FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Terug naar school tips - deel 2

door FlyLady

De kinderen en hun spullen klaarmaken

"Zorg ervoor dat je routines op een stuk papier zijn geschreven, in de exacte volgorde waarin ze moeten worden gedaan." – FlyLady uit “Sink Reflections”
 1. Mijn dochter is net begonnen met het dragen van een bril, dus ik ga een van die goedkope reparatiesets voor brillen kopen die in de kleine plastic cilinder zitten om aan het begin van het jaar aan haar leraar te geven. Op die manier kan de leraar, als ze een schroef verliest of als haar bril tijdens de schooldag moet worden vastgedraaid, het repareren en kan ze de hele dag "FLYen" zonder dat haar bril haar een probleem geeft. Ik zorg er ook voor dat haar rugzak en lunchtrommel klaar staan ​​bij de deur (inclusief eventuele aantekeningen/papieren die naar school moeten) en dat haar schoolkleding, schoenen en haaraccessoires klaarliggen voordat ze naar bed gaat. Op die manier hoeven we 's ochtends alleen nog maar de koude items in haar lunchbox te doen en al het andere is klaar voor gebruik. Geen krampachtig rondrennen. Een vlotte start van de ochtend zorgt voor een vlotte dag. – Florida

 2. Mijn kinderen zijn nu jonge volwassenen, maar we hebben geleerd "VROEG TE KOPEN". Ik werk ook in een drogisterij en de back-to-school spullen zijn al te koop. Zoek dus de lijst(en) op die jouw kinderen aan het einde van het schooljaar mee naar huis hebben gesleept en regel het nu. Je bespaart geld en bovendien is de selectie op dit moment de beste. Als je dit uitstelt, kost het je meer en blijf je achter met de overgebleven dingen die geen ander kind wilde, de "niet-coole" dingen. knuffels, een Flybaby uit de Pacific Northwest

 3. Voordat de school begint:
  1. Ben je verhuisd of gaat jouw kind naar een nieuwe school, bel dan even en vraag wanneer je langs kunt komen voor een rondleiding door de school. Iedereen zal gemakkelijker ademhalen als ze weten waar ze de eerste dag naartoe gaan.
  2. Download de lijst met schoolbenodigdheden en koop dubbele. Bewaar de extra's op een plek waar je kinderen kunnen komen, dus als ze op zijn of iets vergeten zijn op school, moeten ze huiswerk maken.
  3. Leer ze de regel: als je het laatste van iets neemt, zet je het op het boodschappenlijstje.
  4. Als jouw kinderen hebben uitgeslapen, begin dan een week of twee voordat de school begint, zodat ze geleidelijk aan vroeger opstaan. Doe dan de dag ervoor een generale repetitie door op de geplande tijd op te staan, je klaar te maken alsof je naar school gaat en naar school te rijden of te fietsen, zodat je weet dat de timing werkt.
  5. Elk kind dat kan schrijven, moet een notitieboekje hebben. Alle huiswerk, projecten, verzoeken om speciale benodigdheden, enz. moeten erin worden geschreven en aantekeningen om naar huis te gaan kunnen erin worden gestopt.
  Tijdens het schooljaar
  1. Zorg voor een aangewezen thuiswerkplek en een tijd om te beginnen (zorg ervoor dat ze een korte pauze nemen als ze thuiskomen voordat ze moeten beginnen).
  2. Als ze oud genoeg zijn om meer dan 45 minuten huiswerk per nacht te hebben, plan dan een pauze van 15 minuten in.
  3. Stel een routine in waarbij een ouder elke avond het opdrachtenboekje controleert en huiswerk doorneemt.
  4. Leer de kinderen om de materialen van het ene onderwerp op te bergen voordat ze naar het volgende gaan.
  5. Laat ze alles terug in de rugzak stoppen als ze klaar zijn.


 4. Ik ben nu iets meer dan een week een FlyBaby, maar wat een productieve week! Ik ben nog steeds in de opruimfase, maar veel van de dingen waar ik vanaf moet zijn papierrommel. Ik ben al een heel eenvoudig controledagboek begonnen, zodat ik een plek heb voor papieren die ik moet raadplegen in plaats van weg te gooien. Aangezien de school hier over een paar weken begint, krijgen we al allerlei notities, lijstjes, enz. van de school. Ik heb een rubriek in mijn dagboek gemaakt voor de school van mijn zoon. Toen we dit weekend gingen winkelen, wist ik precies waar ik de schoolspullenlijst van mijn zoon kon vinden. Nooit meer rommelen in stapels papieren, mijn auto en mijn portemonnee. Door de lijst in de map te laten staan, kan ik later in het jaar de items die hij nodig heeft aanvullen. Dank jullie allemaal!

