FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Zomer Feestdag Recepten

door FlyLady

Lieve vrienden,

Foto door Robert Cilley

Ik heb enkele van de favoriete BBQ-recepten van ons FLYteam samengesteld om je te helpen met je Onafhankelijkheidsdag en zomerfestiviteiten.

Hier is onze menukaart. Dit zijn allemaal beproefde recepten. Elke keer dat we een groot feest hebben in onze FlyFamily, is dit wat ieder van ons meebrengt. Maak er een geweldig feest van!
  • Kathy's Easy Taco Dip
  • Wereldberoemde ribben
  • FlyLady's Heart Attack Gebakken Bonen
  • FlyLady's Voer een legeraardappelsalade
  • Macaroni salade
  • FlyLady's Melon Ball Salad
  • Bosbessencake



Makkelijk Taco Dip

  • 240 gram Roomkaas (je kunt evt. magere/ light varianten gebruiken)
  • 1 pakje Taco Kruiden
  • 1 klein potje Taco Saus
  • zeer fijn gesneden sla
  • tomatenblokjes (kan gebruik maken van de “blik”-versie)
  • geraspte taco / mexicaanse kazen (je kunt evt. magere varianten gebruiken)
  • Optioneel: gesneden zwarte olijven, gesnipperde uien, in blokjes gesneden paprika, zure room
Meng zachte roomkaas met tacokruiden. Verdeel dit over de bodem van een grote schaal. Laag of arrangeer je toppings: Tacosaus, Sla, Tomaten, Kaas, optionele toppings.

Serveer met knapperige tortillachips.

Dit is van een van onze zeer speciale e-mailbeantwoorders, Kathy !!


Wereldberoemde om van te watertanden gegrilde ribben

Ingrediënten:
  • Varkensribbetjes zoveel als je wilt.
  • je favoriete rib rub. Ik gebruik Emeril's
  • Je favoriete BBQ-saus.
Smeer je ribben aan beide kanten royaal in met de rib rub. Wikkel ze vervolgens dubbel in folie. Plaats op grill direct warmte medium. Kook gedurende 60 minuten, keer een keer. 30 minuten aan elke kant Verwijder uit folie en bedek met BBQ-saus plaats terug op de grill en kook 5 minuten aan elke kant.

Deze vallen van het bot. Geloof me.

FunTESTic's aanvulling: ik zelf heb de 6 liter ziplockzakken en doe daarin mijn ribs (of ander vlees) dat ik wil marineren. Ik doe de avond van te voren (of 's morgens heel vroeg van de dag zelf) dus het vlees in de zak en doe daarbij: SurinaamseKetjap, een flinke lepel rietsuiker, flinke scheut balsamico azijn, geraspte knoflook en wat olie. Goed masseren en dan laten staan. ALs ik het ga gebruiken leg ik het of in de ovenschaal of braadslede (binnenvariant); 190 graden celcius 40 minuten voor twee grotere ribben. Anders dus in folie (dubbel) en dan barbeque.


FlyLady's Heart Attack Gebakken Bonen

Nu zijn deze gebakken bonen niet de meest vetvrije bonen die je ooit zult eten. Ze zijn bijna als het eten van snoep, ze smaken zo goed. Hier is hoe je het doet. Ik heb niet echt een recept; Ik gooi ze een beetje door elkaar.

kilo spek (evt. al kant-enklare blokjes of reepjes); Neem het hele pakket en snijd het rauw door het in plakjes te snijden en in een grote gietijzeren Dutch Oven (braadpan) of grote pan te doen. Bak tot bruin. Op middelhoog tot hoog vuur.

Neem dan twee grote uien fijn gesneden. Leg ze in het spekvet en bak ze tot ze half helder zijn.

Giet het meeste spekvet af. Voeg 180 gram bruine suiker toe aan het vet dat in de pan is achtergebleven.
Laat sudderen totdat de suiker is opgelost.

Spuit er ongeveer 700 ml en ongeveer 2 eetlepels gele mosterd en een scheutje worchestersaus in.

