FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Dagelijkse Focus

Vandaag is vrijdag:

papierwerk- en diversendag (ontrommel tas, auto), uitjesavond

 • Portemonnee & tas opruimen.
 • Administratie & financiën.
 • Auto opruimen, schoonmaken en/of wassen.
 • Date night!

  We gebruiken de vrijdag om onze auto en tas te ontrommelen. We gebruiken slechts enkele minuten die ons later veel tijd op levert. Zonder snoeppapiertjes en andere rommel in onze tassen is het gemakkelijker om onze sleutels te vinden. Alle rommel uit de auto halen verzekerd je er van dat je niet geraakt wordt door vliegende voorwerpen mocht je betrokken raken bij een ongeval (of een noodstop moeten maken!). Neem iedere vrijdag slechts enkele minuten voor deze twee taken. Hier is een lijstje met wat je weg moet gooien of op te ruimen op de plek waar het thuis hoort:
  • Oude kauwgum- en snoeppapiertjes
  • Lege frisdrankflesjes en blikjes
  • Oude papiertjes en bonnetjes = weg, actuele bonnetjes voor de administratie
  • Zakjes, bakjes en doosjes van etenswaren en/of afhaalrestaurants
  • Koffie/thee bekertjes
  • Jassen, truien en schoenen


  "Ontrommelen is aanstekelijk!"~FlyLady.

  Administratie en financiën

  De bonnetjes kunnen mee voor de administratie. Zijn er bonnetjes voor de garantie, ruim die op op de daarvoor aangewezen plek. (funTESTic: ik maak zelf altijd een foto van het bonnetje of scan en bewaar deze 'in de cloud'(internetfolder). Behalve dat het geen rommel geeft en ik geen papier hoef te bewaren, al niet ik de bonnetjes tegenwoordig wel aan de gebruiksaanwijzig vast, heeft het nog een voordeel. In het geval van brand heb ik voor de verzekering tóch alles nog beschikbaar.)

  Betaal de rekeningen, stuur tikkies/betaalverzoekjes etc. en budgetteer wat je volgende week wilt/kunt uitgeven. (funTESTic: ik schrijf ook de papieren kaartjes op dit moment en leg ze met een datum-merkje op mijn launchpad zodat ik ze kan posten wanneer nodig: een 'echt' kaartje vind ik nog steeds het leukst te krijgen en te sturen. Ik maak overigens ook gebruik van de online-echte-kaarten verzendbedrijven (greetz en hallmark) en plan die op deze dag in.)

  De papieren die je moet bewaren in een (hang)map archiveren, de andere papieren met je gegevens erop door de shredder doen of in kleine stukjes scheuren. De auto opruimen, schoonmaken en/of wassen  De auto valt ook onder vandaag. Haal het afval eruit (zakjes, pakjes, papiertjes van het parkeren etc. Daarna even met de stofzuiger er doorheen en een doekje over het dashboard en ramen.

  Pijl de olie (ja, je kunt dit echt!!), tenzij je een electrische auto hebt... dan hoeft dit niet, want dan kun je lang zoeken naar de oliepijlstok. Check de verlichting (ook de richtingaanwijzers!) en controleer hoe veel ruitenwisservloeistof er nog in het reservoir zit.

  Als je naar de wasstraat gaat is daar meestal een mogelijkheid om de bandenspanning te controleren; doe dit ten minste één keer per twee maanden.

  Eens per twee maanden haal ik ook een vettig gemaakt doekje (er is ook speciaal spul voor, maar een beetje olijf- of slaolie kan ook) even langs de rubbertjes van de deuren en de kofferbak, dan blijven ze mooi en soepel.

  Controleer de EHBO-set in de auto of deze nog compleet is (en/of actueel). funTESTic: ik heb ook een strip paracetamol, een strip loperamide en een tweetal zakjes ORS in de verbanddoos zitten. De ORS kán je redden tegen uitdroging wanneer je bijvoorbeeld in een extreme file in de zomer komt te staan, wat helaas niet meer ondenkbaar is in Nederland. Ook heb ik een tweetal dubbelzijdige reddingdekens in de auto; de zilveren kant kan - ook weer in die file- als zonneschild fungeren en de goude kant als isolatie bij koude (fixeer hem met de ramen op je dak); dat scheelt airconditioning en/of verwarmingsenergie). Controleer of de hesjes en gevarendriehoek er nog steeds in zitten.

  Ruim eventuele permanente-kofferbak spullen op. Paraplus, ijskrabber, dekentjes, zonne/ijs-scherm voor het voorraam, boodschappentas(sen), fles water, autoreinigingsmiddelen (glassex vd ruiten, doekjes, dashboard cleaner etc.), Reservelampjes, ruitenreinigingsvloeistof, snoetenpoetsers en wc-brilreiniger. Niet los in de kofferbak, maar netjes in een bak en/of tas opruimen en ordenen. FunTestic: ik heb zelf de bak/tas voorzien van een strip klittenband, waardoor deze vast blijft zitten op het tapijt van de kofferbak. Daarmee heb ik dan ook geen vliegend object en/of rollende spullen in de auto.

  Date-night / UitjesAvond

  Vrijdag is ook uitjesavond. Relaties moeten gekoesterd en onderhouden worden. Als je dat niet doet, dan wordt je op een dag wakker en dan zijn je kinderen groot en weet je niet meer wie die man/vrouw is met wie je je leven verder gaat delen. Het is aan ons om er voor te zorgen dat we samen groeien! Denk nu niet dat ik de singles buiten beschouwing laat. We hebben allemaal relaties. Sommigen zijn van huwelijkse aard anderen zijn vriendschappelijk. Voor die vriendschappen die je te lang hebt verwaarloosd omdat het te rommelig was om ze uit te nodigen: nu is de tijd om de telefoon op te pakken en hallo te zeggen!

  Ga lekker naar de bioscoop of plan een avondje thuis op de bank met filmpje en hapje. Zet een kaarsje aan tijdens het avondeten. Maak een wandeling in de buurt, op het strand en/of bos/park in de buurt; kleedje mee, glaasje drinken en gewoon even genieten voor een half uurtje kan ook :-). Er zijn ideeën genoeg te vinden iets bijzonders van de vrijdagavond te maken.

  Relaties zijn geen statische objecten: ze zijn gemaakt van mensen met gevoelens. Wanneer we ons hart open stellen en iemand binnen laten, dan worden we een beter mens! We kunnen simpelweg niet een relatie negeren en dan verwachten dat deze hetzelfde blijft. Mensen hebben aandacht nodig. Jij hebt aandacht nodig. Als je geeft, komt het ook naar je terug! Ik beloof het.