FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Dagelijkse Focus

Donderdag is het boodschappen- en buiten-de-deur-afspraken dag. We gebruiken deze dag om alle boodschappen te doen die nodig zijn om de week door te komen. Maak een lijstje met alles dat je nodig heb en waar je heen moet vandaag en ga het dan doen. Dit kan zijn:
  • Gewone boodschappen doen
  • Afspraak met de dokter
  • Afspraak met de tandarts
  • Kantoorbenodigdheden en/of schoolbenodigdheden (kaartjes die je wilt versturen voor verjaardagen?)
  • Stomerij
En tig andere dingen. Als het iets dat buitenshuis gedaan moet worden, dan is vandaag de dag om dit te doen. Maak een lijst van de dingen die je moet doen en streep ze door als je ze gedaan hebt.

"We doen wat we vandaag kunnen en dan doen we morgen een beetje meer" -FlyLady

FunTESTic's toevoeging: Sommige focus-dagen komen soms rot uit. Zoals bij mij dus deze boodschappendag. Die doe ik liever vrijdagavond óf zaterdagochtend. Afhankelijk van de 'plannen' kies ik dan ook één van de twee. Meestal begin ik mijn rondje op vrijdagmiddag na werk met de autowasstraat (FlyLady wast de auto op vrijdag en tankt 'm dan ook vol zodat hij altijd 'good to go' is), tenzij ik kantoordingen nodig heb, want dan ga ik daar heen voordat ik naar de wasstraat ga (routetechnisch handiger).
Daarna rij ik door naar de winkel en doe mijn boodschappen. Daarbij heb ik éénmaal per week de afhaal bij 'Boeren&Buren' (www.buurderij.nl), want ik en een grote voorstander van lokaal voedsel; dat afhaalmoment is dinsdag en ik moet de dingen voor zondag hebben besteld (ze worden namelijk maandag en dinsdag geoogst). 'plannen' doe ik dus niet op één dag, maar gedurende de hele week voor de week er op.
Hoe dan ook: FLY-en is niet een in beton gegoten iets, al is het wel nodig dat je in het begin je wel strikt er aan houdt omdat je dan nog routines opbouwt. FLY-en gaat er om dat je dingen doet zonder het te overdrijven en zonder dat het perfect moet en waarbij je gebruik maakt van zoveel mogelijk routine (hoef je er niet over na te denken) en vooruitzien zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En dát kan ook op andere dagen dan dat de 'FLYkalender' voorschrijft.