 5. Hallo FlyCrew. Bedankt voor alles wat je doet. Ik krijg het hele gezin twee weken voordat het begint weer op schoolrooster. Dat betekent vroeg opstaan, aankleden en ontbijten, ook als we niets specifieks te doen hebben. Het zorgt ervoor dat we allemaal eerder naar bed gaan en ons 's ochtends organiseren. We beginnen ook allemaal elke dag met lezen - iets om de geest en ogen van de kinderen weer in de praktijk te brengen. Deze twee dingen hebben school de afgelopen vijf jaar gemakkelijker gemaakt.

 6. Hallo, FLY-dames: ik ben een echte flybaby, maar hier zijn enkele dingen die ik doe om de overgang naar de schoolroutine te vergemakkelijken:
  1. Twee weken voordat de school begint, zorg ik ervoor dat de kinderen weer op hun schooluren zitten (wat betreft bedtijd en 's ochtends op het juiste moment moeten opstaan). De eerste paar dagen zijn meestal mijn tienerjaren die vroeg crashen of een dutje doen . Ik sta het ALLEEN de eerste paar dagen toe. Daarna staan ​​ze op en blijven ze op! 🙂
  2. Ik probeer met hun leraren te communiceren voordat de school begint om erachter te komen wat hun behoeften precies zullen zijn, en werk vervolgens met de kinderen om ervoor te zorgen dat alles is georganiseerd zoals de leraren willen - en om te proberen te anticiperen op eventuele probleemgebieden. Een van mijn dochters heeft ADD, dus het is erg belangrijk dat we de organisatiestructuur duidelijk hebben geïdentificeerd en op zijn plaats hebben voordat we naar school gaan.
  3. De laatste twee weken voor school besteden de kinderen een paar uur per dag aan het beoordelen van lessen en het perfectioneren van hun "zomer"-opdrachten, zodat ze klaar zijn om op de eerste schooldag in te leveren. Dit jaar heeft een van de docenten een opdracht nodig op de eerste schooldag en een week later nog een. Vergeet dat! Ze zijn allebei klaar om op de eerste dag in te dienen!
  4. We maken altijd lunches en leggen de avond ervoor kleding klaar, maar huiswerk maken/houden etc. blijft een gedoe – vooral die lange termijn opdrachten!!! Ik kan niet wachten om je ideeën voor die hoofdpijn te lezen!
  Bedankt! Flybaby in TN

 7. Kleurcodeer jouw kinderen. We hebben 5 kinderen en ze hebben elk een andere kleur. Ik koop hun mappen, potloden, pennenbakjes, boekomslagen, notitieboekjes, enz. in HUN kleur als dat enigszins mogelijk is. Als ik dan een paarse map bespioneer, weet ik dat het van mijn oudste dochter is.

 8. Ik heb twee dochters op de middelbare school, tweedejaars en senior dit najaar, die betrokken zijn bij verschillende sporten en buitenschoolse activiteiten zoals National Honor Society, Studentenraad en Band. Mijn dochters kleuterjuf, uiteraard BO, is hiermee begonnen en ik heb het door de jaren heen bijgehouden. Als we elk schooljaar benodigdheden kopen, koop ik voor elk van hen een zakmap en laat ik ze deze met hun naam versieren. Deze map ligt op het aanrecht naast de gezinskalender. (een van mijn hotspots, maar het wordt steeds beter~!) Als ze thuiskomen van school, leggen ze de papieren die ik moet zien, invullen, ondertekenen en/of retourneren aan de rechterkant van de map. Ik controleer het dan als onderdeel van mijn routine voor het slapengaan, noteer gebeurtenissen op de kalender en leg dan alle papieren die ze nodig hebben om mee terug te nemen naar school aan de linkerkant van de zakmap. Vervolgens controleren ze elke ochtend hun mappen als onderdeel van hun ochtendroutine. Elimineert de last-minute hectische zoektocht naar de toestemmingsbrieven voor excursies die 3 dagen geleden moesten worden teruggestuurd en andere gemiste communicatie. Zelfs op het hoogtepunt van mijn desorganisatie was deze kleine routine een grote hulp voor mij. Zelfs 15 jaar geleden probeerde ik te FLY-en, ik wist het gewoon niet!

 9. Mijn tip – ik probeer zoveel mogelijk buitenschoolse activiteiten (dans, gymnastiek, pianolessen, enz.) voor dezelfde dag van elke week (in mijn geval dinsdag) in te plannen en dat in te stellen als mijn boodschappendag. Terwijl ik kinderen heen en weer breng, doe ik ook mijn boodschappen. Ik werk fulltime, maar heb met mijn werkgever afgesproken om 2 dagen per week eerder van kantoor te vertrekken zodat mijn kinderen aan deze activiteiten kunnen deelnemen. De tijd dat ik 's avonds of in het weekend thuis werk, haal ik in.

