FunTESTic's FLY-site

Home
FLY-en?
Start FLYen
FlyLessen
Downloads
Ochtend Mijmering
Vraag FlyLady
DinnerDiva
FunTestic's
Begrippen & FAQ

Waarom stel ik dingen uit?

door VraagFlyLady

Lieve FlyLady

Ik ben aan het uitstellen omdat ik niet begrijp hoe het allemaal samenhangt....Wat is een basis-weekplan, ochtendroutines, avondroutines. Ik weet niet waarom ik uitstel...

Overweldigde FlyBabyLieve Vrienden,

Ons perfectionisme is de reden waarom we uitstellen.

Stop, neem 15 minuten om die dingen op te schrijven, je weet wel, die taken die nooit gedaan worden. Die dingen die OOIT gedaan moeten worden, maar niet NU. Ja, die taken. Pak een pen en een papier en vergeet die timer niet te zetten. Zet 'm op 15 minuten en schrijft alles wat in je hoofd opkomt dat je zeker wilt doen, op. Ik heb het niet over 'het huis aan de buitenkant schilderen', ik bedoel het aannaaien van een knoop, de nagels van de hond knippen, een plant verpotten, die taken. Wanneer je 15 minuten voorbij zijn kijk dan naar al die dingen waar je uit kunt kiezen. Kies deze week dagelijks iedere dag één taak en doe deze. Klaar voor de start? GA FLY-EN!!!

De vraag "Wat is een basis weekplan", is meer dan eens gesteld. Laat ik beginnen met uitleggen hoe deze ontstaan is. Op nieuwjaarsdag van 1999 was mijn goede voornemen om 'georganiseerd te worden'. In het denkproces waarom het kaartsysteem van Pam & Peggy nooit voor mij voor lang had gewerkt; begon ik de kaarten te verdelen in stapels: dagelijks, wekelijks, maandelijks en per-seizoen.

De dagelijkse kaarten werden mijn ochtend-, middag- en avondroutines. Mijn maandelijkse kaarten werden opgedeeld in de vijf zones in huis. De seizoens-kaarten zette ik op mijn kalender. Dan was er nog de stapel van dingen die wekelijks gedaan moesten worden.

Dit is waar ik besloot dat er een iedere dag één onderwerp moest zijn. EN ik verdeelde die stapel over de dagen heen. Laten we beginnen met zondag. (funTESTic: FLyLady heeft woensdag ook wel 'kantoordag' of 'bureaudag', daar doet ze ook rekeningen e.d. (boekhouding), dus het lijkt soms te wisselen tussen vrijdag en woensdag. Ik zelf doe de boekhouding op woensdag als 'bureaudag')

Maak een lijst van alles dat je iedere week moet doen. Maak dan je eigen week-setup die je gaat gebruiken.

Ben je al klaar om the FLY-en met jouw basis-weekplan die je de weg wijst?

FlyLady

(vertaald van) FlyLady
http://www.flylady.net/d/br/author/ask-flylady/