FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Terug naar school tips - deel 3

door FlyLady

Routines en een plek voor alles

"De sleutel tot een rustige ochtend is een routine voor het slapengaan!" – FlyLady
 1. Met de bedtijdroutine begint het natuurlijk allemaal! De avond ervoor lunches maken, schooltassen ingepakt, alles in het lanceerplatform en schema gecontroleerd! De ochtend bestaat uit gewoon aankleden en ontbijten – er is tijd voor een praatje of een beetje tv! Moeder opstaan ​​voordat iedereen is essentieel!

 2. Tegen het einde van het schooljaar, afgelopen lente, was ik begonnen met een flybaby-lijst voor mijn kinderen. Het heeft een ochtendroutine, een routine na schooltijd en een routine voor het slapengaan. Daar zijn ze….

  FLYBABY-ROUTINES!

  GOEDEMORGEN!

  1. Ben je gekleed met je schoenen aan?
  2. Waar zijn je pyjama's? (in de wasruimte of opgeborgen hoop ik!).
  3. Is je bed opgemaakt?
  4. Hoe zien die hotspots eruit?
  5. Doe je licht uit als je weggaat!
  6. Vergeet niet je tanden te poetsen (en de wasbak schoon te vegen als je klaar bent!).
  7. Fijne dag! En kijk ernaar uit om thuis te komen in een schone slaapkamer!
  8. JEAH!

  WELKOM THUIS! Hoe was het op school?

  1. Heeft mama vandaag de was gedaan? Leg het weg! (IN JE LADES!)
  2. Heb je speelkleding aangetrokken? Waar is je schoolkleren? (in de was of opgeborgen)
  3. Hoe zien die hotspots eruit? (je hebt je wasgoed WEG weggezet, nietwaar?)
  4. Controleer je lijst en doe een Room Rescue van 10 minuten! Je speelgoed zal er dol op zijn!
  5. Vergeet je huiswerk niet, het is HEEL BELANGRIJK!
  6. Doe je licht uit als je weggaat!
  7. NU, geniet van je middag en denk eens na, voor het slapengaan heb je een schone kamer om in te slapen!
  8. HIEPERDEPIEP HOERA!

  AL BEDTIJD?

  1. Gooi die kleren niet op de grond! doe ze weg of in de was!
  2. Pak je speelgoed op en ruim je kamer op! check ook de kastvloer! Je speelgoed zal er morgen dol op zijn!
  3. Controleer die HOT SPOTS OPNIEUW! (waar is je was?)
  4. Wat draag je morgen?
  5. Vergeet niet je tanden te poetsen! OH.. en veeg de wasbak schoon als je klaar bent!
  6. Controleer nogmaals of je wekker is ingesteld!
  7. Neem de tijd om een ​​boek te lezen voordat je naar bed gaat!
  8. ZOETE DROMEN! Tot ziens en je SCHONE kamer in de ochtend!

  FLY-ing met 7 kinderen in IN

 3. Ik ben een SAHM (thuisblijfmoeder) van drie meisjes (9, 6 en 4). Ik kreeg het idee voor hun routines in je website afgelopen augustus. Ik heb ze elk hun eigen controledagboek gemaakt. Ik heb Word gebruikt om een ​​tabel met vierkanten te maken. In elk vierkantje schrijf ik in eenvoudige woorden op wat ze moeten doen en ik plaats een pictogram om de kleintjes te helpen die niet echt kunnen lezen. Ze hebben de ochtendroutine, de naschoolse routine en de avondroutine. Er kunnen wat fouten zijn... sorry... mijn eerste taal is Frans 🙂 Hier is een voorbeeld van de routines van de twee op school. Ik plaatste tussen ( ) welk pictogram ik heb gebruikt:

  OCHTEND
  • Ik keed me aan (klein blij meisje)
  • Ik maak mijn bed op (een klein bed)
  • Ik eet ontbijt (een sinaasappel)
  • Ik pak mijn borden (een bord en een lepel)
  • Ik kam mijn haar (een kapper)
  • Ik controleer mijn lunchtas (een picknickmand)
  NA SCHOOL
  • Ik leeg mijn schooltas (rugzak)
  • Ik maak mijn lunchtas leeg (zelfde picknickmand)
  • Ik heb een snack (een appel)
  • Ik doe mijn huiswerk (meisje aan een bureau)
  • Ik help het avondeten klaar te maken (ander soort bord en vork)
  • Ik ruim op na het avondeten (een vrouw met een dweil en vod)
  • Ik maak mijn huiswerk af (hetzelfde meisje aan een bureau)
  AVOND
  • Kies lunch of snack voor morgen (verschillende groenten)
  • Check mijn agenda (kalender)
  • Controleer of alles in mijn schooltas zit (dezelfde rugzak)
  • Zet schooltas naast de deur (zelfde rugzak (heel klein) en een deur)
  • Mijn kleren klaarmaken (kleren op een hanger)
  • Pick-up hotspots in mijn kamer (een boekenkast)
  • Neem mijn bad (een bad)
  • Doe mijn pyjama aan (een klein meisje in een pyjama)
  • Pak mijn vuile kleren op (kleren in een mand)
  • Poets mijn tanden (een tand)
  • Controleer mijn wekker (een klok)