 10. Onze 5-jarige ging vorige week op dagkamp. We deden alsof het de kleuterschool was om een ​​idee te krijgen van hoe onze routines zouden kunnen verlopen als september arriveert. We hebben de avond ervoor kleren uitgezocht, een lunch klaargemaakt en de zwemtas klaargezet - en ik heb haar er altijd aan herinnerd dat we dit elke avond voor school zullen doen. Toen ik haar aan het eind van de dag ophaalde, vroeg ik of er aantekeningen waren van haar dagkampleraar, net als de kleuterschool. Ik hoop dat een kleine inspanning zal helpen om in september te komen.

 11. De beste tip die ik heb is voor ouders van middelbare scholieren. Maak een afspraak om de decaan van je student te ontmoeten. Deze persoon zal een grote aanwinst en verlichting zijn voor de middelbare schooljaren van je student. Counselors helpen je student om de beste lessen en leraren te krijgen. Ze helpen ook bij het aanvragen van een universiteit, inclusief hulp bij het aanvragen van financiële steun en beurzen. Als je je zorgen maakt over bepaald gedrag dat je student vertoont, zijn counselors een waardevolle troef bij het wegnemen van je angsten. Als het gedrag moet worden aangepakt, kennen counselors de beste middelen en mensen in jouw omgeving om de problemen aan te pakken. Rechter deze mensen. Ze kunnen hun gewicht in robijnen waard zijn voor hun hulp en inzicht. Onthoud dat dit misschien je eerste keer met een tiener is, maar ze hebben er waarschijnlijk honderden behandeld en zijn al vele wegen voor je geweest.

 12. Hoewel mijn kinderen in de zomer nog steeds hun ochtendroutines hebben (dankzij FlyLady), zijn de dingen een beetje meer ontspannen als de school uit is. Ongeveer een week voordat de school echt begint, begin ik mijn kinderen wakker te maken op "schooltijd" en ze maken zich klaar alsof ze naar school gaan. Natuurlijk liggen hun kleren de avond ervoor klaar, rugzakken klaar om te gaan. Het helpt alleen om een ​​paar dagen te 'oefenen' voordat de schoolbus die eerste ochtend verschijnt.

 13. Hier zijn een paar tips die voor mij hebben gewerkt als een extreem drukke payroll SHE.
  1. Besteed de komende weken een paar minuten per dag aan het doorzoeken van de kinderkasten en bewaar twee of drie favoriete T-shirts/broeken/shorts.
  2. Maak een lijst van hun kledingbehoeften, witte sokken voor de sportschool, korte broeken, T-shirts, jas, schoenen, gymschoenen, overhemd van een speciale winkel, mijn vader krijgt elk één item van Abercrombie en fitch, de rest van het spul met korting. Zet een nummer naast elk item, zes paar sokken enz., neem de lijst mee naar de winkels en stel een tijdslimiet in. KOOP ALLEEN WAT OP DE LIJST STAAT!!!
  3. Ga door hun benodigdheden, en een slingerboogie doen, half gebruikte potloden, gummen, onvolledige kleurpotloden enz. Je weet dat je ze nieuwe dingen gaat kopen. Als je spullen hebt, stop ze dan in een doos en vink dat item af van de lijst met boodschappen voor terug naar school.
  4. Scholen geven meestal een terug naar school voorraadlijst uit, voegen een rugzak, lunchdoos enz. toe. KOOP ALLEEN WAT OP DE LIJST STAAT!!! Als de school dat niet deed, maak dan je eigen lijst!
  5. Zodra je terug bent van het winkelen, geef je ze het plezier om hun nieuwe spullen voor het nieuwe schooljaar in te pakken, en de spullen worden opgeborgen en er zal geen gekke haast zijn de dag voordat de school weer opengaat. Laat ze meteen hun nieuwe kleren ophangen.
  6. De avond voordat school begint, kunnen ze tijdens hun avondroutine alles klaar hebben.
  7. Ik ben met ze begonnen en ben van plan om door te gaan met een takenlijst voor de volgende dag, huiswerk, project, pijn, danslessen, naschoolse activiteiten enz. zodat ze geen afspraken missen enz. ZE MOETEN JE HUN LIJST GEVEN
  8. Daarmee kun je plannen, extra snack, naschoolse chaffeurservice LOL etc.


