FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Goedkope, smakelijke en snelle kip

door Leanne Ely, CNC

Lieve vrienden,

Kippenborsten zijn een prima startpunt voor een heerlijke en gezonde maaltijd. Ze zijn een zeer magere eiwitbron en een uitstekend product om regelmatig aan jouw gezin te serveren.

En ik beloof je dat er oneindig veel manieren zijn waarop je kippenborsten kunt bereiden, zodat je niet iedereen dood gaat vervelen met een simpele, onsmakelijke, uitgedroogde homp gevogelte!

Hier volgt een lijst met tien verschillende manieren waarop je kipfilets kunt serveren, zodat je het interessant houdt in de keuken!

Kabobs. Ik weet niet zeker waarom het zo leuk is om vlees op een stokje te eten, maar dat is het wel! Kabobs zijn eenvoudig. Snijd je kipfilets in blokjes en marineer ze een paar uur in je favoriete kruiden en yoghurt of kokosmelk. Rijg ze aan roestvrijstalen spiesen (of houten spiesen die minstens 30 minuten in water zijn gedrenkt en grill ze! groenten worden zo verbrand dat ze wachten tot je vlees gaar is, daarom

Roerbakken. Een nietje in mijn huis! Wat is er makkelijker dan wat kipreepjes en kleurrijke groenten door de pan te jagen? Er zijn een miljoen manieren om roerbakken te maken, dus ik raad aan om te experimenteren met sauzen en vegetarische combinaties totdat je er een hebt gevonden waar je familie dol op is.

Salade. Ik hou vooral van het maken van salades met overgebleven kipfilet erop. Begin met een grote kom groenten en werk af met je favoriete groenten. Als je kinderen voedt, probeer ze dan hun eigen salades te laten vullen en spreid alles uit als een buffet. Probeer items zoals avocadoplakken, in blokjes gesneden tomaat, paarse kool, amandelen, kip, spek, kaas, gekookte eieren, rode paprikareepjes - maak het kleurrijk en spannend en laat de kinderen hun favoriete dingen kiezen. Mix een simpele vinaigrette en je hebt een heerlijke maaltijd.

Kippenvleugels. Ik heb nog geen kind ontmoet dat niet enthousiast werd over kippenvingers. Het is doodeenvoudig om thuis kippenvingers te maken. Zelfs Paleoistas Als je glutenvrij bent, kun je met je kleintjes genieten van kipvingers. Haal je gesneden kip eenvoudig door kokosmelk en dompel ze vervolgens in een mengsel van amandelmeel en kokosnoot. Zout en peper naar smaak. Besprenkel met wat olijfolie en bak gaar. Serveer met een beetje Dijon/honingmengsel. jammie!

Wraps. Paleo-, glutenvrije en low carb-mensen kunnen allemaal genieten van een smakelijke wrap! Kies gewoon je favoriete "wrap"-alternatief, of het nu een stuk Boston-sla of een koolblad is, en vul het met je favoriete bevestigingen. Je kunt fajitas op deze manier maken door wat avocado, salsa en andere toppings in Mexicaanse stijl toe te voegen, of gewoon wat groenten en mayo naar keuze. Of misschien club sandwich-stijl en gebruik daar spek en tomaat (je hebt de "L" van je sandwich bedekt met de sla wrap). Wie krijgt hier honger?

Soep. Soep hoeft geen langgerekte aangelegenheid te zijn! In relatief korte tijd zet je een heerlijke pot soep op tafel. Kijk wat er in de koelkast staat en gebruik je fantasie. smaakBegin met een zelfgemaakte bouillon (goedkoper en makkelijker dan het spul in de doos) en voeg toe wat je lekker vindt, maar begin altijd met uien, wortelen en bleekselderij voor een goed startpunt.

Bakken. Als je je kipfilets op het fornuis kookt in een mengsel van boter en olijfolie *gewoon* totdat ze gaar zijn, kun je ze op oneindig veel manieren aankleden. Bedek ze met alles wat je lekker vindt, van een eenvoudige honingmosterdglazuur tot een balsamico-reductie. Serveer met een grote salade, quinoa, gemengde gestoomde groenten, etcetera, etcetera.

Gezonde popcornkip. Net zoals de hierboven genoemde kippenvingers, maar gemaakt met kip in blokjes in plaats van gesneden! Wie houdt er niet van popcorn kip?

Pasta. Voeg in blokjes gesneden kip toe aan je favoriete pasta. Of het nu gaat om klassieke pasta, een Paleo-vriendelijke courgette-noedel of een of andere glutenvrije pasta, je kunt niet fout gaan door kip toe te voegen. En spek - er is altijd spek!

BBQ. Kipfilet en grillstreepjes gaan gewoon zo goed samen. Als je van plan bent kipfilets op de barbecue te bakken, marineer dan je vlees in een mengsel van olijfolie, citroensap of azijn en kruiden. Het marineren van vlees in een soort zuur, plus olijfolie voor het grillen, helpt de hoeveelheid kankerverwekkende stoffen die door het vlees worden opgenomen tijdens het barbecueproces te verminderen.

Liefs,

Leanne, jouw Dinner Diva

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/leanne-ely/