FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Hoe blijf ik bij met tuin zegeningen?

door VraagFlyLady

Beste FlyLady,

Het lijkt erop dat we dit jaar veel eerder moeten maaien en tuinwerk moeten doen. Ik denk dat het komt door onze zachte winter. Hoe houdt u uw tuinwerk bij?

Overweldigd voordat de zomer zelfs maar hier is.
Beste overweldigd,

Tuinieren is net als afwassen of de was doen. Er is altijd wel wat te doen! We mogen ons perfectionisme niet in de weg staan ​​om IETS gedaan te krijgen.

Uitstelgedrag zorgt ervoor dat we overweldigd raken. We moeten manieren bedenken om te voorkomen dat we dingen uitstellen. Laten we tuinieren niet als werk zien. Kijk wat er in uw tuin moet gebeuren.

Maaien
Bloemperken wieden
Dode bloemen er uit plukken
Pluk bloemen voor op je tafel
Bemest je planten
Water geven

Er moet één keer per week gemaaid worden. Welke dag ga je maaien? En doe het. Maaien bestaat uit vier delen. Maak de maaier klaar om te maaien; doe dit wanneer u de maaier opbergt; zo ben je altijd klaar om te maaien wanneer het moet. Geen uitstel meer. Trim de randen van uw tuin en looppaden. Dan is het tijd om te maaien: nu heb je de tijd om tijdens het maaien naar je favoriete muziek of audioboek te luisteren. Nadat u klaar bent, maakt u de maaier weer gebruiksklaar en berg je alles op.

In de bloemen werken voor elke tuinman is voor ons een spel. We mogen nooit vergeten dat we afgeleid kunnen raken. Om mijn uitstelgedrag te stoppen, bewaar ik een spijkerstofschortje in een mandje bij mijn voordeur. In het schort bewaar ik mijn knipschaartje, mijn tuinhandschoenen en een kleine handcultivator/schop. Ik hoef alleen maar mijn timer in te stellen, mijn tuinschort om te doen en de deur uit te gaan om slechts 15 minuten door te brengen. Geen excuses meer, want mijn schoenen zitten ​​aan mijn voeten en alles is 'klaar om te gaan'! Al wil ik gewoon een bloem knippen voor een vaas; Ik ben klaar!

Omdat ik niet goed ben in water geven; heb ik droogtetolerante vaste planten geplant. Ik zal mijn potplanten water geven. Ik kies een dag in de week om dit te doen, dinsdag. Ik speel ook vals als het gaat om het bemesten van mijn planten. Ik gebruik een time-released meststof. Het moet één keer per seizoen worden gedaan. Ik heb prachtige planten zonder schuldgevoel!

Zie je hoe gemakkelijk het is om van je tuin en tuin te genieten als je het in kleine stapjes opbreekt en uitstelgedrag elimineert? Ga nu naar buiten en speel in je tuin.

We hebben een Huis Onderhoud Controle Journaal dat je GRATIS kunt downloaden.

FlyLady

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/ask-flylady/