FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
Uitdaging
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Controle Journaal, stap 5: Wekelijks Huiszegeningsuurtje

Vandaag gaan we het wekelijkse Huiszegeningsuurtje opnemen voor in het control-journal. Schrijf het op een papier. Het zijn maar 7 dingen. Stop deze in de wekelijkse sectie. Die van FlyLady heet 'Wekelijks Huiszegeningsuurtje op maandag'. Hij is in een insteekhoes gestoken zodat ze de punten gemakkelijk kan afstrepen met een whiteboard marker. Wederom; hou het simpel!

Wekelijks Huiszegeningsuurtje
  • Stofzuigen
  • Afstoffen
  • Spiegels en deuren poetsen
  • Tijdschriften lozen
  • Beddengoedwissel
  • Alle afvalbakjes legen
Wanneer je je wekelijkse huiszegeningsuurtje doet, zet je je wekker en je spendeert 10 minuten per item op de lijst. Wanneer je wekker afgaat stop je met een item en doe je het volgende. IETS is beter dan NIETS!

Als de maandag voor het huiszegeningsuurtje niet uit komt, plan dit uurtje dan op een ander moment in de week, maar hou je wel aan de afspraak. Als je een werkende FlyBaby bent, probeer dan de taken meer te verdelen (paar in de ochten, paar in de avond als je thuis komt).

"Huishouden verkeerd gedaan zegent nog steeds je familie. Het is misschien niet de manier waarop je moeder het je geleerd heeft maar het gebeurd wel. Dit zorgt er voor dat je huis gaat glimmen en het geeft jou een glimlach. Ik ben zo trots op je dat je jouw huis zegent!" ~FlyLady.

Als je je wekelijkse Huiszegeningsuurtje in je controlejournaal hebt opgenomen, ben je klaar voor stap 6...

FunTESTic's aanvulling:

In de downloadsectie heb ik de checklijstjes voor in een agenda gemaakt. Ik heb deze op stickersheets geprint en ik heb ze op iedere maandag in mijn agenda geplakt.
Ik dweil ook heel kort mijn laminaat (zolder, overloop en trap) in mijn huiszegeningsuurtje.
Mijn beddengoedwissel kan ik nog niet onder de 14 minuten krijgen, maar het leeghalen van de afvalbakjes gaat bij mij weer heel snel, namelijk minder dan 5 minuten. Dat komt mede omdat ik in de kleine bakjes op zolder, badkamer en slaapkamers een rol met afvalzakjes heb liggen waar de zak in gebruik gewoon aan vast zit.
Tijdschriften kijk ik meestal op zondagmiddag al na of zondagavond. Dat valt gelijk met het rustmomentje dat ik de tijdschriften lees. Ik heb er een gewoonte van gemaakt dat als ik een tijdschrift uit heb ik hem gelijk bij het oude papier doe of opberg in een magazine-houder. Recepten knip ik uit en plak ik in een daarvoor bestemd plakboek.

Terug naar 'FLYles over het maken van het controle journaal'

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/getting-started/flying-lessons/control-journal/step-5/