  Het spijt me heel erg als het zo lang is. De meiden zijn er dol op. Ik stop de vellen in dezelfde beschermers die ik gebruik voor mijn controledagboek en ze hebben ook dezelfde pen die ik gebruik om mijn routines te controleren. Ik heb hun routines in een kleine map (1/2 ") gestopt en tussenschotten toegevoegd zodat ze ook een sectie hebben voor de telefoonnummers van al hun vrienden (zo kan zelfs ik het nummer vinden als ik het nodig heb), ze hebben ook een om alles op te schrijven wat ze graag cadeau zouden willen hebben. Afgelopen kerst kon ik mijn ouders en vrienden een lijst geven van wat de meisjes veel sneller als cadeau wilden en de voorgaande jaren *hehehe*

  Nog steeds een Flybaby uit Quebec, Canada

 4. Kinderen een goed ontbijt laten eten voordat ze naar school gaan, kan een uitdaging zijn. Het was elke dag een strijd om mijn vader te laten beslissen wat ze wilde en het op te eten voordat de bus kwam. Elke ochtend was het hetzelfde: "Ik weet niet wat ik wil. Wat hebben we?" Het verspilde zoveel tijd om haar elke ochtend haar keuzes voor het ontbijt te vertellen, die meestal elke dag hetzelfde waren. Vorig jaar heb ik speciaal voor haar een leuk, kleurrijk menu met ontbijtproducten gemaakt. Ik tekende de items in krijt en schreef de woorden (Ze was net aan het leren lezen.) De achterkant van het menu was bewaard voor eventuele "Specials", items die ik niet altijd bij de hand heb voor het ontbijt, zoals kaneelbroodjes of muffins. Het menu was altijd lmet de servetten in de servethouder op tafel. Ze zou naar beneden komen, het menu pakken, haar keuze maken en eten, alles ruim op tijd. Het was leuk voor haar om 'restaurant' te spelen en ze werd enthousiaster over het eten van ontbijt, vooral toen ze het menu omdraaide en een 'special' vond. Ze gaf me de ideeën voor het menu, zodat ik zeker eten had. beschikbaar die haar aansprak. Ik maakte in het weekend pannenkoeken en vroor individuele porties in die ik gewoon in de magnetron kon doen. Andere voedingsmiddelen op haar menu waren ontbijtgranen, toast, Engelse muffinpizza, eieren of bananenbrood (bevroren in afzonderlijke plakjes). Ze had ook de keuze uit sap en melk. Het menu werkte prima voor ons. Ik hoop dat het ook voor andere mensen zal werken, die worstelen met kinderen en ontbijt.

 5. Ik begon deze routine vorig schooljaar en het werkte geweldig. Ik kocht voor elk kind een map, het soort met zakken en drie "ringen". Ik heb elke map gelabeld met de naam van het kind "***** Thuismap". Ik plaatste hun lesroosters, klasinformatie….. belangrijke papieren van inschrijving, informatie die ik het hele schooljaar nodig zou hebben, enz. in de ringen van de map. Wekelijkse bulletins, spellingswoorden voor de week, notities en huiswerkopdrachten worden in de zakken bewaard. Zodra mijn kinderen uit school komen, blader ik door de papieren in hun rugzakken en sorteer ze en alle aantekeningen die ik moet bewaren of speciale huiswerkopdrachten, instructies voor wetenschappelijke beurzen, enz. Ze gaan rechtstreeks in de map. Als een briefje eenmaal is afgehandeld, wordt het weggegooid. Dit heeft zoveel tijd bespaard, in plaats van onder bedden of stapels papier op het aanrecht te zoeken (stapels papier mogen niet meer!), of onze koelkast vol te proppen met lagen papier, halen we gewoon de map tevoorschijn en kijken wat moet gedaan worden. Dit maakt huiswerk veel gemakkelijker en minder stressvol. - Een moeder die elke dag hoger FLY-ed !! PTL!

 6. Zelfs op mijn MEEST 'chaotische' - ik gebruikte dit idee! Monteer een stevige houten plank van het type 'kapstok' met haken in de keuken op ongeveer 'stoelleuning'-hoogte. Als de kinderen uit school komen, hangen ze daar hun rugzak op. Op deze manier zijn ze klaar voor huiswerk en om bij te vullen (de avond ervoor) en gepakt op weg naar buiten. Ik ontdekte dat dit een eenvoudige taak was voor de kinderen, omdat ze hetzelfde moesten doen op school en ze dus al in de routine zaten!

