FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Ik hou van mijn slowcooker

door FlyLady

Lieve vrienden

Vorig jaar heb ik de toezegging gedaan om maaltijden te bereiden van het voedsel dat we in onze vriezer en voorraadkast hebben. Mijn slowcooker is vier van de eerste vijf dagen van november gebruikt. De meesten van ons hebben ergens in huis een slowcooker staan.
  • 1 november - Chicken Pot Pie (ijzeren koekenpan en oven)
  • 2 november – Chili (Slowcooker)
  • 3 november – Surprise Chicken, Brown Rice, Broccoli/wortel medley (slowcooker en kookplaat)
  • 4 november - Pizza (saus werd gemaakt in slowcooker)
  • 5 november – Gebraden stoofpot (slowcooker)
Alleen de naam van de Slow Cooker kalmeert me. Het betekent dat je geen haast kunt hebben als je kookt. Ik dacht twee dagen van tevoren aan de maaltijd van zondag. Dat is toen ik mijn bevroren braadstuk uit de vriezer haalde en in de koelkast plaatste om te ontdooien.

Toen ik zondagochtend opstond, begon ik mijn stoofvlees in elkaar te zetten. Ik begin door een kopje bloem in de ritssluitingszak te doen die mijn braadstuk bedekte toen het ontdooide. Het is belangrijk dat rauw vleessap niet in mijn koelkast morst. Aan die ritssluitingszak voeg ik zwarte peper, zout, rode peper en knoflookpoeder toe. Dan schud ik het gebraad in de zak. In mijn vertrouwde ijzeren koekenpan verwarmde ik wat olijfolie om mijn gebraad aan alle kanten bruin te maken. Nadat het bruin was, plaatste ik het in mijn slowcooker. Maak vervolgens de jus om eroverheen te gaan. Hier is een video.



Ik pakte mijn stevige spatel en schraapte de bodem van de pan. Ik moest meer olie toevoegen om meer bloem bruin te maken om de jusbasis te maken. Ik gooide ongeveer 115 gram bloem in de olie en begon het rond te roeren. Ik had een liter bouillon klaarstaan ​​om aan de gebruinde bloem toe te voegen. Een van mijn favoriete ingrediënten is Better Than Bouillon. Als je dit niet hebt, werkt een bouillonblokje ook net zo goed als runderbouillon. Een pakket jusmix zal ook smaak toevoegen. Een braadstuk is zo goed als de jus. Ik proef het om te zien of het precies goed is. Als het moet, voeg ik sojasaus en Worcestershire-saus toe. Wanneer het de juiste kleur en smaak krijgt; Ik sneed een ui in dunne partjes in de jus.

Dan giet ik mijn jus over mijn braadstuk en was mijn kostbare ijzeren koekenpan af. Twee uur later voegde ik 6 hele kleine ongeschilde rode aardappelen toe, 5 grote wortelen, geschild en in drie stukken gesneden, en een halve kool. Wij houden van koekjes bij deze maaltijd. Dit gebraad kookt 8 uur op laag in mijn slowcooker.

Ik heb een paar regels waaraan ik leef in mijn keuken. Ze zorgen ervoor dat mijn keuken niet ontploft!
  1. Kook niet op hoog vuur!
  2. Verlaat de keuken niet met stromend water
  3. Ruim op terwijl je kookt
  4. Begin met een lege vaatwasser
  5. Begin met een gootsteen vol warm zeepsop
  6. Berg ingrediënten op terwijl je ze gebruikt
  7. Gooi afval meteen weg
  8. Veeg aanrechten af ​​terwijl je kookt
  9. Veeg gemorste vloeistoffen op de vloer op zodra ze zich voordoen
  10. Haast je niet!
Vind je slowcooker, ga naar een kringloopwinkel en koop er een, of bestel er een bij Amazon. Ze zijn goedkoop! Ik hou van een 6 tot 7 liter omdat ik kook met restjes in het achterhoofd. Laten we dit prachtige hulpmiddel gebruiken om het diner op tafel te zetten. Het zal je schuldgevoel verlichten als je het opvult en aanzet.

Met je menukaart en boodschappen in huis; je kunt altijd klaar staan ​​​​om de vraag te beantwoorden: "Wat eten we?"

FlyLady

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/flylady/