FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Snelle manieren voor het laatste moment voor Thanksgiving

door VraagFlyLady

Lieve Vrienden

Heb je bijna geen tijd meer en heb je snelle manieren nodig voor Thanksgiving? Ben je nieuw bij al deze planning en weet je niet wat je moet doen? Hier zijn enkele eenvoudige hints en ideeën om je te helpen met de tijd en als je een beginner bent. Geloof me, je kunt met Thanksgiving dineren!

Er zijn zoveel opties om u te helpen tijd en energie te besparen. We willen allemaal degene zijn die alles vanaf het begin kan bereiden en indruk kan maken op onze families met deze prachtige dinerpresentaties, maar voor degenen onder ons die wat hulp en tijdbesparing nodig hebben; laten we eens kijken wat er is.

In het vriesvak van de supermarkt liggen kalkoenen die worden verkocht in een zakje waarin je de kalkoen BEVROREN kookt! Ik maak geen grapje, je hoeft de kalkoen niet te ontdooien, je haalt hem uit de vriezer, doet hem in een braadslee en zet hem in de oven. Ze verkopen deze drie verschillende manieren: hele kalkoenen, kalkoenborsten en kalkoenborsten zonder been. Ze komen zelfs met juspakketten en een pop-uptimer. Deze kalkoenen zijn bijna onfeilbaar en een enorm gemak. Ik gebruik altijd het merk Jeannie-O. Ik heb ze gebruikt voor Pasen, Thanksgiving en kerstdiners. Ze zijn dwaas en goof-proof! Ik hou van ze!*

Als je in het vriesgedeelte blijft, zijn er momenteel fantastische diepvriesgroenten die zo gemakkelijk te bereiden zijn. Ze komen in zakken die je in de magnetron doet, de groenten stomen in de zak en voila in minder dan 5 minuten heb je een groente die je kunt "aankleden" alsof je de hele dag hebt gezwoegd. Een voorbeeld is om de sperziebonen in de zak te koken en vervolgens te mengen met een beetje citroensap en te bestrooien met wat geschaafde amandelen. Snel en gemakkelijk! Deze worden verkocht in sperziebonen, broccoli, bloemkool, een mix, wortelen en maïs. Je kunt heel gemakkelijk zonder potten en pannen mixen en matchen en zorgen voor een smakelijke en heerlijke groente voor je gezin. Er zijn ook verse groenten in de productensectie die in dampende zakken worden geleverd. Wederom een ​​gemakkelijke manier om groenten te voorzien van heel weinig werk of afwas te doen. Als je niet van verwarmen in plastic houdt, gooi ze dan gewoon in magnetronbestendige serveerschalen en dek ze af voordat je ze kookt.

Een van mijn favoriete manieren om een ​​mand met stomende broodjes voor op tafel te voorzien, is door bevroren gistbroodjes te kopen, deze komen in een pan die je in de oven zet en vervolgens in een mand voor op tafel plaatst. MMMMM verse en warme gistbroodjes die smaken alsof je de hele dag een gistdeeg aan het mixen bent en oh zo makkelijk! Wederom geen borden of pannen om te schrobben.

Houd dat vriesgedeelte in de gaten, er zijn een heleboel nieuwe en nuttige dingen, zelfs glutenvrije keuzes! Je zult versteld staan ​​waar je je tafel mee kunt zegenen, waardoor je tijd bespaart en je eruitziet alsof je de hele dag geknecht bent! Shh ik zal je geheim bewaren!

Aardappelpuree kan op een aantal manieren worden gemaakt zonder dat je twee uur hoeft te besteden aan het schillen van aardappelen, kokend water, koken en pureren. Mijn bijzonder favoriete snelkoppeling naar aardappelpuree is te vinden in het vlees- of zuivelgedeelte van de supermarkt. Er zijn verschillende merken aardappelpuree die al gemaakt zijn en op je liggen te wachten in plastic bakjes die alleen nog in de bakjes opgewarmd hoeven te worden. Je kunt ze desgewenst op smaak brengen met kaas of knoflook. Je stopt ze in de magnetron, gooit ze in een serveerschaal en bam! Je hebt aardappelpuree met een geweldige textuur en smaak zonder de potten en pannen. Nogmaals - als je niet van verwarmen in plastic houdt, zet dan de aardappelen gewoon magnetronbestendige borden en presto!

