FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

FLY-ing in een nieuw schooljaar

door FlyLady

Lieve vrienden,

In deze tijd van het jaar schrijft iedereen artikelen over hoe de kinderen klaar te stomen om weer naar school te gaan. Ik weet dat dit een belangrijk onderwerp voor je is, maar we hebben de hoofdpersoon weggelaten die de kinderen klaar moet maken voor de eerste schooldag; JIJ!

Jij bent degene die elke ochtend moet opstaan ​​en het gezin in beweging moet krijgen. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ze naar bed gaan en de rust krijgen die ze nodig hebben om een ​​productieve dag te hebben. Je zomer is gevuld met een "het-komt-zo-het-komt" houding. Niemand had echt een bedtijd of hun wekker gezet voor de ochtend.

Toen het op etenstijd aankwam; iedereen at gewoon wat ze konden vinden als ze honger kregen. Wat is er in onze tijd met de structuur gebeurd? Wat is er met onze routines gebeurd? Als we van onze kinderen verwachten dat ze op de routinematige kar springen, kunnen we maar beter daar het voortouw nemen; niet alleen de bevelen blaffen.

Wij onderwijzen het beste door ons voorbeeld. Niet zomaar een doen zoals ik, maar een voorbeeld dat in liefde en vanuit het hart wordt gesteld. Als je niet voor jezelf zorgt; je zult niet in staat zijn om voor je gezin te zorgen en hen de waarde van routines te laten zien.

Het grootste deel van ons leven hebben we rondgelopen met het blussen van branden, alleen maar om op de hoogte te blijven van huishoudelijk werk, rekeningen, banen en de verantwoordelijkheden van het ouderschap. Als je een van nature georganiseerd persoon bent, eisen deze dingen geen tol van je, maar als je de neiging hebt om op een zijspoor te raken, dan weet je hoe je branden moet blussen. Een van nature georganiseerd persoon krijgt dingen gewoon voor elkaar en de mensen om hen heen weten niet eens dat het is gedaan. Als je bent opgevoed door een van nature georganiseerd persoon heb je dit zelf meegemaakt toen je je eigen plek kreeg. Was het geen schok toen het toilet dingen begon te laten groeien? Wie wist dat het regelmatig werd schoongemaakt?

Als je deze van nature georganiseerde persoon bent, zet ik je niet neer. Ik zeg alleen maar dat uw kinderen niet weten dat dit is wat er gebeurt. Dus als je ze vertelt dat ze de badkamer of hun slaapkamer moeten schoonmaken, hebben ze geen idee. Vooral omdat het gewoon makkelijker voor je was om het zelf te doen dan om ze te laten zien dat er echt een routine is voor het schoonmaken van het huis en de meeste dingen in het leven. Voor de overige 80% van ons die niet georganiseerd geboren zijn, is er hoop! We kunnen leren georganiseerd te zijn. Stel je voor dat! De methoden gebruiken die een van nature georganiseerd persoon van nature doet en ze gebruiken om ons te helpen controle over ons huis en leven te krijgen en uiteindelijk onze kinderen de middelen te geven om zelf de wereld in te gaan. Geboren georganiseerde mensen kunnen ons niet eens op een zijspoor gebrachte mensen niet eens leren wat ze doen, omdat ze het nooit hebben hoeven uit te zoeken; ze doen het gewoon.

Ik heb de mensen in mijn leven gezien die georganiseerd geboren zijn en wat mij is opgevallen is dat ze de neiging hebben om elke ochtend hetzelfde te doen in dezelfde volgorde. Eerst dacht ik dat dat zo saai moest zijn en toen realiseerde ik me dat het briljant was. De schittering komt van het hebben van de alledaagse dingen in het leven, zodat je plezier kunt hebben. Is dat niet wat we allemaal echt willen; weinig plezier hebben. We houden van plezier en meestal hebben we plezier; behalve als we onszelf in elkaar slaan omdat de kinderen weer te laat op school zijn omdat je je hebt verslapen.