Dit is de saus voor je gebakken bonen. Voeg nu het varkensvlees en de bonen toe. Ik gebruik een groot blik (1,5 kilo) of 5 of 6 gewone blikken varkensvlees en bonen. (giet het soepele deel van het blik af). (FunTestic: FlyLady gebruikt hier 'varkensvlees- en bonen' wat in de VS een te verkrijgen product is. Wij kennen tegenwoordig dit ook, maar dan is het bonenschotel van HAK bv. met gehakt (ook vegetarische varianten zijn verkrijgbaar, vervang dan ook het spek door de vegetarische variant). Kun je hier niet aan komen, maak dan van te voren rul gehakt klaar en doe daar doorheen de bonen (leuk is om een mix te gebruiken). Neem ongeveer een 4 ons gehakt en de rest bonen (zal een blik of 3 a 4 zijn))

Voor een ander type gebakken bonen kun je verschillende blikken van verschillende soorten bonen toevoegen (witte bonen, bruine bonen, rode bonen, limabonen: ik gebruik wat ik heb) of maak een zak van 1 pond met "15 bonen" soepbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je moet ze koken voordat je de bonensaus maakt. (funtestic; let op: droge bonen hebben vaak een dag inweektijd nodig voordat (vaak ruim een uur) moeten koken! calculeer dit in, in je schema)

Nu om ze te koken. Ik heb ze 8 uur in een crockpot op laag gezet, ik heb ze een uur of zo op de kookplaat op laag laten koken (vaak roeren om te voorkomen dat ze blijven plakken). Dan wordt er in de Braadpan zonder voorkoken alle ingrediënten door elkaar geroerd en de gietijzeren braadpan (met deksel erop) een nacht in de oven op 90 graden celcius gezet.

Ik heb alle variaties van deze bonen als laatste redmiddel geprobeerd; allemaal vanwege mijn SHEness. Ik zou geen varkensvlees en bonen hebben. Ze zijn altijd goed gelukt en waren de hit van elke 4 juli-feestpotgeluk waar ik ze ooit naartoe heb gebracht.


FlyLady's Aardappelsalade

Genoeg om een ​​leger te voeden. serveert 15

4 kilo Rode Aardappelen Ik gebruik ongeveer 4 kilo middelgrote aardappelen. Kook heel tot ze gaar zijn en de schil eraan. Laat er vervolgens ongeveer 5 minuten koud water over lopen. Giet het water af en laat ze staan ​​en drogen. De schillen komen er zo af. Snijd ze in vieren of in de maat die jij lekker vindt.

Kook ongeveer 8 eieren. Niet te gaar koken. Ik haat groene eieren. LOL Leg de eieren in koud water, breng aan de kook en kook 5 minuten en doe de deksel erop en laat 30 minuten staan. Zet koud water over de eieren om af te koelen. Schil ze. Snijd ze in stukjes.

Voeg ongeveer 500 ml mayo toe of de hoeveelheid die je lekker vindt. Dit maakt veel aardappelsalade.

Voeg 2 eetlepels gele bereide mosterd toe.

125 gram tot 250 gram kopje dille augurk relish (of die kleine augurk blokjes)

1 kleine ui fijn gesneden.

Eventueel 1 theelepel suiker.

Dit maakt een enorme kom aardappelsalade.


Macaroni salade

Dit recept is meer dan 10 jaar geleden ontstaan ​​vanuit de achterkant van een mayonaisepot. Ik was op zoek naar een recept voor Macaronisalade en Aardappelsalade zonder zoete augurken. Ik kwam deze tegen en heb hem aangepast aan onze familie. Wij vinden dit geweldig en hopen dat jij er ook van geniet! (Ik maak dit nu met minder vet Mayo en het smaakt net zo goed, ik heb het niet naar het vetvrije niveau kunnen brengen!)
  • 240 ml Mayonaise
  • 2 el witte azijn
  • 1 el mosterd
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 240 gram gekookte Elleboog Macaroni ****
  • 240 ml gehakte bleekselderij
  • 240 ml gehakte paprika's (ik gebruik graag rode en groene paprika's voor kleur)
  • 60 ml gesnipperde ui (ik geef de voorkeur aan een zoete ui)
Combineer de eerste 6 ingrediënten, meng goed. Voeg Macaroni toe en roer, voeg dan groenten toe en meng goed om te coaten. Koel en serveer. Genieten!

Toen ik dit voor het eerst maakte, gebruikte ik een doos Macaroni en ik begreep niet waarom de dressing die ik had bereid de macaroni niet goed leek te omhullen, het was alsof er niet genoeg was. LOL! Ik ontdekte waarom de meeste dozen Macaroni worden verkocht in dozen van één pond en niet in dozen van 240 gram. Ik had een heel pond gemaakt en geen 240 gram! Dus als ik dit maak, gebruik ik ofwel de helft van een doos van een pond of ik gebruik gewoon de hele doos en verdubbel de rest van de ingrediënten. Vergeet niet dat een pond elleboogmacaroni als het gekookt is veel is! Ik gebruik de 240 gram-versie wanneer ik het gewoon voor de directe familie thuis maak. Als ik een bijeenkomst heb of dit meeneem naar een potluck, gebruik ik de volledige doos en verdubbel ik de ingrediënten.