 7. Vorig jaar kwam het huiswerk van mijn tweede klas dochter met de week thuis - al haar opdrachten voor de week op maandag, vrijdag terug in haar "huiswerkmap". Ik ontwikkelde een routine om elke maandagmiddag met haar te gaan zitten en haar huiswerk te bekijken en het op te splitsen in hanteerbare stukken, zodat ze wist dat ze elke avond twee werkbladen moest maken om dingen op tijd af te krijgen. Voor mijn oudere dochter, in de vijfde klas, was het hebben van een vaste "bibliotheekdag" elke week een grote hulp bij het onderzoek voor haar verschillende rapporten en projecten. Een ding dat ik nog niet heb geprobeerd, maar dat werd aanbevolen door een vriend, was om krijg een over-de-deur insteekorganizer. Het heeft vakken van verschillende afmetingen voor grote en kleine dingen zoals plakband, pennen, scharen, enz., waaronder enkele grote voor papier van Letter-formaat. Ze hing het aan de deur die naar haar garage leidde, en labelde de zakken voor elk kind EN volwassene, voor 'sleutels' en voor 'papieren die moeten worden ondertekend en teruggestuurd'. Nu elk kind papieren voor mama of papa mee naar huis neemt, stoppen ze ze in de rechterzak, en terwijl mama de papieren ondertekent, stopt ze ze in de zakken van de kinderen. Een deel van hun ochtendroutine is om hun zak te controleren en hun papieren te pakken! Silicon Valley Flybaby

 8. We hebben een “lunchstation” ingericht. Ik gebruik een oud bakkersrek. Een plank bevat de lunchboxen en thermosflessen. Een andere heeft chips, crackers en ochtendsnacks. Ik heb daar de zakjes met ritssluiting en de sapdozen. Mijn dochter's van 5,6 en 10 jaar maken hun eigen lunch de avond ervoor en zetten de lunchboxen 's nachts in onze extra koelkast om alles koud te houden. In de ochtend pakken we gewoon een lunchbox en gaan! – FLY-end en ervan houden in VA

 9. Ik koop een grote doorzichtige opbergdoos en wanneer al mijn lokale winkels daar beginnen "Terug naar school" -verkoop, koop ik in hoeveelheid (onze school deelt met rapportkaarten een voorraadlijst uit voor de volgende herfst nieuwe klas, dit is een zegen)! Alle benodigdheden gaan in deze doos en ik bewaar de doos in een kast. Als we ons klaarmaken voor de eerste schooldag, mogen mijn kinderen de doos in en al hun nieuwe benodigdheden uitzoeken en als ze het hele schooljaar hun benodigdheden moeten aanvullen, gaan we meteen naar de doos! Dit is een geweldige tijdsbesparing en een grote besparing! Je weet dat de kinderen altijd iets nodig hebben voor morgen en ze vertellen het je de avond ervoor om 21.00 uur! 🙂 Ik bewaar ook een pakket aanplakbord achter mijn servieskast in de eetkamer, ik zet het aanplakbord rechtop zodat het niet kapot gaat en niemand kan zien dat het zich daarachter verstopt! Nogmaals, wanneer een project moet worden uitgevoerd, hebben we de benodigdheden. – Vliegen vanuit Noord Va

 10. Mijn jongere zoonlief heeft ADD en we doen al een paar jaar schoolroutines. (Natuurlijk waren jullie nodig om me te helpen inzien dat ik ook routines nodig had!) Hoe dan ook, het belangrijkste voor ons is dat we elke schooldag hetzelfde doen, zodat mijn zoon weet wat hij kan verwachten en we vergeten niet alles. Hij baadt 's ochtends terwijl hij ontbijt in de badkuip (plastic borden), wat vreemd klinkt, maar voor ons goed werkt, omdat het hem de tijd geeft om langzaam aan het idee van opstaan ​​te wennen. Dan is het tandenpoetsen, aankleden (godzijdank voor uniformen - niet veel nadenken vereist!) En lunchen voordat we de deur uit gaan. Het hele ding duurt ongeveer een uur, maar aangezien hij 10 is, moet ik hem af en toe "prikken" terwijl ik mijn ochtendroutine afmaak. Als we thuiskomen van school, eet hij een snack terwijl ik de post ophaal en andere kleine taken die ik kan doen. doen aan de eettafel. Dan begint hij aan huiswerk en ik doe mijn dingen terwijl ik bij hem zit om hem op het goede spoor te houden. Als hij klaar is met zijn huiswerk, leest hij 20 minuten terwijl ik pauze heb. Al zijn schoolbenodigdheden en huiswerk (zoals boekverslagen) worden op een tafel bij de deur van de garage bewaard. Daar bewaren we ook zijn rugzak en lunchbox, zodat we 's ochtends niet zonder weggaan. Zodra het huiswerk is gedaan, gaat het direct in de rugzak.

