FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Gewoonte van mei: Bewegen

Het is mei, dat betekent dat het tijd is om te gaan bewegen! Iedere meimaand beoefenen we de gewoonte van het bewegen en laten we ons lijf wennen aan ean paar minuten beweging per dag. Dit kan lopen, rennen, dansen, etc. zijn. Wat je ook doet: maak het leuk en je krijgt het gedaan! Hier is wat geweldige informatie vna FlyLady om je op weg te helpen:

In ere van onze gewoonte, zullen we een virtuele wandeling maken van verschillende mooie, leerzame locaties over de hele wereldbol. We zullen onze lijven en onze hersenen trainen!

Waar we heen gaan is de eerste verrassing!!! Je moet je minuten mailen om hints te ontvangen - niet vergeten om te BLIJVEN controleren. Er is namelijk een addertje onder het gras. Je krijgt alleen hints en de plekken waar we geweest zijn als je jouw minuten beweging hebt gemaild. Als je gezondheidsbeperkingen hebt, dan is gewoon zitten en je armen bewegen ook beweging! We willen dat iedereen een klein beetje beweging per dag in de routines krijgt. Een klein beetje per dag!

Om deze reis te laten gebeuren raden we aan om je timer te gebruiken. Mail je minuten op de minutenmeter en je krijgt hints waar we daarna heen gaan! Als we eenmaal op onze bestemming zijn aangekomen, krijg je hierover leuke feitjes en informatie, net als bij een echte tourist! We zullen een kaart van alle bestemmingen die we hebben bezocht bijhouden zodat je virtueel kan zien hoe ver je hebt gereisd.

Omdat we educatieve locaties bezoeken, is het leuk om je kinderen mee te nemen op reis (als je ze hebt!). Dit is de meest spannende mei ooit!

FunTESTic; LET OP: deze beweegmeter en alles dat er bij hoort, is iets dat WEL op de Engelstalige Amerikaanse site wordt gedaan, maar waar ik GEEN vertalingen e.d. voor maak (op dit moment). Je moet hiervoor naar: http://www.flylady.net/d/habits-of-the-month/may/virtual-walking-tour/moving-in-may-meter/, je vult dan het aantal minuten in dat je hebt bewogen met je e-mail adres en je krijgt een Engelstalige mail met de info. Met translate.google.nl kom je vervolgens een aardig eind. Blijkbaar beginnen ze bij de Grand Canyon :-)

Een beetje bewegen zal je meer energie geven en je zult je beter voelen! - FlyLady.

Dit zijn de gewoonten die we tot dusverre hebben behandeld. Onthoudt dat deze nieuwe gewoonten bevestigd moeten worden terwijl je nieuwe oppakt:

Het is mei: WE GAAN BEWEGEN!!!

Lieve Vrienden,

Vandaag markeert de eerste dag van de Beweeg in Mei, zegen je Hart-uitdaging! Ja, we gaan deze maand spenderen aan het versterken van onze routines met zorg voor onszelf.

Hartziekten komen voor bij 1 op de 3 vrouwen.

Toen ik dit artikel las van 28 april in 2003 van het Time magazine werd ik echt wakker geschud! Hartziekten komen voor bij 1 op de 3 vrouwen. Ik had emails van leden in het midden van de dertig die een hartaanval hadden gehad. Er is een historie van hartziekten en beroerten in onze familie. Mijn vader overleed op 58 jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval en hij had geen overgewicht. Mijn moeder overleed aan de complicaties van een beroerte op haar 65e. Ik maak geen grapjes. Het leven is op zich al kort, laat staan als het beeindigd wordt door een falend hart dat je bloed niet kan rondpompen!

Gedurende de jaren is onze activiteiten niveau afgenomen en langzaamaan, net als de rommel in ons huis, is de rommel in ons lichaam toegenomen. De hoofdreden is een tekort aan beweging!

We weten niet langer hoe we moeten spelen! We zijn te veel bezig met onze rommel dat we fysiek verlamd zijn geraakt. We bleven in bed, zonderden ons af achter gesloten deuren en weigerden om de wereld te groeten. Wanneer ons huis ons zo slecht laat voelen dat we ons moeten verstoppen, dan is het tijd om ons achterste af te komen en wat te gaan doen!

Ik heb emails gekregen met klachten over dat men dacht dat dit een methode was om het huis in orde te krijgen en niet om af te vallen of te bewegen. Luister broeders en zusters: deze groep gaat over het zorgen voor jezelf en dat is altijd zo geweest. Als ik je kan leren FLY (finally loving yourself / eindeljk van jezelf houden) - en, dan krijg je ook je huis op orde!

En hier is waarom. Je hebt jezelf zo neergeslagen over de tijd dat ik je wil leren zien hoe je jezelf weer laat opkrabbelen aan de veters van je sneakers en controle over je leven krijgt. Voor jaren heb je jezelf laten leiden door de rommel om je heen. De enige keren dat je schoongemaakt hebt, is wanneer je moest. Je haatte schoonmaken omdat het je zo veel tijd kostte en je geen tijd had om het op een voor jou juiste manier te doen, dus je liet alles de boel tot het je inhaalde en je in je kont beet en je daar pijn deed waar het er het meeste toe deed: je eigenwaarde! Je eigen bewoordingen waren gemeen en wreed. Het is tijd om hiermee te stoppen!

We gaan onze harten zegenen en terwijl we dit doen gaan we onze families, onze huizen en de wereld ook zegenen! Een klein beetje bewegen geeft je energie en laat je beter voelen!

Ben je klaar om tegelijkertijd te FLY-en en je hart te zegenen! Vandaag beginnen we met bewegen! Het enige dat we van je vragen is om 15 minuten per dag te bewegen. Zet je wekker een heb wat plezier! Dan post je daarna je minuten op onze hoofdpagina (red: dit laatste is dus op flylady.net !!!)

FlyLady

Getuigenis: Dansen met mijn dochters!

Lieve FlyLady,

Ik ben niet zo'n getuigenis-grietje, maar ik wilde toch dit 'Aha!' moment met je delen.

Ik keek naar de lijst van dingen die gedaan moesten worden. '15 minuten liefdevol bewegen' staarde me in zwarte inkt aan vanaf de lijst. Blergh, daar heb ik helemaal geen zin in, maar ik doen het toch maar.

Dat was het moment dat mijn vierjarige dochter me vanachteren besloop en vroeg of ze samen met haar zusje op haar muziek mocht dansen. Ik begon met zeggen "Niet nu, ik moet bewegen", maar op het moment dat ik bij de 'n' was, realiseerde ik me iets. Hallo!!! Ik kan natuurlijk het dansen met mijn dochters die liefdevolle beweging laten zijn!!!

Dus we zetten onze wekker en dansten als een gek voor 15 minuten. Ik hoop dat mijn kinderen ooit terugkijken op hun jeugd en zien (onder andere) dat mamma ook bereid was om met hun te dansen, beweging leuk te maken en tijd wijselijk te gebruiken.

FlyBaby uit het zonnige Arizona.

Flylady: De gewoonte van Mei is om iedere dag te bewegen. Dit kan vele vormen aannemen. Dansen met je kinderen is een geweldige manier om dit te doen en maakt prachtige herinneringen met je kinderen.