FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Vraag FlyLady

door VraagFlyLady

Lieve FlyLady,

Wat is die lijst waarbij je dingen doet voor 10 minuten? Iets als een wekelijkse zegening? Stoffen voor 10, stofzuigen voor 10...

FlyBaby MJLieve FlyBaby MJ,

Je ben niet de enige die zich dit afvraagt. We vergeten wel eens dat er iedere week veel nieuwe mensen zich aansluiten en dan niet weten wat het wekelijkse huiszegening uurtje is.

Laat het me op de simpele manier uitleggen. Het is een uur dat we gebruiken om ons huis op te frissen. Michele, mijn assistente, noemt het 'Redding Up' (funtestic; een afkorting van 'Ready-ing it up' oftwel, klaarmaken voor...). Het is waarschijnlijk de bewoording die haar moeder gebruikte als ze zich klaarmaakten voor bezoek.

DIt is niet GEDETAILLEERD SCHOONMAKEN!!! Het is slechts de middenstukken van de kamer een een gemakkelijke, snelle poetsbeurt.

vWe gebruiken onze timer! dit MOET echt! Je timer vertelt je wanneer je moet stoppen met waar je mee bezig bent en je door moet gaan met het volgende item op de lijst. Je kunt hiermee ook een redelijke goede lichaamtraining mee doen! Je gaat namelijk zo snel je kunt!

Voel je niet schuldig als je het niet allemaal in één dag kunt doen. Ik heb de mijn over de hele week verdeeld en ik doe één item per dag. Sommige leden doen het wekelijkse huiszegening uurtje op maandag (om weer van het weekeinde te herstellen), sommige doen hem op vrijdag (om zich juist klaar te maken voor het weekeinde). Andere doen briefjes in een schaal en ieder familielid trekt een lootje. Maak het leuk! Zet wat snelle muziek op en FLY door je huis heen!

Ik heb een post-it note op mijn badkamerdeur die me vertelt wat ik iedere dag moet doen. Dit zijn 7 dingen. Je kunt ze in elke volgorde doen die jou past. Eén van onze leden plakt haar zeven zegeningen op haar badkamerspiegel. Ze verplaatst ze van de ene naar de ander kant als ze ze gedaan heeft. Haar doel is om ze allemaal naar de andere kant te hebben aan het einde van de dag.

Focus van Maandag

Op deze pagina zie je een lijst van de 7 zegeningen. Er is ook een podcast die je helpt ze te doen! Het is alsof ik op je schouder zit en je door het huiszegeninguurtje heen praat! Je weet hoe bazig ik kan zijn! LOL.

De podcase is ook via iTunes te besluisteren voor diegenen die van hun iPOD houden!

http://itunes.apple.com/podcast/flylady-tools-blog-talk-radio/id277956251?i=47838395 (funTESTic; het kan zijn dat deze voor de regio Nederland niet beschikbaar is)

Hier is de link naar de Podcast op BlogTalkRadio.com:

http://www.blogtalkradio.com/FlyLady-Tools/2008/04/08/Weekly-Home-Blessing-Hour

Heb plezier en je krijgt het gedaan!

FlyLady

Probeer je wekelijkse huiszegeninguurtje te doen met je timer! Het houdt je gefocussed! Wanneer de zoemer gaat, ga je wat anders doen. Het hoeft niet af!

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/ask-flylady/