 14. We maken een korte trip naar het zwembad na het eten de laatste avond voordat de school begint. Mijn kinderen weten dat ze moe worden van zwemmen. Ze zullen goed slapen en voorbereid zijn om vroeg op te staan ​​en uitgerust voor de eerste dag.

 15. Ik ben een moeder wiens kinderen voor het eerst naar school gaan, maar ik heb een paar routines die ik me herinner toen ik zelf op school zat. Ongeveer een maand voordat de school begon, begon mijn moeder me elke avond een paar minuten eerder naar bed te laten gaan totdat ik mijn 'schooltijd'-bedtijd bereikte. Daarna maakte ze me elke ochtend een paar minuten eerder wakker totdat ik wakker werd op het moment dat ik naar school moest. Ik ben er al mee begonnen met mijn dochter. Een ander ding dat ik ben begonnen te doen, is mijn dochter elke dag ongeveer 10 minuten eerder wakker maken uit haar dutje. Op haar kleuterschool kan ze maar een dutje van 30 minuten doen. Thuis doet ze er nog 2 uur over. dutje. Ik hoop dat dit voor haar werkt. En ik hoop dat dit enkele andere flybabies zal helpen. Flybaby in Texas

 16. Wat een perfecte timing! Mijn zoon zit in op een jaarrond-school en is vanmorgen begonnen. Twee weken geleden heb ik materiaal van de website "geleend" en bewerkt om een ​​dagelijkse routine in drie delen te creëren ~ ochtend, middag en avond voor hem met een pakkende bijnaam bovenaan. Mijn DS is zo blij met hoe de kamer er nu uitziet dagen en was erg opgewonden toen ik hem deze dagelijkse routine liet zien. Hij begint aan de 2e klas en is een zeer harde werker en natuurlijk een perfectionist. Maar ik zweer dat het in de zomer is alsof zijn hersenen zijn gegroeid en dat alle kleine neuroverbindingen niet zijn hersteld! Ik moet mijn kind, dat altijd geleerd heeft dingen te doen die de eerste keer worden gevraagd, keer op keer vertellen om dingen te doen omdat hij steeds vergeet wat ik net heb gezegd. Dit maakt hem erg gefrustreerd met zichzelf. Door dit op de muur in zijn kamer te plaatsen, als hij zich niet kan herinneren wat hij verondersteld wordt te doen, controleert hij gewoon de muur en gaat hij weer op het goede spoor. We hadden tijdens de zomervakantie een aangepaste routine gedaan, omdat ik je site pas in mei heb gevonden, maar vorige week zijn we begonnen met het uitvoeren van "dry runs" van de volledige routine om de bugs eruit te krijgen. Het ging vanmorgen heel vlot, we hebben natuurlijk nog wat aanpassingen te doen, maar al met al was het een heel rustige ochtend. Zelfs met de auto van mijn echtgenoot in de winkel (die zoonlief meestal afzet zodat de peuter niet wakker hoeft te worden) en hem ook nog op het werk moet afzetten! – Bedankt voor de geweldige ideeën!

 17. Als moeder van twee kinderen van 8 en 11 jaar heb ik twee tips gevonden die bijzonder nuttig zijn voor terug naar school. Begin eerst om de paar dagen 15 minuten eerder naar bed te gaan om de kinderen weer op schema te krijgen. Die van ons moet om 6.30 uur op voor school, dus de jongste moet om 20.00 uur naar bed. Door elke avond slechts een paar minuten eerder te gaan, is de routine gemakkelijk in te komen en helemaal geen stress. De tweede tip komt van mijn dochter. Ze vindt het leuk dat ik haar help met het uitzoeken van al haar outfits voor een schoolweek. We hangen ze op hangers aan de voorkant van de kast. We doen zelfs sokken en haaraccessoires bij de outfits. Ze houdt van het georganiseerde gevoel dat dit haar geeft en ik hou van de stressvrije aankleding in de ochtend. Veel warenhuizen hebben kastorganizers met stoffen planken met daarop de dagen van de week. Dit zou ook perfect werken voor jongere kinderen. Pas op, Flybaby in Marietta, GA

 18. Ik heb 4 grote afdruiprekken/draadmanden in mijn kast vooraan het huis, één voor elk van mijn 4 kinderen. Hun rugzakken, fietssloten, enz. gaan erin. Als ik een schoolkrant voor een van hen moet tekenen, kan ik die ondertekenen en in zijn/haar bak deponeren. Dit helpt hen om hun spullen bij te houden en geeft mij een plek voor al hun schoolspullen. Twee van hen stopten hun kleren voor de volgende dag in hun bakken (raad eens welke kinderen van nature georganiseerd waren?)


(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/back-to-school/