  Zijn school gebruikt planners in de 3e klas en dat was geweldig voor ons. Elke opdracht voor de dag wordt opgeschreven en afgevinkt als deze is voltooid. Onafgemaakte/huiswerkopdrachten worden omcirkeld, zodat de kinderen precies weten welke boeken ze mee naar huis moeten nemen en wat er nog moet gebeuren. Ik ben zelfs begonnen met het gebruik van een planner voor mijn oudere zoonlief (middelbare schoolleeftijd) die ik thuisonderwijs geef. Dat is nog steeds een beetje nieuw voor ons en verandert van semester tot semester, dus ik kijk ernaar uit om de routines van de meer ervaren thuisschool-moeders te zien. – Gelijkgestemde. Calif. Flybaby

 11. Ik geef les en dit zijn mijn favoriete suggesties voor ouders: zorg ervoor dat jouw kind voldoende rust krijgt. K-2 heeft ongeveer 10 uur per nacht nodig. Probeer je aan te passen aan de tijd van het schooljaar dat je wakker wordt, enkele weken voordat de school begint - dan kan de biologische klok zich ook aanpassen. Plan gezonde voeding: de hersenen draaien niet op twinkies en kool-aid. De kinderen en ouders genieten van het gemak van verpakt voedsel, maar let op de ingrediënten die zo veel vet, suiker en natrium bevatten. Zorg voor een plek om die belangrijke mededelingen van school op te hangen. Als je meerdere kinderen hebt, probeer dan een ringband met 3 ringen met een vakje voor elk kind. Zet een "lanceringsmat" klaar bij de deur. Dit is een plek voor de lunchbox, rugzak, projecten - alles wat naar school moet. Train de kinderen om het daar te plaatsen.

 12. Ik denk dat de meest waardevolle routines dezelfde zijn als waar wij volwassenen van afhankelijk zijn: kleren de avond ervoor klaarleggen, oppakken voordat ze naar bed gaan. Door routines voor het slapengaan vast te stellen, maak je je 's ochtends zo veel gemakkelijker klaar voor school. Ik heb in mijn routine/checklist opgenomen wat ik "kindercheck" noem - controleer of het huiswerk is gedaan, de rugzakken klaar zijn voor morgen, de douches/baden zijn genomen, enz. Ik heb ook kopieën gemaakt en afgedrukt van de routines in de ochtend en voor het slapengaan (die ze hielpen verzinnen) om als checklist te hebben. Voor de twee oudere meisjes werkt hun wekker als hun timer - deze staat op 30 minuten nadat ik ze wakker heb gemaakt. Ze hebben tot het alarm afgaat om helemaal klaar te zijn en naar beneden te gaan voor het ontbijt. Een andere "routine" die ik zo nuttig vind, is een gedeelte over "kind" in mijn controledagboek. Met 3 kinderen in de leeftijd van 5 - 11, heb ik mijn aandeel aan aantekeningen, toestemmingsbrieven, informatiebladen voor excursies, enz. Om bij te houden. Wanneer ik een excursiebericht ontvang, noteer ik het onmiddellijk in mijn agenda, onderteken ik het toestemmingsformulier en plaats ik het informatieblad of een kopie in mijn kindergedeelte. Op die manier kan ik, als ik in mijn agenda zie dat er een excursie op komst is, kijken welke kleding het kind nodig heeft, of hij/zij een speciale lunch of drankje nodig heeft, enz. Dit heeft mijn "vriendje" gered. ” vele malen en weerhield me ervan om op weg naar school langs de supermarkt te rennen voor dat vereiste “plastic drankje met schroefdop”! In dit gedeelte houd ik ook een lijst bij van de naam, het e-mailadres en de vergadertijden van de leraar van elk kind voor het geval ik contact met ze moet opnemen (ik neem pianoleraren, twirling-leraren en kleine competitiecoaches op in deze lijst).