Vulling is iets dat in alle gezinnen altijd anders wordt gemaakt, sommigen houden van gebakken waar het in vierkanten wordt gesneden en anderen houden van luchtig in een kom. Sommigen maken de vulling graag van eendagsbrood en anderen gebruiken het uit een doos of zak. Ik ga je vertellen hoe ik het jarenlang heb gemaakt en mijn familie is er gek op. Ik maakte vroeger een doosmix van vulling en kon daar gewoon mee rondkomen. Na het lezen van tijdschriften en recepten vond ik een manier om een ​​boxmix te verfraaien waarvan niemand ooit heeft gemerkt dat ik niet urenlang bezig ben met het maken van de vulling. Ik neem een ​​middelgrote tot grote ui en hak deze fijn, dan 8 stengels bleekselderij en hak deze fijn, bak in een pan met een halve klontje boter, bereid de vulling volgens de instructies in de doos en voeg dan de gebakken groenten toe, stapel er losjes in een ovenvaste ovenschaal en rooster de bovenkant lichtjes. Gedaan. Ik gebruik twee pakken vulling, de ene maïsbroodsmaak en de andere kalkoensmaak. De familie is er dol op! Hier zijn veel variaties op - gebruik kippenbouillon in plaats van gewoon water, snijd in stukken en appel en gooi die er ook bij, en nog veel meer. Gebruik je creativiteit om te genieten!

Sommige families vieren het diner met zowel ham als een kalkoen. Ik koop een kleine, al gekookte en spiraalvormige ham in de vleesafdeling van de supermarkt.

Ik bak niet alles in de oven. Ik schil de plakjes, schik ze op een bord en verwarm ze in de magnetron. Ik leg de verwarmde plakjes op een schaal voor op tafel. Niemand zou (tot nu toe) ooit weten dat ik de ham niet zelf bak. Dit is een enorme tijdsbesparing en opnieuw een manier om te besparen op braadpannen en ook op de strijd om ovenruimte.

Jus - er zijn zoveel opties voor jus; ingeblikt, ingeblikt of gemengd. Als je aandringt op zelfgemaakte is dat geweldig, maar zorg ervoor dat je een back-upmix in de kast hebt voor het geval dat.

Dit is misschien niet de manier waarop je ervoor hebt gekozen om elk jaar Thanksgiving te koken, maar dit zijn enkele eenvoudige manieren om tijd en energie te besparen voor de meeste traditionele gerechten die tijdens Thanksgiving worden bereid en toch van je gezin te genieten. Soms veranderen plannen op het laatste moment en in plaats van je toevlucht te nemen tot het hebben van sandwiches (of niets), onthoud dat je nog steeds tijd hebt om een ​​liefdevol en oprecht diner te bereiden, zelfs als dat betekent dat je een paar kortere wegen moet gebruiken zodat je niet gestrest en geschreeuwd bent. Ik ben er helemaal voor om alles te gebruiken wat nodig is om ervoor te zorgen dat mama nog steeds lacht tegen de tijd dat de familie aan tafel gaat zitten. Ik heb al deze snelle manieren voor diners gebruikt en was verbaasd over hoeveel gemakkelijker sommige van deze methoden waren waardoor ik niet uitgeput raakte tegen de tijd dat het avondeten voorbij was.

FlyLady hier: deze shortcuts zijn geschreven door een FlyBaby die zwanger was en op het punt stond te bevallen. Ze bedacht dit om haar familie een feestdagmaaltijd te geven.

De FlyLady-crew wil dat je een seizoen vol vrede en vreugde hebt - niet een seizoen vol stress en slechte herinneringen omdat we te opvliegend waren en niet voorbereid om van onszelf en onze families te genieten. Neem de tijd om echt te kijken naar wat je van plan bent. Als je geen plan hebt, maak er dan een en kijk wat je kunt doen om jezelf tijd en energie te besparen! Dit is een feestdag die dankbaarheid, vreugde, familiebijeenkomsten en vrede viert. Het maakt niet uit wat je bereidt, zolang je het maar met liefde bereidt en de focus houdt op de tijd die je samen doorbrengt.

FlyLady

*FunTESTic hier: Wij kennen Thanksgiving niet zo erg in Nederland, maar Sinterklaasavond en Kerst natuurlijk des te meer. BIj mij is de traditie om 'kaasfondue' op Sinterklaasavond te eten, met kerst pak ik altijd uit; maar ik hou van koken, ook al ben ik van mezelf een chaoot. In Nederland zijn er tegenwoordig steeds meer supermarkten die 'half-af' dineronderdelen of zelfs alleen-nog-op-te-warmen dingen hebben. Enkele jaren geleden begon de Albert Heijn hier mee, maar inmiddels hebben eigenlijk alle andere supermarkten ook een dergelijke feestdiner-lijn. Alle supermarkten publiceren hun feestlijn RUIM van te voren. Plan dan ook MEE!!! SOmmige dingen zijn namelijk vroeg uitverkocht! Qua klaarmaken gebruik je een tijd-schema dat je uitschrijft. Als je om 18:00 uur eet; en je hebt drie onderdelen, waarvan er 1 een uur nodig heeft, 1 een half uur en 1 een kwartier. Dan zet je om 17:00 het eerste op (ruim de keuken weer op!!), om half zes de tweede (ruim je keuken weer op!) en om kwart voor zes het laatste (ruim je keuken weer op!!), DIt tijdschema schrijf je op een papier en laat je niet afleiden!!!