Of betrek de kinderen erbij en laat iedereen zijn of haar eigen favoriete pizza maken.

Bevries het! Een ander ding dat je misschien wilt overwegen, is het maken van je eigen partij diepvriespizza's!

Maak je favoriete korstrecept en je favoriete saus. Als de korst klaar is voor de pan, bak deze dan ongeveer 7 minuten. Nadat de korst uit de oven is gekomen, laat je hem afkoelen en bedek je hem met saus (de saus MOET helemaal afgekoeld zijn), kaas en vlees/groenten naar keuze. Bevries gedurende 3 tot 5 uur. Wikkel vervolgens in plasticfolie, label en datum. Voila! Aanstaande vrijdag kun je gewoon een plaat uit de vriezer halen, je oven opwarmen tot 190 graden en ongeveer 20 minuten bakken, tot de pizza mooi goudbruin en bubbelend is. (funTESTic: het geheim van een goede pizzakorts is 'heet en kort'; ik bak zelf liever 240 graden en 8 minuten dan 190 op 20)

Ik zou aanraden om er een paar tegelijk te maken terwijl je de moeite neemt, zodat je een stapel in de vriezer klaar hebt staan ​​wanneer je ze nodig hebt.

Wanneer je je pizza serveert, of het nu Paleo, glutenvrij of een traditionele variëteit is, doe er dan zoveel mogelijk groenten en mager, lokaal vlees op en doe het rustig aan met de kaas. Serveer altijd met een lekkere grote groene salade.

Probeer ook een beetje buiten de pizzadoos te denken met je combo's. Garneer je pizza met verse basilicum, vijgen en geitenkaas. Of maak het Thais en garneer met pindasaus, kip en taugé! Waarom niet?

Raak geïnspireerd!

Liefs,

Leanne, jouw Dinner Diva

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/