 13. Ik ben een nieuwe flybaby (mijn vleugels zijn nog nat) en ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik heb wel een paar schooltips. Ik heb 4 schoolgaande kinderen (11, 10, 10 en 9) en een 3-jarige. Tip 1: maak lunches de avond van tevoren!! 10 minuten 's nachts lijkt op de een of andere manier een 1/2 uur in de ochtend te besparen. Tip 2: Ik heb een dienblad op mijn bureau met de naam van elk kind erop. Na school halen ze alle papieren uit hun rugzak en leggen ze in hun dienblad. Ik ga ze dan door. Berg speciale papieren op, onderteken toestemmingsbrieven, markeer evenementen op de kalender en gooi de rest weg. Ik leg de gesigneerde dingen terug in het dienblad en de kinderen pakken ze 's ochtends als ze naar buiten gaan. We weten altijd waar alles is. Flybaby in Michigan

 14. Om onze rommel te verminderen van alle "projecten" die onze jongens zowel op school als voor school hebben moeten maken, doen we het volgende: als het thuiskomt van school, heeft het een ereplaats in huis voor een bepaalde periode van tijd nemen we dan een foto van het kind met het project en slaan deze op in plaats van het hele project. Voor echt complexe projecten maken we soms een foto vanuit verschillende hoeken. De foto's gaan dan naar een plakboek waar ze naar kunnen kijken en naar kunnen verwijzen wanneer ze een bezoekende vriend of familielid over het project vertellen. FLY-en in mij!

 15. FlyCrew, ik ben de ouder van 4 (leeftijd 18 - 8) en een leraar op de middelbare school. Ik begin het jaar graag georganiseerd met schoolkranten enz. in de hoop het het hele jaar vol te houden. Dit is wat ik doe: ik heb een stapelbak voor elk kind in de keuken. Ze moeten thuiskomen van school en alles wat ik wil zien in hun dienblad leggen. Ook gaan huiswerk- en opdrachtboeken die ondertekend moeten worden in de prullenbak als het huiswerk af is. Aan het eind van de dag ga ik door de stapel van elk kind. De papieren die naar school moeten worden teruggebracht, worden ondertekend en terug in de juiste lade gelegd. Ze halen wat er is naar buiten en stoppen het 's ochtends in hun rugzak. Papieren die we willen bewaren (zoals een lijst met spellingswoorden, acceptabele boekverslagen of klasverwachtingen) worden met 3 gaten geperforeerd en in de map die elk kind naast de stapel trays heeft, gedaan. De binders hebben elk verschillende tussenschotten, bijv. voor mijn jongste zoon hebben we school, sport en papieren om te bewaren. Mijn andere kinderen hielpen beslissen wat hun categorieën moesten zijn. Dit systeem heeft goed gewerkt voor ons - geen hectische zoektochten meer naar de spellingslijst die gisteren op tafel lag! Ik ben nieuw in het vliegen, maar een deel van wat ik al heb gedaan, is van toepassing. Het was de trainingstijd waard om onze schoolpapieren onder controle te krijgen!

 16. Ik ben een kleuterjuf en moeder van twee studenten. Het is belangrijk om in alles routine te houden, ook in het school-/huiswerkschema van jouw kind(eren). Wanneer jouw kind(eren) thuiskomen van school, geef ze dan 30 minuten de tijd om iets te eten en te ontspannen (vermijd videospelletjes en/of computer). Ze zitten al 6 uur achter een bureau, het laatste wat ze willen is aan een bureau zitten! Zodra de 30 minuten voorbij zijn (gebruik je timer), is het tijd om "de boeken te kraken". Gebruik, afhankelijk van jouw kind, stappen van 30 minuten (zoals onze 15 min). Ik zeg 30, want dat is ongeveer hoe lang het gemiddeld kind erover doet om één opdracht te voltooien. Sommige kunnen langer duren, andere kunnen minder duren. Het is belangrijk om een ​​hele opdracht af te ronden voordat je pauze neemt. Geef een pauze van 15 minuten om weer gezond te worden (gebruik de timer). Dan terug naar de boeken. Ga door met de routine totdat al het werk is voltooid. Bekijk voor het slapengaan het werk van jouw kind. Laat zien dat je geïnteresseerd bent, ook als je het niet begrijpt. Misschien leer je tijdens het proces iets. Moedig jouw kind aan om hulp te zoeken bij een vriend of vriendin als hij of zij problemen heeft. Sta niet toe dat ze afhankelijk van je worden. Zorg ervoor dat ze een rustige omgeving hebben om te werken (misschien wat ZACHTE muziek), met alle benodigde benodigdheden bij de hand. Er gaat veel tijd verloren als ze op zoek zijn naar papier, potlood, liniaal, rekenmachine, enz. Als al het werk klaar is en je hebt het bekeken, stop het dan in de rugzak bij de deur. In mijn klas heb ik specifieke dagelijkse routines. Ik heb het gevoel dat routines belangrijk zijn voor iedereen op elke leeftijd. Mijn studenten weten wat we doen en wanneer. Als er een verandering in de routine komt, laat ik ze dat van tevoren weten. Opdrachten voor de dag staan ​​al op het bord voordat de les begint. De leerlingen zijn verplicht om vanaf het eerste leerjaar opdrachtenboekjes bij te houden. De boeken worden aan het begin van de dag ingevuld. Het is om te laten zien wat er in de klas is gedaan, wat huiswerk moet worden gedaan, aankomende tests en projecten die in de nabije toekomst zullen plaatsvinden, samen met eventuele excursies of speciale evenementen die eraan komen. Aangezien mijn studenten geen lezers en schrijvers zijn, probeer ik wekelijks een nieuwsbericht naar huis te sturen (één pagina, snel afgedrukt). Het vertelt de ouders wat we de afgelopen week hebben gedaan, wat we de komende week gaan doen en eventuele speciale evenementen die de komende weken of zo zullen plaatsvinden. Ik hoop dat je deze ideeën nuttig zult vinden. Ik weet dat ze goed voor mij werken. Mijn kinderen zijn zelfs allebei afgestudeerd als de beste van hun klas.

