FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Fly-en Les: BabyStapjes

BabyStapjes is één van de concepten van FlyLady om je huis en leven weer op orde te krijgen. Lees wat FlyLady heeft te zeggen over BabyStapjes:

Je huis werd niet in één dag vies en het zal ook niet in één dag schoon worden. Je hebt vele jaren in rommel en CHAOS (afkorting van: can't have anyone over syndrome, wat vertaalt betekent: kan niemand op bezoek hebben syndroom) geleefd, je krijgt dat echt niet in één dag weg. Ik wil niet dat je verongelukt en verbrand. Dit is waarom ik je BabyStapjes leer. Als je dit allemaal in één keer probeert te doen, dan wordt je boos op me, omdat het dan hetzelfde zou zijn als bij al die andere methoden die je hebt geprobeerd om je huis op orde te krijgen. Ik wil dat je de tijd neemt. Als je je één gewoonte eigen maakt, dan zul je ook gemakkelijk die tweede aan je routine toe kunnen voegen... ~(vertaald van) FlyLady.

Wat zijn de regels van BabyStapjes:
  • Zorg eerst voor borging van kleine routines en breid ze vervolgens uit met meer items. Probeer niet gelijk een volledige routine op de eerste dag. De routines van FlyLady zijn voorbeelden om je eigen te ontwikkelen. Kies hieruit drie dingen voor de ochtend en drie dingen voor de avond.
  • Consistentie is de sleutel tot alles. We moeten de tijd nemen voor onze routines. Het is echt niet zo dat na een nachtje slapen je de routine in de vingers hebt. Het is het resultaat van kleine veranderingen over een periode van maanden. BabyStapjes! Als je dit probeert te bereiken zonder BabyStapjes, dan zullen de gewoonten niet blijvend zijn. BabyStapjes zijn de sleutel. Ja, je kunt je routines doen door het lijstje iedere keer af te werken, maar ze moeten een automatisme worden, een onderdeel van jou om ze levensveranderend te laten zijn.
  • Neem de tijd en geniet van het proces. Voel je niet onder druk gezet om dit allemaal in één keer te doen. Dit is het waar om rustig aan te doen. FlyLady heeft, voor deze keer, eens niet de handdoek in de ring gegooid, maar iedere keer als het niet lukte, krabbelde ze gewoon weer op en ging er weer voor. Het kost een SHE (de afkorting van SHE is sidetracked home executive, wat zoiets betekent als afgeleide huis directeur) 28 dagen om een gewoonte in te prenten. Geloof me, de FLyLady heeft alles geprobeerd om dit niet te hoeven doen, maar niets werkte voor erg lang. Het maakt niet uit of je een dag mist, maar klim weer op het paard en ga verder met het nemen van BabyStapjes. Het is de oefening en de herhaling die er voor zorgen dat dit werkt.
Neem je tijd voor dit alles! Niet te snel willen gaan of stappen vooruit willen springen. Zoals FlyLady (Vertaald) zegt:

Het is het waard om de extra inspanning te doen om langzaamaan te doen. Ik weet dat het niet in je natuur zit om een beetje mee te hobbelen. We weten wat we willen, en we willen het NU. Je zult deze stem het zwijgen op moeten brengen en één gewoonte per keer moeten oppakken. Consistentie levert echt de beloning. -FLyLady.

Ben je klaar om de BabyStapjes te nemen? Lees dan NU de 31 BabyStapjes voor Beginners.

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/getting-started/flying-lessons/babysteps/