Het is tijd voor ons om naar school te gaan en iets te leren dat ons zal helpen van het leven te genieten zonder de schuld die we onszelf opleggen. Ik ga het FLYing School noemen. We beginnen onze eerste les met onze routine voor het slapengaan.

Zonder routine voor het slapengaan; je rent 's ochtends in paniek door het huis. Dit is wanneer we dingen vergeten. Je routine voor het slapengaan helpt je om je ochtend rustig te beginnen.
  1. Leg je kleren klaar voor morgen. Ook als je in het begin een wasje moet doen om dit voor elkaar te krijgen; het is beter dan er 's ochtends mee te maken te hebben als iedereen zich aan het haasten is. Als je je kleren neerlegt, zullen je kinderen je dat zien doen. Nu is hier het leuke gedeelte en we houden ervan om dingen leuk te maken. Stel je timer in en maak er een spelletje van.

  2. Bedenk wat je moet hebben als je 's ochtends de deur uitloopt. Plaats een lanceerplatform bij uw voordeur. Dit kan zo simpel zijn als een kapstok of tafel. Als je meerdere kinderen heeft; een dame zette een oud dressoir in hun ingang en elk kind had een lade om hun spullen voor de volgende dag in op te bergen. Gebruik deze ruimte om rugzakken, aktetassen of wat je maar nodig hebt op te bergen, zodat je niet in paniek naar huis hoeft te rennen om het vergeten muziekinstrument op te halen. Als je dit voorbeeld geeft, gaan uw kinderen het ook gebruiken; met een kleine suggestie van jou.

  3. Ga op een fatsoenlijk uur naar bed. Dit is het belangrijkste onderdeel van een routine voor het slapengaan; begin er lang voor je eigenlijke bedtijd over na te denken. De mijne begint direct na het eten met een bad. Vertel me nu niet dat je de kinderen moet helpen met huiswerk, want ik ga je wat tips geven voor huiswerk in een andere routine. Stel een bedtijd in voor iedereen in huis en dit geldt ook voor jou. Je hebt misschien niet zoveel slaap nodig als je baby's, maar ik denk dat je er genoeg van krijgt.
    We hebben de neiging om tot in de kleine uurtjes te willen spelen en dan proberen onszelf uit bed te slepen met slechts een paar uurtjes slaap. Dit moet stoppen. Je bent als een kleine baby die zijn dagen en nachten door elkaar heeft gehaald en je probeert te functioneren zonder slaap. Deze ineffectieve gewoonte doodt je en vertelt je kinderen dat het prima is om niet voor jezelf te zorgen. Je moet naar bed gaan om het voorbeeld te zijn voor je kinderen. Wanneer je de slaap krijgt die je verdient, zult je 's ochtends gemakkelijker opstaan. Hier is de beloning voor jou en je kindereren; een ouder die 's ochtends niet humeurig is. Het zal gebeuren als je stopt met het verzinnen van excuses om laat op te blijven. Dit is niet de enige keer dat je alleen kunt zijn.
Dit is een eenvoudige routine in drie stappen die ervoor zorgt dat je ochtend op een soepele manier loopt. Je zult genieten van de rust die dit je ochtend brengt. Aangezien deze dingen een gewoonte worden; je kunt een nieuwe gewoonte toevoegen, maar stapel er niet te veel tegelijk op. Neem babystapjes.

Laten we vervolgens aan je ochtend denken. Laten we niet nadenken over hoe het vroeger was; laten we een eenvoudige ochtendroutine gebruiken om je de deur uit en in de auto te krijgen zonder een slecht humeur.
  1. Je eerste stap in de ochtend is om 15 minuten eerder op te staan ​​dan de rest van het gezin. Jij bent de regisseur van deze routine. Je moet op schoenen gekleed zijn voordat het gezin opstaat. Ik weet dat dit moeilijk klinkt omdat je koffie nodig hebt om op gang te komen en je ochtendshow, maar blijf hier bij me. Het is belangrijk dat je er helemaal klaar voor bent zodat wanneer plan B gebeurt, je niet in je jammies staat terwijl iedereen in de auto stapt. Kleed je aan en doe dat eerst uit de weg. Dit is zo krachtig voor je dag. Je kleren liggen al klaar. Spring onder de douche, fixeer je haar, doe je make-up op en trek je kleren aan. Je zult het geweldig vinden om je zo goed te voelen. Die extra slaap gaat helpen. Ik beloof.