 17. Ik bewaar een mand in de kamer van mijn zoon voor al zijn papieren, tekeningen, enz. om het hele jaar door in te gaan. Het is gemakkelijk om de rugzak, of wekelijkse envelop die thuiskomt, te lossen. Hij doet het, of ik. (Het is ook een goede manier om de mededelingen te vinden die hij me vergeet te geven.) Soms kijk ik naar het werk als ik voor het slapengaan naar binnen ga om hem voor te lezen, en ik kan de wiskundepaper delen, misschien opmerken wat hij moet studeren , enz. Aan het eind van het jaar neem ik het eerst door, waarbij ik alleen het originele werk/verhalen/kunst bewaar, misschien een paar geweldige tests en alle infopagina's die hem in de toekomst kunnen helpen. Dan laat ik hem die zien, en we houden alleen de beste. Het is ook een goede manier voor hem om te zien hoeveel werk hij het hele jaar door heeft gedaan. Erg indrukwekkend!

 18. Onze huiswerkroutine leek het afgelopen jaar redelijk goed te werken. Voordat de school begon, toen ik schoolbenodigdheden verzamelde, kreeg ik een plastic schoenendoos-formaat container die bekend werd als de 'huiswerkdoos'. Ik stopte er potloden, gummen, kleurpotloden, lijmstiften en een paar andere dingen in die mijn kinderen (een eersteklasser en een derdeklasser) regelmatig nodig zouden hebben voor hun huiswerk. Ik bewaarde de "huiswerkdoos" in de keuken omdat mijn kinderen hun huiswerk aan de keukentafel maakten. Ik maakte mijn kinderen duidelijk dat ze hun huiswerk moesten maken voordat ze naar buiten gingen om te spelen. Ze kwamen uit de bus, aten een snack, haalden de huiswerkdoos tevoorschijn en gingen aan het werk. (Ik zou alleen een uitzondering op deze regel maken als er een bijzonder milde winterdag was. Ik zou ze dan meteen buiten laten spelen, want als ze eerst huiswerk maakten, zou het buiten donker zijn als ze klaar waren.) Om ze eraan te herinneren hun spullen op te bergen voordat ze naar buiten rennen, heb ik een liedje verzonnen. Het deuntje is een mengeling van "If You're Happy and You Know It" en "The Hokey-Pokey", en de woorden zijn: "Zet je huiswerk in je map, doe je map in je rugzak, doe je rugzak in de rugzakplaats…” De “rugzakplaats” bevindt zich naast de trap bij ons “lanceerplatform”. De kinderen vonden het liedje stom, LOL, maar we deden geen moeite om 's ochtends huiswerk of misplaatste rugzakken te zoeken! -Vleugels in de dop in NJ

 19. Ik ben pas een paar maanden een flybaby. Ik begon ongeveer 3 jaar geleden met een baan vanuit mijn huis en het zette mijn organisatievaardigheden op zijn kop! Ik kan je niet eens vertellen hoe frustrerend dit is geweest! Ik was voorheen erg georganiseerd, maar 30 uur uit mijn week nemen heeft alles wat ik wist over organisatie uitgedaagd! ECHTER, er is één ding dat ik al vroeg in dit nieuwe "avontuur" ontdekte. Ik maak nog steeds lunches voor al mijn kinderen. Nu denkt iedereen misschien dat ik gek ben, ik discussieer niet over dat punt ... maar ... zelfs mijn middelbare scholieren genieten ervan! Mijn enige 17-jarige zei dat hij de eerste paar weken van school erg gepest werd, maar hij nam het rustig aan en tegen ongeveer de derde week zei iedereen: "Dus, wat heeft je moeder vandaag ingepakt?" Toen werd het: "Goh, ik wou dat mijn moeder mijn lunch zou maken." Het is nog steeds één ding dat ik voor hen kan doen, namelijk: ik hou van je. Het lijkt het enige consequent georganiseerde ding te zijn dat ik de afgelopen 3 jaar heb gedaan. Maar ik ben aan het leren. Hartelijk bedankt! Ik hou van deze website!!! Het is alsof ik mijn eigen organiserende engel op mijn schouder heb! – Heel veel knuffels om me van de rand terug te brengen! Flybaby in Washington

