FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
Uitdaging
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Controle Journaal, stap 11: Basis Weekplan

Nu je de pagina's van al je routines heb gemaakt, heb je een hele sectie van je controle journaal af. Neem nu een tabblad en geef deze de naam 'Routines' zodat je kunt aangeven waar deze sectie begint. De volgende stap is het Basis Weekplan.

In de tweede stap van het opzetten van het controle journaal heb je zeven blanco pagina's toegevoegd, die je ieder een label hebt gegeven met de naam van de dag van de week (maandag, dinsdag, woensdag etc.). Deze pagina's zijn voor je basis weekplan. Denk na over alles wat je gedurende een week gedaan moet hebben in je huis en verdeel deze lijst over de dagen heen. Voor meer informatie over het basis weekplan, ga je naar de 'FLYles over Routines' en zoek het onderdeel over het basis weekplan.

Wekelijkse Huiszegening Dag

Dit is de dag dat je een uur spendeert aan het heel simplistisch schoonmaken van je huis. Er zijn zeven onderdelen in het huiszegeningsuur:
  1. Doorzoeken en ruimen van oude tijdschriften
  2. Beddengoed wisselen
  3. Alle afvalbakjes legen
  4. Alle kamers stofzuigen
  5. De keuken en badkamer dweilen
  6. Spiegels en deuren afnemen
  7. Stoffen
De FlyLady doet dit uurtje op de maandag. Sommige mensen doen dit ritueel twee keer per week, anderen op vrijdag als ze zich klaar maken voor het weekeinde en ze betrekken er het gehele gezin bij. FlyBabies die buitenshuis werken, hebben wellicht niet de mogelijkheid om een vol uur hieraan te spenderen, die doen dan één of twee items van de lijst per dag. Je kunt een item doen voor je naar werk gaat en weer eentje als je terug komt van werk. Als je ze opschrijft in je basis weekplan, heb je een specifiek tijdslot dat je deze dingen doet.

Als je menuplanning in je controlejournaal hebt opgenomen, ben je klaar voor stap 12...

Terug naar 'FLYles over het maken van het controle journaal'

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/getting-started/flying-lessons/control-journal/step-11/