Ć” FunTESTic's FLY-site

FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

18 tips om de keuken explosie te stoppen

door FlyLady

Lieve Vrienden

Meestal zijn we in een dolle haast om het diner van de auto naar de tafel te krijgen; we omzeilen gewoon de gootsteen allemaal samen. We hebben zelfs geen vuile vaat, want de papieren borden die we gebruiken gaan gewoon samen met onze trots de prullenbak in.

Het schuldgevoel dat we voelen als we onze families voeden met de resultaten van de maaltijdplanning, veroorzaakt niet alleen schade aan de gezondheid van onze kinderen, maar dat schuldgevoel zorgt ervoor dat we het gevoel hebben dat we geen goede moeders zijn. We willen de perfecte moeder zijn, maar dan staat dat perfectionisme in de weg omdat we denken dat we geen tijd hebben.

We hebben tijd, we weten het alleen nog niet! Het begint allemaal met die gootsteen! Deze gootsteen begroet ons 's ochtends als eerste met dat schuldgevoel van vuile vaat en mysterieus water. Daar kunnen we verandering in brengen door naar bed te gaan met je gootsteen blinkend. Als je de volgende ochtend je keuken binnenloopt, ga je glimlachen. Die glimlach is nog maar het begin.

Dus hoe voorkom je dat de bom in je keuken afgaat als je besluit te koken? Die bom en de tijd die nodig is om de nevenschade op te ruimen, is een van de redenen waarom je denkt dat je geen tijd hebt om te koken! Een plan hebben is het halve werk. Het implementeren van dat plan als onderdeel van uw basisweekplan, voor het slapengaan, ochtendroutine en middagroutine. Zo stopt u de schade voordat deze begint.

1. Schrijf op woensdag 5 minuten je menu's voor volgende week.
2. Maak 10 minuten een boodschappenlijstje van je menu's
3. 5 minuten om de koelkast schoon te maken, zodat de boodschappen gemakkelijk kunnen worden opgeborgen
4. 30 minuten om boodschappen te doen als je een lijst hebt
5. 5 minuten om boodschappen weg te zetten
6. Verplaats elke avond 1 minuut diepgevroren voedsel van de vriezer naar de koelkast

7. Begin de dag met een lege vaatwasser en een lege prullenbak.
8. 5 minuten om je menuplan te controleren of een slowcooker te starten
9. Kies een tijdstip om te beginnen met koken; Wacht niet tot etenstijd om te beginnen.
10. Pizza staat niet op het menu!

11. Loop de keuken in, vul je gootsteen vol met heet zeepsop
12. 15 minuten in de middag om te beginnen met koken
13. Ruim achter jezelf op terwijl je bezig bent

14. Multitask niet. Dit is wanneer we voedsel verbranden. FlyBabies koken niet op hoog vuur!
15. Haast je niet!
16. Blijf in de keuken. Het huiswerk van de kinderen wordt aan tafel gemaakt.
17. Delegeer dat de tafel wordt gedekt, salade wordt gemaakt en ijs in glazen en nog een!
18. GEBRUIK JE CROCK POT ZODAT JE GEEN VOEDSEL VERBRAND!

Je kan dit doen! Als je een schotel, lepel of pan vuil maakt; plaats het in het hete zeepsop. Terwijl het eten begint te koken, maak je het schoon terwijl je bezig bent. Wanneer je in het hete water reikt, is het keukengerei praktisch schoon. Opruimen is een fluitje van een cent, omdat voedselresten niet zijn opgedroogd en aangekoekt. Voordat je gaat zitten om te eten, moet je ervoor zorgen dat alle voorbereidingstools zijn afgewassen en drogen, dat de ingrediƫnten terug in de koelkast worden geplaatst en dat het afval in de vuilnisbak zit.

Na het eten hoef je alleen nog maar de afgewassen vaat op te ruimen, de tafel af te ruimen en de vaat in de afwasmachine of vaatwasser te zetten en klaar te maken. Maak er een gewoonte van om elke avond naar bed te gaan terwijl je gootsteen straalt.

Niets zegt "Ik hou van jou" zoals die gootsteen vol heet zeepsop, je schone keuken en die glanzende gootsteen!

Ben je klaar om te FLY-en met een gootsteen vol heet zeepsop?

FlyLady

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/flylady/