|
Zomer Feestdag Receptendoor FlyLadyLieve vrienden, ![]() Ik heb enkele van de favoriete BBQ-recepten van ons FLYteam samengesteld om je te helpen met je Onafhankelijkheidsdag en zomerfestiviteiten. Hier is onze menukaart. Dit zijn allemaal beproefde recepten. Elke keer dat we een groot feest hebben in onze FlyFamily, is dit wat ieder van ons meebrengt. Maak er een geweldig feest van!
Makkelijk Taco Dip
Serveer met knapperige tortillachips. Dit is van een van onze zeer speciale e-mailbeantwoorders, Kathy !! Wereldberoemde om van te watertanden gegrilde ribbenIngrediënten:
Deze vallen van het bot. Geloof me. FunTESTic's aanvulling: ik zelf heb de 6 liter ziplockzakken en doe daarin mijn ribs (of ander vlees) dat ik wil marineren. Ik doe de avond van te voren (of 's morgens heel vroeg van de dag zelf) dus het vlees in de zak en doe daarbij: SurinaamseKetjap, een flinke lepel rietsuiker, flinke scheut balsamico azijn, geraspte knoflook en wat olie. Goed masseren en dan laten staan. ALs ik het ga gebruiken leg ik het of in de ovenschaal of braadslede (binnenvariant); 190 graden celcius 40 minuten voor twee grotere ribben. Anders dus in folie (dubbel) en dan barbeque. FlyLady's Heart Attack Gebakken BonenNu zijn deze gebakken bonen niet de meest vetvrije bonen die je ooit zult eten. Ze zijn bijna als het eten van snoep, ze smaken zo goed. Hier is hoe je het doet. Ik heb niet echt een recept; Ik gooi ze een beetje door elkaar.kilo spek (evt. al kant-enklare blokjes of reepjes); Neem het hele pakket en snijd het rauw door het in plakjes te snijden en in een grote gietijzeren Dutch Oven (braadpan) of grote pan te doen. Bak tot bruin. Op middelhoog tot hoog vuur. Neem dan twee grote uien fijn gesneden. Leg ze in het spekvet en bak ze tot ze half helder zijn. Giet het meeste spekvet af. Voeg 180 gram bruine suiker toe aan het vet dat in de pan is achtergebleven. Laat sudderen totdat de suiker is opgelost. Spuit er ongeveer 700 ml en ongeveer 2 eetlepels gele mosterd en een scheutje worchestersaus in. Dit is de saus voor je gebakken bonen. Voeg nu het varkensvlees en de bonen toe. Ik gebruik een groot blik (1,5 kilo) of 5 of 6 gewone blikken varkensvlees en bonen. (giet het soepele deel van het blik af). (FunTestic: FlyLady gebruikt hier 'varkensvlees- en bonen' wat in de VS een te verkrijgen product is. Wij kennen tegenwoordig dit ook, maar dan is het bonenschotel van HAK bv. met gehakt (ook vegetarische varianten zijn verkrijgbaar, vervang dan ook het spek door de vegetarische variant). Kun je hier niet aan komen, maak dan van te voren rul gehakt klaar en doe daar doorheen de bonen (leuk is om een mix te gebruiken). Neem ongeveer een 4 ons gehakt en de rest bonen (zal een blik of 3 a 4 zijn)) Voor een ander type gebakken bonen kun je verschillende blikken van verschillende soorten bonen toevoegen (witte bonen, bruine bonen, rode bonen, limabonen: ik gebruik wat ik heb) of maak een zak van 1 pond met "15 bonen" soepbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je moet ze koken voordat je de bonensaus maakt. (funtestic; let op: droge bonen hebben vaak een dag inweektijd nodig voordat (vaak ruim een uur) moeten koken! calculeer dit in, in je schema) Nu om ze te koken. Ik heb ze 8 uur in een crockpot op laag gezet, ik heb ze een uur of zo op de kookplaat op laag laten koken (vaak roeren om te voorkomen dat ze blijven plakken). Dan wordt er in de Braadpan zonder voorkoken alle ingrediënten door elkaar geroerd en de gietijzeren braadpan (met deksel erop) een nacht in de oven op 90 graden celcius gezet. Ik heb alle variaties van deze bonen als laatste redmiddel geprobeerd; allemaal vanwege mijn SHEness. Ik zou geen varkensvlees en bonen hebben. Ze zijn altijd goed gelukt en waren de hit van elke 4 juli-feestpotgeluk waar ik ze ooit naartoe heb gebracht. FlyLady's AardappelsaladeGenoeg om een leger te voeden. serveert 154 kilo Rode Aardappelen Ik gebruik ongeveer 4 kilo middelgrote aardappelen. Kook heel tot ze gaar zijn en de schil eraan. Laat er vervolgens ongeveer 5 minuten koud water over lopen. Giet het water af en laat ze staan en drogen. De schillen komen er zo af. Snijd ze in vieren of in de maat die jij lekker vindt. Kook ongeveer 8 eieren. Niet te gaar koken. Ik haat groene eieren. LOL Leg de eieren in koud water, breng aan de kook en kook 5 minuten en doe de deksel erop en laat 30 minuten staan. Zet koud water over de eieren om af te koelen. Schil ze. Snijd ze in stukjes. Voeg ongeveer 500 ml mayo toe of de hoeveelheid die je lekker vindt. Dit maakt veel aardappelsalade. Voeg 2 eetlepels gele bereide mosterd toe. 125 gram tot 250 gram kopje dille augurk relish (of die kleine augurk blokjes) 1 kleine ui fijn gesneden. Eventueel 1 theelepel suiker. Dit maakt een enorme kom aardappelsalade. Macaroni saladeDit recept is meer dan 10 jaar geleden ontstaan vanuit de achterkant van een mayonaisepot. Ik was op zoek naar een recept voor Macaronisalade en Aardappelsalade zonder zoete augurken. Ik kwam deze tegen en heb hem aangepast aan onze familie. Wij vinden dit geweldig en hopen dat jij er ook van geniet! (Ik maak dit nu met minder vet Mayo en het smaakt net zo goed, ik heb het niet naar het vetvrije niveau kunnen brengen!)