 20. Leer jouw kinderen BABYSTAPJES (in de bedrijfswereld bekend als TIME MANAGEMENT) De leraar wijst een boekverslag toe over 2 weken vanaf vandaag/vanavond. Ga zitten met je dierbare en bedenk hoeveel pagina's er per dag moeten worden gelezen. Bedenk dat lezen misschien niet klaar is op de avond van de voetbalwedstrijd - verdubbelen we nog een nacht?? Hebben we een nacht nodig voor ruw ontwerp?? Hebben we tijd om het te typen of kan mama/papa me helpen?? Nog andere verplichtingen naast voetbal?? band?? vrienden met verjaardagen?? Twee weken kunnen maar één week worden zonder een plan, dus help je dierbare er een te krijgen!! Deze tip heeft mijn gezond verstand behouden en me in staat gesteld van mijn kinderen te houden.

 21. Ik heb drie dochter die 15 mnd zijn. en 14 mnd. deel! Onnodig te zeggen dat het voor een ZIJ goed uitpakte, totdat we door het publiek (d.w.z. school) tijdsbestekken kregen. Natuurlijk heb ik het op de harde manier moeten leren ... last-minute lunchen, last-minute op zoek naar ondertekende papieren en huiswerk, en last but not least, die last-minute zoektocht naar de autosleutels !!!! De ochtenden waren op zijn zachtst gezegd stressvol! Erger nog, wat leerde ik mijn baby's? Er moest iets gebeuren om onze ochtenden te vereenvoudigen. Nadat ik had gezien hoe hectisch onze ochtenden waren, gaf mijn manlief me een wandspiegel met 5 haken voor een kerstcadeau. Iets zoooo eenvoudigs als dat aan onze achteringang wordt opgehangen, heeft een ENORM verschil gemaakt in onze ochtendvertrekken! De meisjes weten dat ze elk hun eigen "haak" hebben en ze weten dat ze hun boekentassen aan "hun" haak moeten hangen als ze onze na school naar huis. Na het controleren van boekentassen op aantekeningen en het maken van huiswerk, wordt het allemaal ingepakt en weer op "hun haak" geplaatst voor de volgende schooldag ... GEEN ZOEKEN MEER OP DE LAATSTE MINUUT!!!!!! (Yippy). Het beste van alles is dat mama ook haar "eigen haak" heeft; dus ik weet altijd precies waar mijn tas EN mijn autosleutels zijn, als we de deur uit gaan! (LOL ... ik weet dat andere ZIJ's zich kunnen verhouden tot de vele speurtochten naar autosleutels!) Hoewel dit zo eenvoudig lijkt, kan ik je niet vertellen hoeveel vrede het in ons huis heeft gebracht. - Veel plezier met vliegen! Alabama FLYbaby

 22. Ik heb drie dierbare meisjes en een knappe echtgenoot. Ik pendel 45 minuten om naar mijn werk te gaan en mijn man pendelt met mij naar school, wat betekent dat we om 6.30 uur onderweg moeten zijn. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, doen we de avond ervoor verschillende tijdbesparende stappen. Mijn man of ik (afhankelijk van wie er aan de beurt is) verpakken de lunches of in plastic potloodzakjes (op deze zakjes staan ​​de meisjesnamen ) het lunchgeld inleggen. We zetten ook kommen, kopjes en lepels met ontbijtgranen op de keukentafel. We wassen de meisjes en zorgen ervoor dat hun kleren voor de volgende dag worden uitgezocht. De kleren worden op hun dressoir gelegd. Ze krijgen te horen dat ze niet van gedachten mogen veranderen, tenzij het weer het voor hen verandert. En zodra de meisjes thuiskomen van school, maken ze hun huiswerk terwijl het eten wordt gekookt. Nadat het huiswerk door ons is gecontroleerd, leggen ze hun rugzakken en notities op het lanceerplatform. Ik typte ook een checklist in, plaatste het in een bladbeschermer en plaatste het op de uitgangsdeur. Het bevat: boeken, rugzak, bibliotheekboeken, huiswerk, P.E. kleding, toestemmingsbrieven, lunch en vooral onze glimlach. Ik hoop dat dit helpt, ik weet dat het voor ons werkt. Familie vliegt in NB Texas