  2. Als het tijd is voor uw kinderen om op te staan, laat ze zich dan ook eerst aankleden. Hoe langer ze in hun pyjama blijven, hoe moeilijk het is om ze eruit te wrikken. Eén ouder had een regel; Je kon pas ontbijten als je schoenen aan had. Maak je geen zorgen dat ze ontbijt krijgen op hun schoolkleren; daar zijn servetten voor. Geen gezeur toegestaan.

  3. Vertel het hele gezin hoe laat ze in de auto verwacht worden. Houd altijd rekening met een respijtperiode voor lekke banden of verkeersproblemen. Verlaat het huis 15 minuten eerder dan je normaal zou doen. Vroeg naar school is niet erg. Het begint de dag van uw kind op een kalme, niet paniekerige toon. Het zorgt er ook voor dat je niet hoeft te haasten en de meeste ongelukken gebeuren als je gehaast bent.
Nu, de routine is dat dit je zal helpen meer tijd voor jezelf te hebben. Het is je naschoolse routine. De kinderen zullen dit niet leuk vinden, maar jij bent hier de regisseur en dit is een belangrijke les voor iedereen.
  1. Zodra jullie allemaal door de deur lopen. Het is tijd om met huiswerk te beginnen. Schud nu niet met je hoofd nee! Hoor me uit. Als je het uitstelt tot later; later wordt het avond en dan raakt iedereen gestrest. Dit is het moment om voor huiswerk te zorgen en het uit de weg te ruimen, zodat uw avonden kunnen worden besteed aan gezinszaken en niet gestresst zijn door huiswerk. Ik realiseer me dat de kinderen de hele dag op school zijn geweest, maar gebruik het feit dat ze in deze routine zitten in hun voordeel. Nu weet ik dat al het werk en geen spel Jack en Jill ongelukkige kampeerders maakt. Je zult je boodschappenrondes moeten verzetten tot nadat het huiswerk is gedaan. Laat je 's middags niet afleiden door de dingen te regelen en zet je kinderen achter de eight ball als het om hun huiswerk gaat.
We kunnen dit leuk maken. Gebruik je timer. Stel het in op 15 minuten en vertel hen dat als ze gestaag zullen werken; niet snel of half gedaan dat nadat de timer afgaat dat je ze 15 minuten laat spelen. Je moet stevig zijn. Doe 15 minuten huiswerk en 15 minuten spelen; blijf het herhalen totdat al het huiswerk is gedaan. Je zult er zo versteld van staan ​​hoe snel ze hun huiswerk af hebben. Hier is nog iets goeds over het gebruik van de timer. Je kunt beginnen met eten tijdens de sessie van 15 minuten en spelen wanneer ze spelen. Zie je het voorbeeld dat je voor hen geeft.

Een timer is een waardevol hulpmiddel om ons gefocust te houden. We zijn nooit lui geweest. We willen gewoon plezier hebben. Door een timer te gebruiken, kunnen we ons concentreren op wat we moeten doen en vieren wanneer het afgaat met een beetje plezier; het beste van beide werelden.

Routines zijn niet de dwangbuizen waarvan we altijd dachten dat ze waren. Ze maken ons vrij om plezier te hebben en voorkomen dat chaos ons en onze kinderen pijn doet. Gebruik ze en je leert hoe je georganiseerd moet zijn. Neem babystapjes bij het vaststellen van uw routines en laat uw timer helpen om je en uw baby's gefocust te houden op de leuke dingen in het leven.

Ben je klaar om je kinderen te helpen het nieuwe schooljaar door te FLY-en?

FlyLady

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/back-to-school/