FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Voedsel voor de geest: Mijn top-7 Slow-cooker Veiligheidstips

door Leanne Ely, CNC

Lieve vrienden,

Ik zou niet kunnen functioneren zonder mijn slowcooker. Jullie weten inmiddels hoe ik over dit prachtige, tijdbesparende apparaat denk. Als je nieuw bent in langzaam koken, of zelfs als je een doorgewinterde professional bent, zijn er enkele veiligheidsmaatregelen die je hopelijk neemt als het gaat om deze zeer efficiënte manier om een maaltijd op tafel te krijgen.

Doe alsjeblieft geen maaltijd meer in de slowcooker zonder deze lijst met 7 veiligheidsgidsen te controleren:
  1. Ontdooi vlees en gevogelte voordat je het in de slowcooker plaatst. Bevroren vlees kan niet snel genoeg de veilige zone (60 graden celcius) bereiken en kan je uiteindelijk ziek maken.
  2. Gebruik nooit de warmhoud stand om voedsel te koken. Die instelling is voor wanneer je maaltijd al gaar is, om het warm te houden.
  3. Verwarm de slowcooker voor op hoog voordat je jouw vlees of gevogelte erin doet. Dit verkort de hoeveelheid tijd die voedsel in de gevarenzone doorbrengt, voordat het 60 graden bereikt.
  4. Gebruik de slowcooker niet om voedsel te ontdooien of op te warmen.
  5. Til tijdens het koken het deksel niet op. Elke keer dat je de slowcooker opent, daalt de temperatuur ongeveer 10 graden en wordt je kookvoortgang met 30 minuten vertraagd.
  6. Controleer uw gekookte voedingsmiddelen met een thermometer om er zeker van te zijn dat ze grondig worden gekookt. Gevogelte, soepen, stoofschotels en sauzen moeten op 74 graden staan, terwijl gebraden vlees goed is op 63-72.
  7. Gebruik de slowcooker niet om gekookt voedsel af te koelen. Haal voedsel uit de crock en laat het afkoelen voordat je het in de koelkast zet.

Liefs,

Leanne, jouw Dinner Diva

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/