 23. De meeste leraren die ik ken, hebben rommel in hun klaslokalen. Een van mijn beste tips om de rommel in de klas en thuis te verminderen, is om papieren maar één keer aan te pakken. Als het afval is, gooi het dan weg. Leg het niet op je tafel of bureau. Als het een paper is over een vergadering of ander evenement, zet het evenement dan meteen in de agenda. Gooi vervolgens het papier weg. Als het papier nodig is voor de vergadering, berg het dan op een aangewezen plaats op. Bewaar thuis ook een dossier voor de schoolpapieren van kinderen. Leeg hun boekentassen ELKE nacht. Laat die papieren niet opstapelen. Dit houdt niet alleen de boekentas schoon en houdt je goed op de hoogte, het zal je ook in staat stellen om bewuster te zijn of huiswerk te maken.

  Archief papieren die je nodig hebt op een later tijdstip.

  Vul formulieren in die jouw handtekening nodig hebben en stop ze terug in een map die je aanwijst voor jouw kind om in hun boekentas te bewaren om de papieren heen en weer te brengen. Door een map aan te wijzen, weet jouw kind altijd waar de papieren zijn, of het nu de juf van de ouder vraagt ​​ernaar en ze zullen mooi en netjes zijn.

  Als je wat van de kostbare papieren en projecten van je kinderen moet bewaren, en ik ken geen ouder die dat niet doet, koop dan een middelgrote tot grote plastic bak met een deksel en een plaatselijke discountwinkel. Neem één bad per kind. Hierdoor kun je de spullen van elk kind gescheiden houden terwijl je die kostbare herinneringen van de elementen bewaart. Houd de kuipen gestapeld in een ruimte in de kelder of een andere opslagruimte. Verzamel de papieren niet op een stapel boven. Laat de kinderen je helpen met het plaatsen van degene die je bewaart in de badkuipen als je niet de trap wilt nemen.

  De papieren 'op de koelkast' gaan daar meteen heen. Rouleer deze als nieuwe thuiskomen. Als de papieren worden verwijderd, moet je beslissen of je ze echt moet bewaren. Als het geweldige papieren waren, maar niet de moeite waard om voor altijd te bewaren, gooi ze dan in de prullenbak wanneer de nieuwe worden opgemaakt. Als ze moeten worden bewaard, doe ze dan onmiddellijk in de daarvoor bestemde bak.

  Alle andere papieren die niet waardig zijn voor een bak, dossier, koelkast of boekentas, gaan in de prullenbak.

  Sta niet toe dat papieren worden verzameld. Ik spreek uit ervaring, zowel als leerkracht als als ouder. Als je eenmaal aan het systeem gewend bent, ziet jouw huis en/of klaslokaal er tijdens het schooljaar beter uit dan ooit! – Ohio

 24. Ik ben een echte flybaby, payroll SHE en zeker een zijspoor perfectionist, dus ik heb niet veel consistente, werkbare tips voor moeders en kinderen die onderweg zijn, maar ik heb er een GEWELDIGE en eenvoudige. Helaas is het beperkt omdat het werkt voor moeders zoals ik die slechts twee kinderen hebben die qua leeftijd dicht bij elkaar liggen. Ik begon hiermee toen mijn dochter en zoonlief respectievelijk slechts 4 en 2 jaar oud waren. Maar zelfs nu, op de leeftijd van 17 en 15 jaar, werkt het nog steeds! Misschien heb je wel eens van deze tip gehoord. Ik kan de eer niet opeisen omdat ik het in een of ander ouderschapsboek heb gelezen en ik weet natuurlijk niet meer welk. Hier is het - uiterst eenvoudig, maar uiterst effectief: je kent even datums toe, zoals 22 juli, aan één kind; en oneven data, zoals 23 juli voor het andere kind. Ze kennen het als 'Mijn dag'. Als het bijvoorbeeld een even dag is, is het de 'dag' van mijn dochter. Dat betekent dat zij degene is die voorin mag zitten, of op de knoppen van de lift mag drukken, of het eerste stuk taart mag kiezen, enz. enz. enz. Op de oneven dag is het de dag van mijn zoon " dag." Als ze het eenmaal door hebben, hoef je nooit meer scheidsrechter te zijn of in het midden van een ruzie te komen - ze lossen het zelf op. Wiens beurt is het om... wat dan ook? Het 'mijn dag'-kind mag kiezen. Het helpt hen om hun datums te leren en ook de kalender in de gaten te houden. Je zou mijn tieners moeten horen; zelfs nu nemen ze automatisch plaats voor of achter in de auto, afhankelijk van "wiens dag" het is ... LOL! Hoop dat dit iemand helpt; het heeft me zeker geholpen! ondertekend … Een nieuwe en dankbare flybaby in Chicago


(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/back-to-school/