Opmerking: Ja, ik weet het, dit recept is eigenlijk voor de zomer, maar het is zooo lekker, dat je je familie misschien wilt verrassen met een zomerse traktatie midden in de winter. En natuurlijk, als je in Australië of Nieuw-Zeeland woont, is dit recept precies goed voor deze tijd van het jaar!


FlyLady's Melon Ball Salad

  • 1 pitloze watermeloen
  • 1 cantelope
  • 1 honingdauwmellow
  • 500 ml/gram blauwe bessen
  • 500 ml/gram kleine aardbeien
  • 200 ml sinaasappelsap (liefst concentraat)
  • 1 citroen geperst en zaadjes verwijderd
Snijd de watermeloen lang door om als serveerschaal te gebruiken. Neem een ​​metalen lepel en schep deze van binnen glad. Je kunt / \ / \ / \ / \ / \ zigzagsneden maken rond de bovenrand om het mooi te maken. Neem een ​​meloenbolletjesmaker en schep de meloenen bol voor bol eruit. Dit duurt een tijdje, je kunt zelf het tempo bepalen. Giet het sap in een kom om toe te voegen aan het sinaasappelsap en het citroensap.

Doe het allemaal bij elkaar in een grote kom of ik heb vorige week een kalkoenrooster gebruikt om het in elkaar te zetten. Giet sinaasappelsap en andere sappen terug over het fruit. Het is goed om een ​​paar dagen van te voren te maken.


Bosbessencake

Een paar jaar geleden kwam ik dit recept tegen in een kookmagazine, de eerste keer dat ik het maakte vond ik het lekker maar niet lekker. Ik bleef proberen om te beslissen wat het probleem was, ik maakte het opnieuw en veranderde wat dingen en toen vond ik het geweldig en de rest van mijn familie ook. Ik word constant om het recept gevraagd wanneer ik dit serveer of ergens mee naartoe neem. Het is gemakkelijk te maken en zeer transporteerbaar.
  • 400 gram kristalsuiker
  • 150 gram zachte boter
  • 120 gram lichte roomkaas (dit is de helft van een blok van een verpakking van 240 gram)
  • 3 Grote Eieren
  • 1 Groot Eiwit
  • 1 Eetlepel Pure Vanille Extract (imitatie smaakt imitatie en in deze cake zie je dat)
  • 380 gram verse of bevroren bosbessen
  • 2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
  • 750 gram bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder baking
  • 1/2 Theelepel zout
  • 1 240 ml pakje vanille yoghurt (het is soms moeilijk om een 240 ml pakje yoghurt te vinden - ik koop een groot pak en meet 240 ml)
  • Kookspray of bakspray (zoals bakkersgeheim)
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius. Klop suiker, boter en prop kaas tot alles goed gemengd is (4 tot 5 minuten). Voeg eieren en eiwit toe (wanneer je eieren aan bijna elk recept toevoegt, moet je ze één voor één toevoegen, goed kloppend na elk recept).

Voeg vanille-extract toe. Voeg in een aparte kom de bosbessen en de 2 eetlepels bloem toe en schud ze lichtjes om de bosbessen te bedekken. Combineer in een andere kom de 3 kopjes bloem en het bakpoeder, bakpoeder en zout, roer goed om te mengen. Voeg met lepels afwisselend bloem en vervolgens yoghurt toe. Meng goed met mixer. Voeg bosbessen toe en roer lichtjes met de hand om de bosbessen door het beslag te mengen.

Giet het beslag in een bakblik van 22 cm bedekt met kookspray (mijn persoonlijke keuze is de spray met bloem, maar gewone kookspray kan worden gebruikt). Bij het bakken met dit soort pannen is het verstandig om de pan licht op het aanrechtblad te tikken om eventuele luchtbellen in het beslag te verwijderen.

Bak op 180 graden voor een uur en vijftien minuten. Ovens variëren, dus ongeveer een uur of zo controleer de cake met een houten tandenstoker of caketester, steek de prikker in het midden van de cake - als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

Laat 10 minuten in de pan afkoelen op een rek (verhoogd van het aanrechtblad of fornuis). Draai de cake om op het koelrek om verder af te koelen (als je een pan met een engelenvoedsel gebruikt - verwijder de zijkanten van de pan en laat nog 10 minuten afkoelen en verwijder dan de bodem).

Mijn familie eet deze graag gewoon zonder iets er op, maar je kunt een eenvoudig glazuur van 125 gram poedersuiker en 4 theelepels water gebruiken en over warme cake sprenkelen. Dit is ongelooflijk lekker warm of koud. Hoop dat je geniet!

Liefs,

FlyLady

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/summer-holiday-recipe-page/