FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Wekelijkse huiszegening met kinderen

door VraagFlyLady

Lieve Vrienden,

Deze week kijken we naar onze huizen met de nadruk op het aanmoedigen van onze kinderen om te helpen. Om hun volledige deelname te krijgen, moet het leuk zijn en moet er achteraf een beloning zijn.

Laten we eens kijken naar ons wekelijkse thuiszegeningsuur.

We hebben 7 items op onze lijst om te doen:
  1. Prullenbak legen (overal in huis)
  2. Afstoffen
  3. Stofzuigen
  4. Dweilen
  5. Ruim oude tijdschriften op
  6. Beddengoedwissel
  7. Poets spiegels en deur(en).
Hoe kunnen we de familie erbij betrekken? Door er een spel van te maken.

Bewaar de klusjes die voor jou het moeilijkst zijn. Als je kieskeurig bent over de manier waarop ze het doen, speel dit spel dan niet; het zal niet leuk zijn voor jou of voor hen.

HOUD DEZE REGEL IN GEDACHTEN!

HUISHOUDELIJK WERK NIET GOED GEDAAN, ZEGENT NOG STEEDS JOUW FAMILIE!


Veel plezier!

Beslis wat een goede beloning is voor het geven van de zegening in het huis zonder klagen, gedoe of ruzie. Bijvoorbeeld naar het park gaan. Bezoek een ​​middagvoorstelling of huur een film en maak popcorn. Je weet wat jouw kinderen graag doen.

Pak de lijst met items en schrijf ze op stukjes papier. Vouw de papieren en plaats ze in een kom of tas om jouw kind / kinderen uit te laten trekken. Houd de kinderen niet aan jouw maatstaven; dit hoort leuk te zijn, niet perfect. Begrijp je dit? Stel een timer in op 10 minuten en ga plezier maken. Nadat de zoemer afgaat; pak je een andere opdracht. Ga daarna plezier maken. Je kunt jouw oudere kinderen aan iets hogere normen houden, maar niet aan perfectie. Ik hou je niet eens aan dat moeilijke doel. Babystapjes, hoe meer ze dit doen, hoe beter ze erin zullen komen. Een andere manier is om de kinderen naast jou te laten werken.

Als je bijvoorbeeld aan het afstoffen bent, geef ze dan de plumeau en leer ze hoe ze die moeten gebruiken zonder dingen om te gooien. Je neemt een stofdoek. Samen kun je de meubels van boven naar beneden afstoffen. Onthoud dat kinderen klein zijn en gemakkelijk de onderste plekken kunnen meepakken.

Laat ze je helpen met stofzuigen. Zet een mand in het midden van de kamer en laat ze alles erin doen voordat je de stofzuiger laat draaien. Je zou zelfs op de mand kunnen mikken, als je kinderen in huis toestaat dingen te gooien. LOL Laat ze dan de stofzuiger door de kamer duwen. Onthoud alleen de middenstukken, we doen het nog niet onder de banken.

Voor het dweilen veeg je nu de keukenvloer terwijl de kinderen hun badpak aantrekken. LOL Dit is een idee van één van onze leden. Leg wat natte handdoeken op de grond met wat meer water, en laat ze op hun achtersten op de grond rondschuiven. Zorg dat een spuitfles gevuld is met gewoon water om de opwinding te vergroten. Je kunt ook een klein beetje babyshampoo op de vloer doen voor zeep. Onthoud dat het niet perfect hoeft te zijn, maar gewoon leuk. Je krijgt de vloer schoon en zij hebben plezier, kunnen gek doen. Ze zullen er dol op zijn. Je kunt ze laten spelen zolang ze plezier hebben. Gooi dan de vuile handdoek en zwemkleding in de wasmachine. Oh, je kunt de badkamer ook op deze manier doen, dan de kinderen in het bad doen en ze laten spelen, maar ze moeten daar ook aan het schoonmaken zijn.

Het is niet het type reiniger dat dingen schoonmaakt, het is de handeling van het schoonmaken die de taak volbrengt. We hebben geen toverdrank. Een beetje shampoo op een washandje verwijdert de ring van een badkuip. Vanaf het ruimen van tijdschriften; je kunt er een leerevenement van maken. Laat ze een tijdschrift zoeken met de datum van vorige maand erop. Het verschonen van lakens is niet zo moeilijk, een van mijn dierbaarste herinneringen is toen mijn vader me leerde ziekenhuishoeken te maken. Elke keer als ik schone lakens op ons bed leg, denk ik aan hem. Ook hiervoor kun je een timer instellen en racen om te zien wie ze als eerste in de wasruimte krijgt. Elk bed heeft twee sets lakens nodig, dus u hoeft niet te wachten tot de was klaar is om de verse lakens op het bed te leggen.

Spiegels en deurlijsten poetsen hoeft ook niet perfect te zijn. Spuit gewoon een beetje van je favoriete reiniger op een papieren handdoek of paarse doek laat ze het ergste eraf halen. Je zult verrast zijn hoe goed de deuren eruit zullen zien zonder afdrukken van hondenneus en handafdrukken.

Wat betreft het verzamelen van al het afval in huis; leer ze dat het legen van de prullenbak betekent dat je een nieuwe zak in de prullenbak moet doen. Bewaar extra zakken op de bodem van elk blik, zodat ze er niet naar hoeven te zoeken. Blaas op je fluitje en laat ze naar hun kamers rennen en afval verzamelen.

Je kunt ook hun favoriete muziek opzetten. Voor een uur kun je alles verdragen! Het is een wekelijks uur voor thuiszegen! Laat ze weten dat je zo in de stemming komt om schoon te maken; je moet het toneel voorbereiden voor de lol. Dit geldt ook voor jou. Creëer een leuke tijd om uw huis te zegenen met de hulp van de kinderen. Je kunt dit! Vraag de kinderen om suggesties en maak plezier.

Huiszegening met FLY-ing kinderkracht!!!,

FlyLady

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/ask-flylady/

Funtestic: je kunt ook eens kijken op de sectie op de site voor het organiseren van je werkplek! Boordevol tips over het organiseren van papier enzo.