|
Voedsel voor de geest: Rode uiendoor Leanne Ely, CNCLieve vrienden, ![]() Maar uien zijn meer dan alleen een mooie saladedecoratie! Er zit ook nogal wat gezondheidsbevorderende goedheid in de dieppaarse schil van rode uien. Rode uien bevatten voedingsstoffen die schimmels en bacteriën kunnen bestrijden, beschermen tegen kanker, hoge bloeddruk verlagen en een goede cardiovasculaire gezondheid bevorderen. Dus laten we vandaag de voedingswaarde van rode uien bezingen! Chroom. Chroom is een sporenmineraal dat wordt aangetroffen in rode uien en dat helpt de glucosespiegels onder controle te houden. Er wordt aangenomen dat een ernstig chroomtekort het afvallen moeilijker kan maken! Als de weegschaal vastzit, snijd dan wat rode uien in je volgende maaltijd! Quercetine. Uien (met name rode en gele uien) zijn zeer hoge bronnen van een bioflavonoïde, quercetine genaamd, een antioxidant, zeer goed in het vrijmaken van vrije radicalen uit het lichaam. Quercetine wordt onderzocht vanwege zijn potentiële kankerbestrijdende eigenschappen. Het is ook een schimmeldodend, antibacterieel en ontstekingsremmend middel. Allicine. Rode uien bevatten allicine, een stof waarvan is aangetoond dat het een goede cardiovasculaire gezondheid bevordert, kanker voorkomt en hoge bloeddruk verlaagt. Allicine is ook rijk aan schimmelwerende eigenschappen. Het toevoegen van meer rode uien aan uw dieet kan zelfs helpen een roosprobleem van binnenuit te genezen! Naast deze voedingswaarde bevatten rode uien ook vitamine C en vitamine B6. Als rauwe rode uien een beetje scherp zijn naar jouw smaak, probeer dan deze tip. Week de gesneden uien ongeveer tien minuten in een kom met water. Dit helpt om de beet een beetje milder te maken! Liefs, Leanne, jouw Dinner Diva (vertaald van) FlyLady http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/ |