Toen ik dit voor het eerst maakte, gebruikte ik een doos Macaroni en ik begreep niet waarom de dressing die ik had bereid de macaroni niet goed leek te omhullen, het was alsof er niet genoeg was. LOL! Ik ontdekte waarom de meeste dozen Macaroni worden verkocht in dozen van één pond en niet in dozen van 240 gram. Ik had een heel pond gemaakt en geen 240 gram! Dus als ik dit maak, gebruik ik ofwel de helft van een doos van een pond of ik gebruik gewoon de hele doos en verdubbel de rest van de ingrediënten. Vergeet niet dat een pond elleboogmacaroni als het gekookt is veel is! Ik gebruik de 240 gram-versie wanneer ik het gewoon voor de directe familie thuis maak. Als ik een bijeenkomst heb of dit meeneem naar een potluck, gebruik ik de volledige doos en verdubbel ik de ingrediënten. Opmerking: Ja, ik weet het, dit recept is eigenlijk voor de zomer, maar het is zooo lekker, dat je je familie misschien wilt verrassen met een zomerse traktatie midden in de winter. En natuurlijk, als je in Australië of Nieuw-Zeeland woont, is dit recept precies goed voor deze tijd van het jaar! FlyLady's Melon Ball Salad
Doe het allemaal bij elkaar in een grote kom of ik heb vorige week een kalkoenrooster gebruikt om het in elkaar te zetten. Giet sinaasappelsap en andere sappen terug over het fruit. Het is goed om een paar dagen van te voren te maken. BosbessencakeEen paar jaar geleden kwam ik dit recept tegen in een kookmagazine, de eerste keer dat ik het maakte vond ik het lekker maar niet lekker. Ik bleef proberen om te beslissen wat het probleem was, ik maakte het opnieuw en veranderde wat dingen en toen vond ik het geweldig en de rest van mijn familie ook. Ik word constant om het recept gevraagd wanneer ik dit serveer of ergens mee naartoe neem. Het is gemakkelijk te maken en zeer transporteerbaar.
Voeg vanille-extract toe. Voeg in een aparte kom de bosbessen en de 2 eetlepels bloem toe en schud ze lichtjes om de bosbessen te bedekken. Combineer in een andere kom de 3 kopjes bloem en het bakpoeder, bakpoeder en zout, roer goed om te mengen. Voeg met lepels afwisselend bloem en vervolgens yoghurt toe. Meng goed met mixer. Voeg bosbessen toe en roer lichtjes met de hand om de bosbessen door het beslag te mengen. Giet het beslag in een bakblik van 22 cm bedekt met kookspray (mijn persoonlijke keuze is de spray met bloem, maar gewone kookspray kan worden gebruikt). Bij het bakken met dit soort pannen is het verstandig om de pan licht op het aanrechtblad te tikken om eventuele luchtbellen in het beslag te verwijderen. Bak op 180 graden voor een uur en vijftien minuten. Ovens variëren, dus ongeveer een uur of zo controleer de cake met een houten tandenstoker of caketester, steek de prikker in het midden van de cake - als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat 10 minuten in de pan afkoelen op een rek (verhoogd van het aanrechtblad of fornuis). Draai de cake om op het koelrek om verder af te koelen (als je een pan met een engelenvoedsel gebruikt - verwijder de zijkanten van de pan en laat nog 10 minuten afkoelen en verwijder dan de bodem). Mijn familie eet deze graag gewoon zonder iets er op, maar je kunt een eenvoudig glazuur van 125 gram poedersuiker en 4 theelepels water gebruiken en over warme cake sprenkelen. Dit is ongelooflijk lekker warm of koud. Hoop dat je geniet! Liefs, FlyLady (vertaald van) FlyLady http://www.flylady.net/d/summer-holiday-recipe-page/ |